Kort nieuws op vrijdag 23 MAART 2001

07.01 uur

Radio en TV West besteden op zaterdag 24 maart uitgebreid aandacht aan de Haagse City-Pier-City-loop. TV West zendt die dag vanaf 19.00 uur een special uit, waarin sportredacteuren de marathontoppers uit Nederland, Kenia en Ethiopië volgen. De sportuitzending van Radio West komt op zaterdag 24 maart tussen 13.00 en 18.00 uur rechtstreeks vanaf het Lange Voorhout met onder meer live verslag van de City-Pier-City-loop.

De site van Radio-Rijnmond is in een ander jasje gestoken. De laatste radio-bulletins zijn online te beluisteren. Ook maken deelnemers aan de E-Quiz kans op een van de vijf gezinsabonnementen voor Diergaarde Blijdorp.

Lees alles over het Zero Base van de afgelopen dagen hier op RadioWereld.

NOS-RTV heeft voor 4 jaar (van 2001 tot en met 2004) de rechten gekocht van de wielerklassiekers Milaan-San Remo en de Ronde van Lombardije. Hierdoor kan de NOS alle wereldbekerwedstrijden wielrennen van dit jaar rechtstreeks uitzenden. De NOS is één van de weinige Europese publieke omroepen waarbij deze twee Italiaanse wielerklassiekers te zien zijn. Komende zaterdag zal de wedstrijd Milaan-San Remo rechtstreeks te zien zijn (vanaf 15.30 uur) bij Studio Sport op Nederland 2.

3FMnieuws: Nadat de naakt uitzending van ruuddewild.nl uitgesteld was tot nader order ivm het overlijden van een BNN medewerker, is nu de nieuwe datum bekend gemaakt: dinsdag 27 maart. Inderdaad, da’s volgende week al.

De line-up van de uitreiking van de TMF Awards op zaterdag 7 april is volledig. Onlangs werd de eerste helft van de optredende artiesten bekendgemaakt en nu volgt de rest. Er zitten enkele grote namen tussen. TMF mag Janet Jackson, Ronan Keating verwelkomen. Ook Jody Bernal, Kane, Twarres, Lil Bow Wow en K-CI & Jojo vullen de indrukwekkende lijst van optredens aan. De TMF Awards zijn zaterdag 7 april vanaf 18u live op TMF te volgen.

Via de website Spinawards.nl kun jij je stem uitbrengen voor de beste banner en website. De Spin Awards is een initiatief van NetEvents. Het doel van de wedstrijd is bedrijven erkenning te geven voor mooie en innoverende campagnes op internet. Daarnaast wil men bedrijven stimuleren om innovatieve en interactieve reclamecampagnes voor internet te ontwikkelen. Op 10 mei worden de Spin Awards na afloop van het congres Internet Advertising 2001 door TV presentator Danny Rook uitgereikt.

De doorgaans zo degelijke NCRV moet zich bij de rechter verantwoorden voor een uitgezonden tweeluik over zwangerschappen na incest. De familie van de vrouwen die over de seksuele mishandeling vertellen, ontkent het misbruik en klaagt dat ze niet voor een weerwoord is benaderd. Volgens de NCRV is dat ook niet nodig. Een documentairemaker hoeft geen feiten te brengen, maar een ‘verhaal’. Lees hier verder

Op de nieuwe website van Rik Felderhof kunnen bezoekers terecht voor informatie over zijn leven, programma’s en gasten. In de nieuwe reeks Felderhof ontmoet zondag een portret van twee beroemde uitvinders.

Kranten weigeren regelmatig advertenties. De gronden waarop dat gebeurt lopen uiteen, al naar gelang de signatuur van het medium. Het reclamebureau dacht dat de advertentie door de beugel kon. Toegegeven, de oproep aan fundamentalisten om in de boekenweek bij De Slegte binnen te lopen – daar verkopen ze héle mooie wapenboeken – had iets provocerends. Maar commercials moeten aandacht trekken en Boekenbalkoning Rushdie, vormde een mooi aanknopingspunt. Lees hier verder

SBS Broadcasting SA is bezig met de voorbereiding van de lancering van een themakanaal, waarop de programma’s die via NET 5, SBS 6 en het tot Veronica om te vormen FOX te zien zijn, zullen worden herhaald. Dat zei de directie van SBS in een toelichting op de jaarcijfers 2000.

SBS moet langer met de Vereniging Veronica om tafel zitten om de ‘exclusieve onderhandelingen’ te kunnen afronden. Dit meldt SBS-woordvoerder Edger Hamer. De onderhandelingstermijn is verlengd tot uiterlijk 31 mei.

Productiemaatschappij Bos Bros in Hilversum gaat ‘Ja zuster, nee zuster’ als speelfilm uitbrengen. De film komt in de kerstvakantie van 2002 in de bioscopen

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

De commerciële televisiezender FOX8 wordt vanaf 1 mei tijdelijk omgedoopt tot V8. De nieuwe eigenaar SBS wil daarmee zo snel mogelijk af van de associatie met het noodlijdende FOX8. Vanaf 1 september verdwijnt de programmering van het kanaal, en gaat de zender verder onder de naam Veronica. Dat wordt mogelijk omdat de Vereniging Veronica uit de Holland Media Groep stapt, waar ze nu deel van uitmaakt samen met RTL4 en RTL5. Daarna gaat de Vereniging Veronica samenwerken met SBS. De naam Veronica blijft tot 1 september bij de Holland Media Groep.

RTL5 brengt het komend seizoen veel tennis op het scherm. Vrijdagavond wordt daarmee begonnen met een uitgebreid verslag van het eerste toernooi van de ATP Master Series in Indian Wells. In het programma Tennis: ATP Masters zal elke vrijdagavond een uitgebreid tennisprogramma vanuit de studio worden gebracht.

Radio M presenteert op eerste Paasdag de Top 76 van 1976. Internetters kunnen een bijdrage leveren aan de lijst door hun favoriete drie nummers uit te kiezen. Inzenders maken kans op een cd-pakket.

Op vrijdag 6 april om 9.45 uur (op Z@ppelin op Nederland 3) start het schooltv-project ‘Van Palm tot Paas’: voor elke twee groepen van het primair onderwijs een schooltv-programma over Pasen, waarin kinderen ervaren dat Pasen alles te maken heeft met nieuw leven.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Weekend, eindelijk, tot maandag