Kort nieuws op woensdag 28 februari 2001

07.00 uur

Staatssecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat heeft maandag H. Koetje en H. de Ru benoemd in de commissie-Bouw. Deze commissie moet onderzoeken of er alternatieven zijn voor het veilen van etherfrequenties voor commerciële radiozenders. Lees hier verder

Relatieman Menno Buch moet deze week bij Veronica op het matje komen na verdenkingen dat hij professionele modellen heeft laten optreden in zijn programma. Zo haalde hij in de uitzending van 26 januari een vrouw voor de camera die ‘spontaan’ haar borsten liet zien. Het betrof hier echter, zo bevestigde directeur Johan Breukels van het modellenbureau Friends uit het Noord-Hollandse Zwaag gisteren, een beroepsstripper. Lees hier verder

Vandaag is voorlopig alweer de laatste aflevering van All Stars. In de uitzending is een gastrol weggelegd voor Danny Blind. Op de website wordt de winnaar bekend gemaakt van de Cruyff-contest. Bezoekers kunnen op de site reageren in het gastenboek, sterke vehalen vertellen en de bloopers bekijken.

Cheers, Swiebertje, Love Boat. Allemaal hebben ze een herkenbare begintune. VARA TV Magazine maakte een Top 40 van tv-tunes op de website. Surfers kunnen er van de meeste een fragement beluisteren en vervolgens stemmen op hun favoriet.

Eurosport is sinds 15 februari terug in het standaardpakket op de kabel in Zeeland. De pan-Europese sportzender verdween eind januari bij kabelexploitant Zekatel Basisdiensten uit het pakket omdat de zender een tariefsverhoging doorvoerde die de kabelexploitant ‘onacceptabel’ vond.

Radio 2 deed gisteren live verslag van het Nederlandse Muziekfeest op 27 februari. Dan werden de Edison Awards en de Harpen uitgereikt. Tv-beelden zijn op 1 en 22 maart te zien bij de TROS. Het laatste nieuws staat op de site van deze omroep.

Er zijn nu al bijna 40.000 Japanse mannen die via hun mobiele telefoon proberen een cybervriendin te versieren. De NCRV op 1 vroeg zich af wat er aan apparatuur nodig is voor zo’n cyberliefde. Te beluisteren in Real Audio.

NL Net is het dagelijkse tv-programma met een selectie items uit de regio. Het programma is iedere middag op Nederland 1 te zien. Welke onderwerpen vandaag aan bod komen, kan de surfer op de internetpagina’s bekijken.

Zangeres Ilse DeLange heeft twee Edisons gewonnen. DeLange is gekozen tot beste zangeres nationaal en beste Nederlandse artiest. De Edison Music Awards zijn dinsdag tijdens het Nederlandse Muziekfeest in de Convention Factory in Amsterdam uitgereikt. In totaal zijn 24 muziekprijzen, Edisons en Gouden en Zilveren Harpen, uitgedeeld. Het eerste Nederlandse Muziekfeest is georganiseerd door muziekorganisatie Conamus en de Edison Stichting.

RadioWereld is op zoek naar een Veronica Reporter. Wie houd ons op de hoogte van alles wat interessant is voor berichtgeving op RadioWereld over Veronica (ME).

Het landelijk telefoonnummer van de politie 0900-8844 wordt definitief niet gratis, zoals een meerderheid in de Tweede Kamer wil. Volgens de Telecommunicatiewet is er naast het nationale alarmnummer 112 weliswaar plaats voor andere gratis alarmnummers, maar dan moet het gaan om het melden van zeer dringende zaken. Daar is het politienummer niet voor bedoeld, oordelen de ministers De Vries (Binnenlandse Zaken) en Netelenbos (Verkeer).

Eurosport komt vandaag terug op de kabel. Dat is het resultaat van het gesprek dat Eurosport en kabelbedrijf Zekatel woensdagmiddag voerden. De sportzender zal in plaats van de geëiste verhoging van het vaste tarief genoegen nemen met verwijzingen op het informatiekanaal van Zekatel naar sportevenementen op Eurosport. De overeenkomst heeft geen invloed op de abonneetarieven. Lees hier verder

Drie bestuursleden van de Algemene Programma Raad (APR) zijn opgestapt na een conflict. Het trio meent dat de APR onvoldoende de diversiteit in het radioaanbod bewaakt. Dat ook de allochtone zender Colorful Radio uit de kabelindeling werd geschrapt, en het Duitse WDR 4 daarvoor in de plaats kwam, was voor deze bestuursleden de druppel. Ze hebben de raad schriftelijk laten weten dat ze zullen vertrekken. Lees hier verder

Het aan de AEX genoteerde bedrijf Fox Kids Europe opent nieuwe zenders in Israël, Tsjechië en Slovenië. Het aantal landen waar het bedrijf actief is stijgt daarmee naar 53, terwijl het totale bereikte publiek op 24 miljoen huishoudens komt.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Nieuwe nieuwsquiz: De lat ligt hoog en het tempo ook in de nieuwe Nieuwsquiz van de VARA. Onder leiding van Hans Kesting strijden vanaf maart 6 kandidaten per aflevering om een geldbedrag en de eer.

Liefhebbers van droge Engelse humor komen aan hun trekken. NET 5 brengt opnieuw de klassieke Britse comedyserie ‘Fawlty Towers’ op televisie. ‘Fawlty Towers’, vanaf 7 maart, iedere woensdag om 23.25 uur op NET 5. De trouwe schare fans die de serie kent, zal de hernieuwde kennismaking met het chaotische hotel Fawlty Towers met open armen begroeten. Jarenlang hielden de hilarische gebeurtenissen in dit ongebruikelijke etablissement, gerund door de neurotische Basil Fawlty, kijkers over de hele wereld aan de buis gekluisterd. De rol van Basil , die door de Britse komiek John Cleese met veel verve wordt vertolkt, betekende voor het voormalige Monty-Pythonlid zijn grote doorbraak. Daarna zou de ster van Cleese tot grote hoogten stijgen met films als ‘A Fish Called Wanda’ en ‘Fierce Creatures’.

Breedband bij de publieke omroep. Verschillende publieke omroepen plaatsen streaming video in breedband op hun websites.Op dit moment is het alleen voor klanten van Chello mogelijk om deze content in breedband te bekijken, omdat Chello als enige provider deze service aanbiedt. Overigens zijn de video’s ook door niet-Chello abonnees te bekijken (maar dan in smalband).

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.