Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tussen hemel en aarde

Op woensdag 31 januari start een nieuwe reeks van het KRO-programma ‘Tussen hemel en aarde’. Achttien weken lang praat presentator Wilfied Kemp met gasten uit de wereld van kunst& cultuur over hun werk en levensbeschouwing.

Ook dit tv-seizoen zal Wilfred Kemp gasten ontvangen in de opmerkelijke Tussen hemel en aarde-bus. een rijdende tv-studio. De bus blijft dit jaar vaker in de garage omdat er een aantal gasten in het buitenland, waaronder Nobelprijswinnaar Elie Wiesel, wordt bezocht. Ook in dit derde seizoen van Tussen hemel en aarde wordt de gast thuis opgehaald door Wilfred Kernp en dan rijdt de bus vervolgens naar een voor de gast bijzondere locatie. Tijdens een etentje krijgt de gast vijf korte vragen, de zogeheten Fax uit de hemel. en dan wordt het gesprek in de bus vervolgd.

In de eerste aflevering is schrijver René Diekstra te gast. Met hem gaat Willred Kemp terug naar het voormalig seminarie in Sint Oedenrode. Onder de gasten van Tussen hemel en aarde komen we de namen tegen van onder meer kunstenares Patty Harpenau, dichter Leo Vroman en zijn vrouw, acteur Sabri El Warnus. 9 operazangeres Cecilia Bartoiii en schrijver Neal Donald Walsh. Een mix van opmerkelijke Nederlanders en buitenlanders die iets te zeggen hebben over de grote tegenstellingen in het leven maar die ook interessant zijn voor een groot publiek. aldus eindredacteur Stijn Fens.

Ofwel. “Mensen die garant staan voor een mooi gesprek op de late avond.” Eindredacteur Stijn Fens typeert Tussen hemel en aarde als een KRO-prograrnma bij uitstek. En dat blijft onder de nieuwe koers die deze omroep is ingeslagen. “Het programma draagt 75 jaar van kijken naar de wereld om ons heen in katholiek perspectief met zich mee. Onze gasten verschillen -sterk in hun levensbeschouwing, van oud-katholiek tot new age. Spiritualiteit wordt in het programma altijd in verband gebracht met het werk van de gast en zijn dagelijks leven met andere mensen. Onze gasten zijn mensen die verder kijken dan de heg van de achtertuin. Ze komen ook regelmatig uit een ander land of andere cultuur. Het vergezicht kan niet kleurig genoeg zijn. Als je Tussen hemel en aarde hebt gezien. is de wereld even niet meer dezelfde, ” Vanaf woensdag 31 januari t/m 30 mei rond 23.30 uur, KRO, Nederland 1 (NOS)

Gerelateerde berichten