Search
Close this search box.

Kort nieuws vrijdag 30 maart

07.00 uur

Het is duidelijk dat Yorin de nieuwe naam is van Veronica. Maar dit was niet de enigste keuze die men gemaakt heeft, er zijn veel namen bedacht, en gisteren is deze reserve naam bekend gemaakt. Eind februari waren Yorin.nl en Yorin.com al geregistreerd, later zijn ook Yorin.net en Yorin.org door het reclame bureau van Veronica vastgelegd. Per 2 april start HMG met de programma˜s. De ondertitels blijven Move Me en The Movement.

Vandaag 30 Maart 2001 is het precies 12,5 jaar geleden dat Sky Radio voor het eerst te beluisteren was op de radio.

Artiesten brengen een ode aan het Nederlandse lied in De Muziekcentrale, een nieuw tv-programma (NPS) dat vanaf vandaag elke vrijdag 20.55 – 21.20 uur, bij de NPS op Nederland 3 te zien is. Op de internetpagina’s vinden bezoekers meer informatie over de afleveringen en een gastenboek.

Radio 538 is een verregaande samenwerking aangegaan met een nieuwe discotheek in Huizen: 538 I-Dance. Het pand is vanaf de grond af opgebouwd in Radio 538 stijl en uitgerust met de nieuwste technieken op het gebied van licht en geluid. Vandaag wordt de discotheek officieel geopend door Erik de Zwart. Diverse Radio 538 DJ’s zullen tijdens de opening draaien en er zijn de nodige surprise acts.

Vanaf 1 april 2001 (geen grap!) gaat DanceNetFM.com ook in de ether. DANCENETFM.com is een samenwerkingsverband aangegaan met Exxact FM in Zuid-Holland en Airpeace FM in groot Flevoland. Op die manier kunnen meer mensen meegenieten van : “the ultimate party sound”. DanceNetFM is te beluisteren in Zuid-Holland zuid (frequenties ExxactFM) op : 96.3 FM, 97.3 FM, 106.4 FM, 106.8 FM (ether) en 105.9 FM (kabel)

Het Radio 2 Gala van het Nederlandse Lied van 18 maart is vanavond te zien rond 21.00 uur bij de KRO op Nederland 1. Tien Nederlandse artiesten brengen een ode aan Rob de Nijs door naast hun eigen lied, een nummer uit zijn repertoire ten gebore te brengen. U kunt kijken en luisteren naar: Freek de jonge, Margriet Eshuijs en Maarten Peters. De Kast, Skik, Ruud Hermans, Hans Vermeulen, Frederieke Spigt, Boudewijn de Groot en Johan Verminnen.

Op 1 april krijgt Radio 1 een nieuw zend- schema. Hiermee wil de zender zijn journalistieke kwaliteit verbeteren en de luisteraar persoonlijker aanspreken. Diezelfde dag verandert Radio 5 in 747 AM. Deze zender zal zich meer richten op actualiteit en achtergronden.

Zondag 1 april van 14.00 tot 17.00 uur zijn de bands Bauer en Ruff Endz te gast in het 3FM programma BNN Live. Exclusief voor BNN geven zij verspreid over het programma een aantal optredens rechtstreeks vanuit ‘de Kleine Kunst’ in Leidschendam. Luisteraars kunnen deze uitzending gratis bezoeken.

De Muziekfabriek, De Doos en Muziektelevisie strijden jaar in jaar uit om dezelfde doelgroep: 13 tot 34-jarigen. Het zijn Nederlandse zenders, met Engelse namen en ondanks de eigen invulling komt het regelmatig voor dat TMF, the Box en MTV op het zelfde moment de zelfde clip uitzenden. Lees hier verder

Joop van den Ende heeft via zijn investeringsmaatschappij Chios BV 30% van de aandelen gekocht in Novamedia BV. Novamedia, de bedenker en oprichter van de Nationale Postcode Loterij en tevens bestuurder van de Nederlandse Sponsor Loterij, verwerft hiermee kapitaal en kennis voor haar buitenlandse loterij-activiteiten. Novamedia is blij met Chios als financieel krachtige partij. Daarnaast betekent de samenwerking met Chios BV een belangrijke bron van ervaring bij Novamedia’s uitbreiding naar het buitenland. Van den Ende heeft, zoals bekend, met Endemol een groot Europees bedrijf opgebouwd.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Bernard Kobes en Guido Bartelink treden vanaf volgende week toe tot de directie van NOB-RTV. Hiermee wordt de directie van dit NOB-onderdeel uitgebreid tot vier personen. De huidige directeuren, Rene Delwel en Kees Schouten, blijven deel uit maken van de directie.

Rik Rensen is directeur van RTL iMedia, de nieuwemedia-poot van de Holland Media Groep. Zijn missie is om uit te zoeken hoe zappers en surfers met elkaar verenigd kunnen worden, en hoe daar op een blijvende manier maximaal rendement uit te halen. “Als contentprovider moet je er rekening mee houden dat je die generatie pakt die nu zes-zeven jaar is, het moment waarop ze commercieel interessant beginnen te worden, en die hele generatie begeleidt totdat ze vijftig of zestig zijn.” Lees hier verder

Bruidsparen zeggen ‘nee’ tegen tv-waterspektakel. Opnames van het TROS televisieprogramma ‘Te land, ter Zee en in de Lucht’ in Oud-Zuilen op 15 en 16 juni zijn afgelast na bezwaren van aankomend bruidsparen. Zij vreesden dat geluidsoverlast van mogelijk vele honderden toeschouwers de rustieke sfeer op hun huwelijksdag zou bederven. De gemeente besloot daarom geen vergunning te verlenen. Lees hier verder

Lees alles over het Zero Base van de afgelopen dagen hier op RadioWereld.

