Publieke tv-zenders op 39 procent, commerciëlen op 46 procent

De publieke tv-zenders behaalden in week 8 gezamenlijk een gemiddeld marktaandeel van 39 procent, de commerciële zenders hadden samen 46 procent.

De marktaandelen van de commerciële omroepen waren als volgt verdeeld: RTL4 17 procent, RTL5 5 procent, Veronica 6 procent. SBS6 had 11 procent, Net 5 5 procent en Fox8 2 procent. RTL5 en SBS6 kregen er beide een procentje bij.

Het wordt eentonig, maar het best bekeken programma was opnieuw het Journaal van 20.00 uur op zondag, gevolgd door de Studio Sport- uitzending van een uur eerder. Het Journaal werd bekeken door 2,855 miljoen mensen, Studio Sport door 2,625 miljoen.

GTST op maandag komt op een derde plaats met 1,915 miljoen kijkers. Het Avro-programma Tussen kunst en kitsch is vierde met ruim 1,8 miljoen kijkers, André van Duin (RTL4) is met bijna evenveel kijkers vijfde. De gegevens zijn afkomstig uit het CKO, uitgevoerd door Intomart. (Adformatie)