KORT NIEUWS OP DONDERDAG 10 MEI 2001

Stemproblemen van zanger Remi Tjon Ajong zijn de oorzaak dat de band Green Lizard alle optredens voor de maand mei af heeft moeten zeggen. Ook het openluchtfestival Indorppop in Zuidwolde moet het daarom zonder de veelbelovende Tilburgse band doen. Zodra het slechte nieuws echter bekend werd, heeft de organisatie vervanging gezocht en gevonden: DI-RECT komt op 24 mei (Hemelvaartsdag) naar Zuidwolde.

Zaterdag 12 mei, tussen 15.55 en 18.00 uur, brengt SBS 6 een live verslag, vanuit het gloednieuwe Millennium Stadium in Cardiff, van de finale om de FA Cup tussen Arsenal en Liverpool. Beide ploegen zijn zeer aan elkaar gewaagd en staan in de Premier League op respectievelijk de tweede en derde plaats. Arsenal heeft zich door dit resultaat al geplaatst voor de Champions League. De presentatie is in handen van Hans Kraay jr.

Op Zaterdag 12 mei wordt vanaf 21.00 uur het Eurovisie Songfestival integraal uitgezonden, zowel op Radio 2 als op Radio 3 FM. voor het NOS Radionieuws en de Ster heeft dat de volgende consequenties: Op Radio 2 en Radio 3 wordt het nieuws van 21.00 uur vervroegd naar 20.50. Op Radio 2 en Radio 3 vervalt het nieuws van 22.00 en 23.00 uur. Op Radio 2 en Radio 3 wordt het nieuws van 24.00 uur uitgesteld tot ongeveer 00.05 uur, of zelfs nog iets later, als de festivalwinnaar nog niet is uitgezongen. In verband met het bovenstaande moet ook goed worden gelet op het tijdstip van de nachtkoppeling tussen Radio 1 en Radio 2. Eventueel de koppeling naar later verschuiven.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Het commerciele radiostation Q the Beat participeert na een afwezigheid van bijna tweeënhalf jaar weer in het CLO welke uitgevoerd wordt door onderzoeksbureau Intomart. Met het verschijnen van de nieuwe luistercijfers op 21 mei aanstaande, zullen ook de onderzoeksresultaten voor Q the Beat bekend worden gemaakt. Deze luistercijfers zullen betrekking hebben op de onderzoeksperiode maart-april 2001.

Eurosport van de kabel! . Eurosport is sinds eergisteren niet meer te zien in Rotterdam! Het programma wordt alleen nog maar achter een decoder uitgezonden ondanks dat het volgens de uitspraak van het commissariaat voor de media tot 1 september te zien zou moeten zijn. Vanaf die datum gaat er weer een nieuw advies in van de Programmaraad. De programmaraad zegt teleurgesteld te zijn omdat ze juist zoveel moeite hebben gedaan om Eurosport in het basispakket te krijgen. -meer via het rotterdams dagblad !

Eurosport komt niet meer terug op de Rotterdamse kabel per 1 september. Dit staat in een advies dat vandaag is is uitgebracht over het standaardpakket voor Rotterdam vanaf 1 september. Een andere wijziging in het standaardpakket betreft de komst van de zender Arte. Deze zal de Franse zender TV 5 vervangen.

De programmering van popfestival Lowlands in Biddinghuizen is rond. Ruim dertig bands treden op. Naast al eerder aangekondigde ‘grote namen’ als Eels en Heideroosjes, komen nu ook Nelly Furtado, Placebo en Zebrahead naar het festival. Tevens komen Ash, Beef, Undeclinable, Slam, Spooks, Badmarsh, Tom McCrea, Muse, Dreadzone, Dandy Warhols en Hooverphonic.

Muzikanten, liedjesschrijver en platenmaatschappijen kunnen vanaf gisteren met de nieuwe software Songbird controleren of hun liedjes via Napster worden gebruikt. Met de informatie kunnen ze stappen ondernemen tegen de muziekuitwisselingsdienst.

Mobiel betalen is nog toekomstmuziek. Onderzoeksbureau Forrester voorspelt in een nog niet gepubliceerd rapport dat in 2005 voor 26 mrd euro aan goederen met de mobiele telefoon wordt betaald, ofwel een half procent van de consumentenbestedingen.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten