KORT NIEUWS OP vrijdag 13 APRIL 2001

07.00 uur

Zangeres Marlayne, die Nederland in 1999 in Jeruzalem vertegenwoordigde bij het Songfestival (One good reason), wordt tv-presentatrice bij het nieuwe V8, wat vroeger FoX was en per 1 mei waarschijnlijk Veronica

Eindelijk is het helemaal zeker, Jomanda, begint morgen aan een nieuwe carrière. Ze gaat voorlopig vier (proef) televisie-uitzendingen verzorgen op de nieuwe TV zender Yorin, u weet wel, Veronica dus niet. Ze gaat een uur lang samen met Marga Bult ‘healen’, wat dat is vragen wij ons ook af.

Een derde van de Amerikaanse studenten is bereid om 8,5 dollar voor het downloaden van muziek te betalen. Programma’s als Napster zijn erg populair bij studenten die vaak over snelle toegang tot Internet beschikken.

De politie heeft donderdagmiddag tv-maker Willibrord Frequin aangehouden bij het proefdiercentrum BPRC in Rijswijk. Frequin was met een filmploeg beelden aan het maken van de apen die in het BPRC worden gehouden. De SBS-coryfee werd na drie uur weer vrijgelaten.

Het bedrijf Lookatel biedt gratis telefoongesprekken aan door ze te laten sponsoren door bedrijven. De beller meldt zich via de website lookatel.nl en klikt op een reclame-knop. Ook kan de button gevonden worden op de website van de adverteerder. De website van de sponsor opent zich en na een paar seconden verschijnt er ook een bel-scherm van Lookatel. Je voert je eigen nummer in en het nummer dat je wil bellen. Vervolgens kan via de gewone telefoon 6 minuten worden gebeld, of als een van de twee toestellen een mobieltje is, anderhalve minuut. Per sponsor kan slechts éénmaal worden gebeld.

De kans dat Veronica op 1 september terugkeert als tv-zender wordt steeds kleiner. De besprekingen tussen de omroepvereniging Veronica en SBS over samenwerking op het kanaal van Fox8 zitten al weken in het slop. De termijn om alsnog tot overeenstemming te komen is inmiddels tot 31 mei verlengd. Belangrijkste oorzaak voor de impasse is onenigheid binnen de gelederen van Veronica. De steun voor voorzitter Joop van der Reijden is zo geslonken dat hij intern zinspeelt op een spoedig afscheid. SBS rondt binnenkort de overdracht van Fox8 af. Op 1 mei wordt de zender omgedoopt tot V8, een naam die gehandhaafd blijft als de samenwerking met Veronica wordt afgeketst.

Het classic soul programma Back To The Old School van de AVRO heeft zaterdag avond de allerlaatste uitzending op Radio 3 FM. Twee weken geleden had men nog het een jarig jubileum. Een en ander is besloten na verder concretiseren van Radio 3 plannen om alle nachten binnenkort in te ruimen voor opleiding van nieuw talent. Ook andere nachtprogramma’s zullen op korte termijn plaats maken voor de nieuwe plannen.
In deze laatste uitzending in de nacht van zaterdag- op zondagnacht van 1 tot 3 trekken Jeffrey, Mark, Funkateer en Lil’ Walter veel zeldzame grooves uit de kast als afscheid. Jeffrey Willems zal daarna
definitief naar Radio 2 verhuizen waar hij onder meer Het Steenen Tijdperk presenteert.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Kinderamusementsbedrijf Fox Kids Europe gaat een programmablok uitzenden op REN TV, een van de grootste Russische televisiestations. Dit maakte Fox Kids gisteren bekend. Fox Kids zal zijn programma˜s dagelijks in een blok van twee uur gedurende het piekuur voor kinderen uitzenden. REN TV wordt door ruim 105 miljoen Russen bekeken. Fox Kids is in Rusland reeds actief met een website, die zal worden ingezet om de nieuwe televisieactiviteiten te ondersteunen.

