DE TOEKOMST VAN DE RADIO IS GISTEREN BEGONNEN

Na de internetproviders zijn het nu de producenten van real-time radio (en TV) die als paddestoelen uit de grond schieten. De steeds grotere transmissiecapaciteiten op het internet inspireren software-ontwikkelaars sinds de opkomst van ADSL en de kabelmodem.

Vandaar de idee om de technieken van een aantal toepassingen zoals Quick Time of RealPlayer over te nemen om het Web nieuw leven in te blazen. Dat is in elk geval de bedoeling van deze ’tweede golf’ van tools met audio-en videostreaming (uitzending in real time). Een mooi voorbeeld hiervan is de site van TV-Radio.com die kan omschreven worden als ‘coördinator van de verspreiding van audiovisuele middelen op het internet’. Sinds een poos worden er ook vijf kanalen van het Britse Music Choice uitgezonden.

EEN RADIO DIE MEER BIEDT DAN GELUID
Maar om te kunnen genieten van deze wondere wereld van klanken en animatiebeelden, moet je de ‘virtuele Radio-TV’ aanschaffen, gratis te downloaden op de site met dezelfde naam. Zodra de toepassing gestart is, ontdek je zo’n honderdenvijftig Web-TV’s. Voor de radio heeft het bedrijf een netwerk van vennoten waaronder Voila, Apple en Microsoft. TV-Radio.com treedt niet alleen op als verdeler maar biedt ook bijkomende diensten aan zoals schema’s van de radioprogramma’s, informatie over de nummers of online aankopen. Bovendien vind je op de portaalsite een gids van zevenduizend mediasites uit de hele wereld.

PROGRAMMAGIDS INBEGREPEN IN DE GRATIS PRIJS
TV-Radio.com is nog niet eens een vol jaar bezig, maar werkt ondertussen wel al met een paar van de bekendste namen. De reden van dit succes ligt vooral in het feit dat deze site zich aanpast aan trage verbindingen, met om het even welke K-modem. Bovendien zijn er heel wat nieuwe diensten op terug te vinden die de radio een nieuwe dimensie geven. Hoe dikwijls is het al niet gebeurd dat je een fragment hoorde zonder de titel of uitvoerder te kennen? Hier wordt deze informatie vanzelf op het scherm weergegeven: duurtijd, hoes van het album, de tekst, het beeld van de radiopresentator of het dagprogramma van de radio in kwestie. (Skynet Web Magazine/Radiovisie)

Gerelateerde berichten