Search
Close this search box.

Pyjama (3) FM Nieuws ! ! !

Erwin van der Bliek stopt met het maken van PyjamaFM. ZoMaandag a.s. heeft hij z’n laatste uitzending en dat wordt één groot (house)feest. Erwin blijft gelukkig op 3FM te horen, iedere dinsdag – vrijdag (3 – 6).

Was Rob Stenders tijdelijk uit de muziekredactie, wij kunnen jullie nu melden dat hij inmiddels weer in de muziekredactie zit, ook Patrick Kicken zit nog in de muziekredactie, op dit moment telt de muziekredactie van 3FM dus vijf leden, te weten Ben Houdijk, Corne Klijn, Basyl de Groot, Patrick Kicken en Rob Stenders.

Het in PyjamaFM gelanceerde Philip Bloemendal Concours begint goed van de grond te komen. Andere radiostations besteedden er de afgelopen weken ook aandacht aan en inmiddels heeft zelfs De Volkskrant het Concours ontdekt.

Wie de uiterst herkenbare stem van het vroegere Polygoonjournaal (en de Amsterdamse metro) kan imiteren, moet zich zeker opgeven voor dit evenement. Niet alleen Eeuwige Roem, maar ook een heuse Polygoonmicrofoon uit de jaren ’50 staan op het spel. Zodra er meer te melden is hoor je het als eerste in PyjamaFM. Meer info, links en fragmenten vind je op de site rrr.dds.nl, of geef je rechtstreeks op bij hoofdorganisator Reinder Rustema via rrr@dds.nl (alléén voor info over het Philip Bloemendal Concours).

Vrijdagmorgen 2 februari komt de band SWAB langs in PyjamaFM.

In het kader van de actie Plug & Pay heeft de groep voor een appel en een ei kostbare 3FM-tijd gescoord bij Roeland van Zeijst, de enige officieel omkoopbare 3FM-DJ. Wie – voor welk doel dan ook – een paar minuten zendtijd wil verkrijgen om te rappen, te presenteren, te mixen, te zingen, reclame te (laten) maken voor zijn homepage/GSM-nummer/hobbyclub, een CD-singletje of MP3’tje te (laten) draaien of wat dan ook, kan een bod doen via razenderoeland@xs4all.nl. De te draaien MP3’tjes of voor te lezen teksten zijn welkom in dezelfde mailbox. Niet alleen harde cash, maar ook originele tegenprestaties, symbolische cadeaus, betalingen in natura en giften aan goede doelen worden geaccepteerd. En dat kan tot aardige problemen leiden. Een luisteraar had Roeland een hond belooft en Roeland heeft die weer snel weggegeven, maar nu blijkt de oorspronkelijke eigenaar van de hond ineens spoorloos…..

En dan nog een update of de controverse omtrend het nummer ‘Jelle’, een parodie op het nummer Stan van Eminem, waarin dit keer Syb, de zanger van de Kast toegezongen wordt. We meldden al dat Slimme Schemer en Tido vorige week verrast werden door een bezoekje van Syb aan de 3fm studio tijdens de CyberTop50 (zo –10 -14) waarin zij zelf al te gast waren.

In de uitzending liet Syb zijn ongenoegen over het nummer al blijken en het verhaal over de rechtzaak hoeven we niet te herhalen. Maar we kunnen nu wel toevoegen dat Patrick KiCKen en zijn producer Attila zowel zaterdagmiddag in de Zinderende Zaterdag als zondagmiddag in de CyberTop50 hebben laten merken over Syb’s optreden. Een aantal uitspraken van Syb was keurig tot werden te pas en te onpas gedraaid. ‘Ik vind het goed, maar er moet geen geld aan verdiend worden’.

Gevraagd naar een reactie op dit alles meelt Patrick KiCKen:
‘Fantastisch! Sieb & De Kast hadden Slimme Schemer & Tido geen beter kado kunnen geven dan al deze ophef. Ben er bijna 100% zeker van dat het nummer deze week gewoon uitkomt en volgend week in de Top Tien van de Mega Top 100 binnenkomt, als het al niet op Nr.1 is… (Als Def Rhymz al schuddend op #3 kan binnenkomen, moet dit zeker lukken)

Dus Sieb, De Kast, De Managers & al hun advocaten: Bedankt! Oat Moan’

Tot slot nog een berichtje voor de Giel Beelen fans. Vanaf nu zal Giel Beelen iedere dinsagochtend in het programma Stenders Vroeg zijn Beelenvisie over een heikel onderwerp laten schijnen. Zijn eerste column staat al op het net, op Giel’s eigen website www.gielbeelen.nl.

Heeft u ook 3FM nieuws, E-mail de 3FM reporters F.K. en VRR