Kort media nieuws: vrijdag 4 april 2003

Aanstaande zaterdag (13.30) en zondag (10.30) praat Rens de Jong in Mediazaken op BusinessNieuws Radio met Jan Hoogesteijn, radio-directeur van Veronica. De zenders Veronica FM en Kink FM doen niet mee in de strijd voor een FM-frequenties. Maar waarom niet? Verder: Wat doet de publieke omroep bij de oprichting van een commerciële nieuwszender?

Woensdagavond speelde het Nederlands Elftal haar tweede kwalificatiewedstrijd in één week. Naar het duel werd uitstekend goed gekeken: op het hoogtepunt kluisterde het zelfs vier miljoen kijkers aan de buis. De wedstrijd werd door gemiddeld drie miljoen kijkers bekeken. In de voor de adverteerders belangrijke doelgroep 20-49 jr. scoorde SBS 6 een gemiddeld marktaandeel van 46,2 procent, uiteindelijk oplopend naar 60,1 procent. Na afloop van de wedstrijd keken er gemiddeld 1,7 miljoen mensen naar het programma ‘De Derde Helft’. Nederland-Tsjechië van zaterdag trok evenveel kijkers. Gemiddeld drie miljoen met op het hoogtepunt vier miljoen, meldde SBS donderdag.

De website van Veronica heeft in de maand maart meer dan 10 miljoen pageviews behaald, dat is twee keer zoveel als drie maanden geleden. Het gemiddelde aantal pageviews per dag kwam hiermee in de maand maart op ruim 300.00 te liggen. Gemiddeld worden er per sessie meer dan 13 pagina’s bezocht, zo blijkt uit het aantal unieke bezoeken dat in maart op ruim 750.000 lag.

Ruurd Bierman vertrekt bij de NOS als directeur radio en tv om lid te worden van de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep. Ook Cees Vis, nu nog bij PCM Uitgeverij werkzaam, treedt toe tot het dagelijks bestuur van de omroep. Staatssecretaris Van Leeuwen moet formeel nog de benoeming goedkeuren.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

 • De belangrijke wielerklassieker ‘De Ronde van Vlaanderen’ wordt aanstaande zondag, 6 april, rechtstreeks uitgezonden door NOS Studio Sport (12– 17 uur) op Nederland 2. De live-verslaggeving van ‘De Ronde van Vlaanderen’ begint om 13.00 uur. Het commentaar bij deze wielerwedstrijd is van Mart Smeets en Erik Breukink.

  Zondag 6 april, tussen 21.05 en 22.00 uur, brengt SBS 6 de zesde aflevering van een nieuw RUR- seizoen. In deze aflevering zijn de volgende gasten te zien: Stan Valckx, Xaviera Hollander en Cas Jansen.

  Op dinsdag 15 april, tussen 21.25 en 22.30 uur, brengt SBS 6 een confronterende special van het programma ‘Breekijzer’. In deze extra lange special besteedt ‘Breekijzer’ aandacht aan niet erkende en objectief lastig vast te stellen ziektes die Dit vaak tot maatschappelijke problemen leiden.

  De Vereniging Veronica gaat een onafhankelijk onderzoeksbureau opdracht geven de problemen bij het mediabedrijf te bekijken. Dat is de uitkomst van een ‘informatieve bijeenkomst’ die Veronica dinsdagavond hield.

  Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

  In de TROS TV SHOW van vrijdag 4 april a.s. heeft Ivo Niehe een gesprek met RAF-piloot John Peters. Hij was tijdens de Golfoorlog de meest besproken krijgsgevangene. Nadat zijn vliegtuig door de Irakezen was neergehaald, verbleef hij zeven weken in een donkere cel, werd gemarteld, maar overleefde wonder boven wonder.

  Een Australische radiozender heeft deze week de verleiding niet kunnen weerstaan om een aantal gedownloade nummers te draaien van het nog te verschijnen album van Radiohead. De omroep beloofde de platenmaatschappij donderdag om het niet meer te doen.

  DJ’s van het Amerikaanse radiostation “KISS FM” dachten dat het de leuke 1 april-grap zou zijn als men in de uitzendingen zou melden dat er een gratis concert zou zijn van rap ster Eminem. De DJ’s worden nu verdacht van het veroorzaken van openbare ordeverstoring aangezien de luisteraars rellen veroorzaakte.

  Jacques Zwart, de zanger van de vroegere groep Het, is tijdens een vakantie op Ibiza overleden. Het werd in de jaren zestig bekend met de hit ‘Ik heb geen zin om op te staan.’ Zwart was behalve zanger ook producer, arrangeur en tekstschrijver voor onder meer de groep Luv. De laatste jaren was hij eigenaar van een eigen virtuele platenmaatschappij, Select CD.

  Heeft uw radiostation / mediabedrijf een vacature open staan, laat het weten aan Radio.nl. Nieuwe vacatures vind u op vacature.radio.nl

  Acteur Rowan Atkinson zal dinsdag 8 april live gaan chatten met luisteraars van Sky Radio. Van 16.00 tot 16.30 kunnen fans en luisteraars via skyradio.nl vragen stellen aan de Engelse komiek. Rowan Atkinson, beter bekend als Mr. Bean, is in ons land om zijn nieuwe film, Johnny English, te promoten, die vanaf 10 april in de Nederlandse bioscopen zal draaien.

  Uitgeverij Sanoma en de Publieke Omroep hebben vandaag laten weten dat de tv-gids van het jeugdblok Z@ppelin (Nederland 3) de naam Z@pp&Zo krijgt. Het tweewekelijkse tijdschrift is vanaf 25 april beschikbaar. Het blad is bedoeld voor jongens en meisjes van acht tot en met twaalf jaar waarin kinderprogramma’s van publieke en commerciële zenders tot 19.00 uur zijn vermeld. Losse nummers van Z@pp&Zo gaan ongeveer 1,80 euro kosten.

  TV Home Digitaal is gestopt zijn met het themapakket Games. Essent kon geen overeenstemming bereiken over het vervangen en verbeteren van de huidige games en over verdere samenwerking in de toekomst. Ook wilde de leverancier de vergoeding die TV Home Digitaal aan haar moet betalen voor de Games gaan verhogen. Dit zou leiden tot een prijsverhoging voor de abonnees. TV Home is nu opzoek naar een alternatief.

  Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.