Volumia! was de eerste Nederlandse popgroep die haar fans op de hoogte hield met SMS-berichten. Ook nu heeft Volumia! een primeur! Vanaf 16 april zullen de CD-opnames van de nieuwe CD op internet gedeeltelijk te volgen zijn. De nieuwe CD gaat “Puur” heten en zal worden opgenomen in een studio in Brussel. Iedere dag van vier tot zes uur kunnen de internetters meekijken naar de muzikale werkzaamheden in de studio. Of er ook geluid te horen is, is nog niet bekend. Verder word je op de site op de hoogte gehouden van alle Volumia! nieuwtjes en staan er een heleboel links waarvoor de band je uitnodigt om eens “even doorheen te dwalen”.

Op zondag 15 APRIL a.s. om 17.20 uur op Nederland 1 start Teleac/NOT de serie ‘Internet: je bent nooit te oud .’. In zes televisieprogramma’s worden pc-bezitters vertrouwd gemaakt met internet. De serie richt zich met name op senioren. Naast uitleg over zaken die te maken hebben met hard- en software komen pc-bezitters in de leeftijd van 55 tot 92 jaar in beeld, die vertellen wat hen beweegt om met de pc en internet bezig te zijn. De televisieserie wordt gepresenteerd door Herbert Blankesteijn. Hij is ook de auteur van de gratis handleiding op de website bij deze serie. Het Teleac/NOT-radioprogramma ‘TeleScoop Magazine’ sluit aan op de behandelde onderwerpen. Aan dit project is ook meegewerkt door de Stichting SeniorWeb.

De RKK viert Pasen met tv-vieringen en een website. De vieringen staan na de paasdagen online. Op de site staan onder meer muziekfragmenten, paaswensen uit de kerk, informatie over het Joodse paasfeest (Pesach) en een paastip.

Op 747 AM is deze week het programma Madiwodo van de VPRO begonnen. Iedere werkdag besteedt het sociaal-culturele programma aandacht aan een wekelijks thema. Op de website staat per dag informatie over de uitzendingen.

De popband Ladytron staat met het album 604 op nummer 1 in de moordlijst van de VPRO. Via de website van het NCRV radioprogramma Buzz is een impressie van de cd in Real Audio te beluisteren. De moordlijst is elke maandag te beluisteren in Het Lek.

De al eerder aangekondigde tv-actie voor boeren die zijn getroffen door mond- en klauwzeer gaat definitief door op zaterdag 14 APRIL. De omroep organiseert de ruim twee uur durende uitzending, die om 20.30 uur begint, samen met de stichting Geef boeren de toekomst. Getroffen boeren komen aan het woord, en ook treden Normaal en Rowwen Hèze op. Het gironummer dat tijdens de actie centraal staat is 1404 (bankrekeningnummer 140041400). Voor mensen die willen bijdragen aan de actie staat ook het telefoonnummer 0900-0030 open. Normaal uit de Achterhoek geeft komend weekeinde ook een akoestisch concert in de studio van Omroep Gelderland in Arnhem. Alle regionale radio- en televisiezenders in Nederland zenden dit concert in het weekeinde uit.

Op 2 december 1975 kaapten zeven Molukse activisten een trein bij het Drentse plaatsje Wijster. In de documentaire ‘Wijster, 25 jaar na dato’ blikt Radio Drenthe terug met slachtoffers, kapers en politici. De documentaire is online te beluisteren.

Dit weekend is het weer zo ver. Ab-Radio en Zfm Zandvoort presenteren gezamenlijk de paasraces! Live vanaf het circuitpark Zandvoort zal de Race crew aanwezig zijn op Zaterdag tijdens de kwalificaties ( 14:00 – 17:00) en Maandag op Raceday 11:00 tot 17:00. Het geheel is uiteraard LIVE te volgen via de ether op de 105.8 (Haarlem e.o) en 106.9 (Zandvoort + bollenstreek) MAAR uiteraard ook via internet via www.abradio.com waar tijdens de uitzendingen ook live beelden te zien zijn van de autosport crew. Ook kan er live gemaild worden met vragen aan de rijders of reacties
autosportradio@hotmail.com

Luisteraars van Radio Rijnmond kunnen op Tweede Paasdag eieren zoeken aan de hand van cryptische omschrijvingen in een radioprogramma. Vinders van een ei komen live op de radio en krijgen een prijs.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email