Daniëlle Lunenborg (43) is vanaf volgende week de nieuwe hoofdredacteur van de VPRO. Ze is nu nog hoofd jeugd-tv bij die omroep.

Per 1 april wordt Bert Klaver directeur van Broadcasting Center Nederland (BCN), het nieuwe facilitaire bedrijf in oprichting van de Holland Media Groep. Klaver wordt verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van de technische faciliteiten van HMG. HMG acht het van strategisch belang om de facilitaire diensten vanuit eigen huis te leveren. Klaver is afkomstig van het NOB.

Aanstaande zondag bestaat NOS teletekst 21 jaar.

Na tieneneenhalfjaar houdt houdt het NPS-radioprogramma ‘Het Geding’ op te bestaan. Omdat dat alle betrokkenen aan het hart gaat, zal deze uitzending een gedenkwaardige worden. In een extra lange uitzending op vrijdag 30 maart komt Het Geding live vanuit het Kantongerecht in Hilversum. Vijf ‘rechters’ onder leiding van ‘rechtbankpresident’ Maarten van Rossem buigen zich over een prikkelende stelling, terwijl luisteraars het oordeel proberen te beinvloeden.

De hoofdredactie van Radio en TV Gelderland heeft besloten de programmering sterk aan te passen aan de groeiende behoefte van Gelderse boeren aan actuele informatie over de MKZ-crisis. Boeren in de afgesloten gebieden hebben telefonisch laten weten dat de regionale zenders op dit moment voor hen onmisbaar zijn. Eerder al vroegen de boerenorganisatie GLTO en het ministerie van landbouw via Radio en TV Gelderland met de MKZ-slachtoffers te mogen communiceren. TV Gelderland schrapt vrijdagavond de wekelijkse uitzending van De Televisieman voor een rechtstreeks programma over de MKZ-crisis.

Op de CeBIT beurs zijn door fabrikanten als Ericsson en Siemens nieuwe GPRS telefoons gepresenteerd. De introductie van het nieuwe UMTS-netwerk (ook wel G3 genoemd) verloopt langzamer dan verwacht. Volgens Duitse analysten zal over negen jaar slechts de helft van de Telecom aanbieders gebruik van UMTS maken. In Nederland zal pas in 2007 dekking binnen de bebouwde kom van alle gemeenten met meer dan 25,000 inwoners en op alle belangrijke verbindingswegen.

Aanstaande zaterdag in het programma Mediazaken op Business Nieuws Radio is KINK FM-direkteur Jan Hoogesteijn te horen. Hj zal zijn mening geven over het frequentiedebat in de Tweede Kamer van woensdag. Waarom krijgt KINK FM bijvoorbeeld geen voorkeursbehandeling bij de toewijzing van een van de nieuwe FM-pakketten? KINK FM is er ook voorstander van, dat er een veiling komt voor alle radiozenders.

In de Nationale Nieuwsquiz gaan nieuwsmakers en nieuwsconsumenten de strijd met elkaar aan, om te laten zien wie de meeste nieuwskennis heeft. In de afgelopen jaren werd tijdens één tv- uitzending de kennis op nationaal terrein getest. Maar dit jaar zal de quiz anders worden aangepakt. De kandidaten zullen zich tijdens 12 voorrondes moeten selecteren voor de grote finale-uitzending op 27 december. Vanaf 1 april tot 30 augustus worden vijf voorrondes op internet gespeeld. Je kunt je vanaf 1 april inschrijven op. deze website

De ramp in Volendam heeft niet alleen bij de directe slachtoffers grote gevolgen. Ook in het gemeentebestuur zal er de komende tijd veel veranderen. De burgemeester en een wethouder maakten bekent dat zij zich zullen terugtrekken uit het gemeentebestuur. Op de website van actualiteitenprogramma NOVA staan hun ontslagbrieven

Sinds kort heeft System FM haar website vernieuwd. Nu met chatbox videotrailers en dagelijks popnieuws. Surf voor meer informatie naar www.systemfm.nl

Op TV, televisie kijken op internet. Kijk eens op TV

Sommigen dachten aan een 1-april grap, maar het is echt serieus. Als we krantenberichten moeten geloven raken de duivenmelkers van slag en weet niemand meer hoe laat het echt is. Op zaterdag 31 maart klinkt voor het laatst het oude tijdsein op de publieke radiozenders. De pieps worden om middernacht vervangen door een moderner geluid, de audioversie van het beeldmerk (blokje etc.) van de publieke omroep. Liefhebbers van de oude radio moeten zaterdag dus de bandrecorder even aanzetten. Het is dan echt de laatste kans, om later aan de kinderen te laten horen hoe het ook weer klonk. Piep, piep, pieeeeep!

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten