Kort nieuws op dinsdag 6 maart 2001

07.00 uur

De SBS-groep gaat een Nederlandse versie maken van het Amerikaanse realityprogramma Temptation Island. Vier jonge ongetrouwde stellen vertoeven samen met 26 sexy vrijgezellen op een exotisch eiland. Kunnen de relaties dan nog standhouden, is de vraag die centraal staat. Het programma zal eind dit jaar gaat van start gaan SBS6, Net5 of Veronica (nu nog Fox8).

Paul de Leeuw vindt dat de huidige gekte rondom het Eurovisie Songfestival in Nederland te ver is doorgeschoten. ,,Laten we het in godsnaam kleiner dan klein houden”, bepleit de presentator van het liedjesfeest vandaag in een interview op nrc.nl. De Leeuws opvatting staat haaks op de plannen van de NOS om het Songfestival ieder jaar grootser en met steeds meer publiek en media-aandacht te organiseren. Dit jaar werden er weer meer toegangskaarten verkocht voor de show in Ahoy dan vorig jaar (van 5500 naar meer dan 8500). Lees hier verder

Www.napster.com, de uitwisseldienst voor muziekbestanden op internet, die de laatste weken dagelijks in het nieuws is, heeft nog geen filter geplaatst op haar programma. Afgelopen vrijdag vertelde de makers van het populaire programma dat er direct een filter zou komen die het laden van auteurs-rechtelijk beschermde muziekstukken onmogelijk zou maken. Uit een test blijkt echter dat het deze ochtend nog gewoon mogelijk is om de nieuwste MP3’s te downloaden.

Bernard Shaw heeft afgelopen weekeinde afscheid genomen van de nieuwszender CNN. Hij was meer dan 20 jaar in dienst van de nieuwszender. Bernard Shaw brak door in de de Verenigde Staten doordat hij de eerste zwarte “anchorman” was die het gezicht van een TV station bepaalde. (H.v.B) Lees hier verder

Sinds kort is ook het tweede programma van de Duitse video-clip zender ‘VIVA’ (te weten “Viva Zwei”) analoog en ongecodeerd via Astra te ontvangen. In tegenstelling tot Viva, richt Viva Zwei zich op alternatieve en independent muziek, maar laat ook ‘newcomers’ aan bod komen. Tot nu toe was Viva Zwei alleen in een groot deel van de Duitse kabelnetten en via Eutelsat Hotbird te zien.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Het downloaden van muziek vanaf internet is de laatste weken bijna dagelijks in het nieuws. Gisteren is de Nederlands site Outloud.nl van start gegaan. Op deze muzieksite kan men muziek legaal luisteren en downloaden. Op de site zijn volgens de makers het repertoire te beluisteren van 11.500 Nederlandse en internationale artiesten, verdeeld over meer dan 120 genres. Bevalt de muziek van een artiest, dan biedt Outloud de mogelijkheid meer werk te bestellen op cd. De prijzen van de cd’s variëren per artiest. Zangers en bands die zich aansluiten bij Outloud bepalen zelf de verkoopprijs van hun cd’s.

Hier kan je een anoniem telefoonnummer aanvragen wat 15 minuten tot 4 uur geldig is. Telefoontjes aan dat nummer worden gedurende die periode doorgeschakeld naar je echte telefoonnummer.

Op vrijdag 30 maart zendt de KRO een registratie uit van het ‘Radio 2 Gala van het Nederlandse Lied’. Tien Nederlandse artiesten brengen een ode aan Rob de Nijs door naast hun eigen lied, een nummer uit zijn repertoire ten gebore te brengen. U kunt kijken en luisteren naar: Freek de jonge, Margriet Eshuijs en Maarten Peters. De Kast, Skik, Ruud Hermans, Hans Vermeulen, Frederieke Spigt, Boudewijn de Groot en Johan Verminnen.

