Search
Close this search box.

‘Into the groove’ stopt bij Radio Veronica

Het landelijke commerciële radiostation Radio Veronica zal in 2005 wegens bezuinigingen een aantal wijzigingen doorvoeren in de huidige programmaring van het radiostation. Vandaag is ook bekend geworden dat het Martin Boer gaat stoppen met ingang van 8 januari 2005.

Martin Boer is elke zaterdagavond te horen tussen 20 en 22 uur in het programma ‘Into the groove’ op Radio Veronica. ‘Into the groove’ is een non-stop mixprogramma, wat ook herhaald wordt op zondag morgen tussen 4 en 6 uur. ‘Into the groove’ bevat veel disco en dance hits uit de periode eind jaren 70 tot begin jaren 90. Tot en met februari zal er nog wel wekelijks een korte ‘Into the groove’ mix te horen zijn in een nieuw disco / dance programma op de zaterdagavond. Silvan Stoet zal de plek van Martin Boer overnemen.

Martin Boer: “Voor mij kwam deze beslissing van Veronica zeer onverwachts omdat de luistercijfers van ‘Into the groove’ zeer goed zijn. Wat mij betreft gaat ‘Into the groove’ door, ik maak de mixen met veel plezier en krijg zeer veel enthousiaste reacties van luisteraars via mijn site www.intothegroove.nl en in via het ‘Into the groove’ gastenboek op de Radio Veronica site. Ik hoop dan ook dat de directie van Radio Veronica deze beslissing terug zal draaien.”

In mei 2004 liet Uunco Cerfontaine nog weten dat Veronica erg veel reactie krijgt op programma’s als ‘Into the groove’. Cerfontaine: We krijgen hier ongelooflijk veel positieve reacties op en onze luisteraars waarderen deze muziek blijkbaar goed.

Jente Kater
Enkele weken geleden werd al bekend dat Jente Kater gaat stoppen. Zijn contract werd niet verlengd. Onduidelijk is nog of er meerdere dance classics programma’s zullen moeten stoppen, of dat ze in andere opzet door zullen gaan.

Actie: Into the groove moet blijven
Via de website Mixfreaks is inmiddels al een actie opgestart om het programma ‘Into the groove’ door te laten gaan. [Radiowereld.NL]