Mojo stapt wellicht uit Kink FM

Mojo Concerts, voor 25 procent eigenaar van het alternatieve commerciële radiostation Kink FM, denkt eraan om het belang in Kink op te geven. Directeur Ramakers is boos omdat mede eigenaar Veronica heeft besloten om met Kink FM niet mee te doen aan de frequentieverdeling.

“We hebben nu een conflict met Veronica. Vijf jaar hebben we meebetaald aan het verlies, wachtend op het moment dat we zouden kunnen bieden op een frequentie. Maar toen het zover was, werd er niet geboden. Tegen die strategie hebben we bezwaar aangetekend”, aldus Mojo directeur Ramakers. Kink FM was, samen met ID&T Radio, één van de grote kanshebbers op een FM pakket. Op dit moment is het alternatieve kavel (A5) in gebruik genomen door dancezender ID&T Radio.

Een woordvoerder van Veronica bevestigd het conflict. Volgens Veronica zelf zijn er nu drie opties voor het geplaagde alternatieve station: stoppen, zelfstandig doorgaan of toch samen met Mojo doorgaan. Mojo Concerts zelf houd de mogelijkheid nog open dat men het belang in Kink FM juist vergroot.

Veronica verwacht over acht weken meer duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van het veelgeplaagde Kink FM. Het is overigens niet de eerste keer dat de toekomst van het station in gevaar komt. Sinds de start in 1995 draait de zender al met verlies en Veronica heeft verschillende malen overwogen om de stekker eruit te trekken. [MvD / 3voor12]