Het Gala zelf wordt op 18 maart opgenomen in theater Orpheus in Apeldoorn, en wordt rechtstreeks uitgezonden via Radio 2. Hiermee wordt de Week van het Nederlandse lied afgesloten. Rode draad van het gala is het repertoire van Rob de Nijs. Het programma wordt gespresenteerd door Stefan Stasse en George Frölich. Marc-Maric Huybrechts gaat de artiesten backstage volgen met de camera en interviewt hen. Radio 2 Gala van het Nederlandse Lied, vrijdag 30 maart, 21.35 uur, KRO, Nederland 1.

Er zijn mobiele-babes, soap-babes, Veronica-babes, news-babes, sport-babes en music-babes; kortom voor elke wat wils. Op de site TV Babes.com vind je de mooiste babes van omroepland. Zoals de sexy Mega-babe Melinda van Channel 5 of van eigen bodem, de populaire super-babe Katja Schuurman. Keuze uit meer dan 200 TV Babes; voor iedere smaak een eigen babe!

Het dit jaar weer door Paul de Leeuw gepresenteerde Songfestival in Ahoy’ trok gemiddeld 1,5 miljoen kijkers. Tijdens de puntentelling groeide dat aantal tot 2,1 miljoen.

De kranten staan de laatste dagen bol over de pas verschenen film Hannibal: de opvolger van Silence of the Lambs. Wil je weten hoe de verschillende recensenten denken over deze en andere films, neem dan eens een kijkje bij de Nederlandse Filmtips Ladder. Op deze homepage vind je heel overzichtelijk een uitgebreide lijst van al dan niet actuele films, met een duidelijke aanduiding hoe ‘hot’ deze zijn. Daarnaast is er ook ruimte voor tips over videofilms. Kortom, als je even niet weet naar welke film je moet dan is een kijkje op deze homepage nooit weg.

Latin-zanger Ricky Martin heeft maandag gezorgd voor een oploop van honderden enthousiaste fans, voornamelijk meisjes in de omgeving van de Amsterdam ArenA. Ricky Martin is ook te gast bij het radiostation Radio 538 en het Big Brotherhuis in Almere. Daar wordt het programma Starmaker opgenomen, waarbij de bewoners van het huis worden klaargestoomd voor het sterrendom.

RadioWereld is op zoek naar een Veronica Reporter. Wie houd ons op de hoogte van alles wat interessant is voor berichtgeving op RadioWereld over Veronica (ME).

A.s zaterdag 10 maart is er bij Twente FM een live interview met Theo Brouwer (opsporingsbeamtenaar van de RDR) en de Twentse piraten en de Politie Twente in het programma Jukebox tussen 20.00 en 22.00 uur. Er kan meegediscussieerd en gerapport worden met de studio.Twente FM is te ontvangen op de frequenties 105.6 en 106.3 FM.

De Veronica, de boot van de Nederlandse piratenzender Radio Veronica, mag afmeren in het Kempisch Dok in Antwerpen. Dat heeft de Directieraad van het Gemeentelijk Havenbedrijf beslist. Op de Veronica zullen vooral fuiven georganiseerd worden

Per 1 maart is het radio-pakket in Haarlem op aanraden van de programmaraad aanzienlijk uitgebried van 36 naar 41 zenders! De nieuwkomers zijn:
-Soul City op 97,3 FM
-Exit Radio op 99,1 FM
-Country FM op 95,1 FM
-VRT Studio Brussel op 95,1 FM
-Radio France Culture op 97,9 FM

Per 1 maart is het radio-pakket in alle UPC-gemeenten van Brabant uitgebreid naar 41 zenders. Op aanraden van de programmaraad Noord-Brabant zijn de volgende 4 zenders erbij gekomen:

-RTBF Frequence Wallonie (RTBF-2) op 100,9 FM
-VRT Radio Donna (VRT-5) op 103,5 FM
-BBC Radio One FM (BBC-1) op 107,9 Fm
-Polderpop op 87,9 FM zal worden doorgegeven zodra er overeenstemming is en dit technisch kan worden gerealiseerd.
Voor meer info www.upc.nl

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.