Search
Close this search box.

KORT NIEUWS OP DONDERSDAG 3 MEI 2001

07.00 uur

Voor het eerst sinds het optreden van de Rolling Stones in 1998 wordt er binnenkort weer een grootschalig muziekevenement op het Malieveld in Den Haag gehouden. Onder meer De Kast, Postmen en Yulduz Usmanova treden op zondag 20 mei op tijdens het multiculturele muziekfestival Live for Life. Enkele groepen die voor het afgelaste Dynamo Open Air festival waren geboekt, treden op 25 mei op in De Maaspoort in Den Bosch. Het gaat om Slipknot, Papa Roach, (Hed) Pe, Statix-X, Disturbed, Mudvayne en Amen.

De Holland Media Groep (HMG) werkt samen met producent Endemol aan een vervolg op de realitysoap Big Brother. Dat heeft een woordvoerster van HMG-zender Yorin woensdag gezegd. Beide partijen moeten het nog wel eens worden over de begroting en de inhoud van een derde reeks Big Brother, maar volgens de zegsvrouw is de kans reëel dat het doorgaat. De reeks wordt opgenomen in de nieuwe winterprogrammering (vanaf september) van Yorin. Big Brother was de eerste in een reeks realityprogramma’s als De Bus, Expeditie Robinson, Big Diet en Starmaker. Dergelijke programma’s zijn inmiddels wereldwijd een succes.

KPN schaft de gratis voicemail af. Wie via een vaste telefoonaansluiting berichten wil beluisteren of de welkomstboodschap wil inspreken, moet hiervoor vanaf 10 mei gaan betalen. KPN is niet meer in staat de dienst gratis te houden. Het beluisteren van boodschappen gaat 10 cent kosten (starttarief), daarboven op komt een bedrag van vanaf 2 cent per minuut.

In het medianieuws van gisteren over Airplayradio / DijkRadio stond een verkeerde url (www-adres). Inmiddels is het artikel aangepast met de juiste url Dijkradio.zwolle.org

Het is nog onduidelijk of Veronica in september op televisie terugkeert op het kanaal dat afgelopen dinsdag is omgedoopt in V8. Dat hebben SBS-directeur F. van Westerloo en programmadirecteur B. in ’t Hout gezegd bij de start van de in principe tijdelijke zender. V8 wordt één van de drie SBS-zenders en zendt uit op het kanaal dat tot gisteren werd ingenomen door Fox8.

Het NPS/VPRO-programma Andere Tijden is de winnaar van de Zilveren Nipkowschijf 2001. Volgens enkele juryleden heeft de redactie van het programma Andere Tijden een bijzondere televisievorm gekozen om naar de geschiedenis te kijken in de context van het heden.

De nieuwe talenten van Starmaker verzorgen op 24 en 25 mei in de Music Hall in Amsterdam een eigen concert. De jongeren staan in de hitlijsten momenteel op de eerste plaats met het nummer Damn I think I love you. Op 25 mei verschijnt zelfs het allereerste album. De concerten luiden het einde in van de opleiding van de talenten van Starmaker aan de ‘Starmaker-campus’. De voorverkoop voor de twee concerten begint aanstaande zaterdag.

De Zilveren Reissmicrofoon 2001, de tegenhanger van de Nipkowschijf voor het medium radio, gaat naar Het Theater van het Sentiment van de KRO, waarin op speelse wijze muzikale en persoonlijke herinneringen worden opgehaald aan dagen uit het verleden.

21 jaar na de wereldpremière van 42nd Street is de musical weer terug op Broadway, ditmaal als co-productie van Joop van den Ende Theaterproducties en Dodgers Theatrical Inc, het theaterproductiebedrijf van Stage Holding in New York . Op woensdag 2 mei beleeft 42nd Street haar première in het Ford Centre Theatre in het kader van de heropening van het gerenoveerde 42nd Street op Broadway, New York. De succesvolle musical ontving al in de preview-fase 11 Outer Critics Circle nominaties, waarmee 42nd Street dit jaar de meeste nominaties in de wacht sleepte.

Satellietzender DirecTV met bijna 10 miljoen abonnees gaat verder praten met mediamagnaat Rupert Murdoch over een samengaan met diens satellietnet Sky Global Networks. Het bestuur van het autoconcern General Motors, dat via dochterbedrijf Hughes Electronics eigenaar is van DirecTV heeft toestemming gegeven.

Muziekzender MTV is een campagne tegen redeloos geweld gestart. Hoogtepunt van de actie valt op vrijdag 4 MEI: vanaf 16.00 uur ’s middags zal de zender ‘op zwart gaan’. In plaats van videoclips en reclames krijgen de kijkers zes uur lang teksten te zien, waarin alle in Nederland gepleegde zinloze geweldsdelicten worden omschreven.

SBS Broadcasting zal waarschijnlijk op Net 5 een financieel programma in de vroege ochtenduren uitzenden. Deze programmering moet de concurrentie aangaan met RTL 5, dat 1 juni van start gaat met een financieel-economische dagprogrammering. Dit heeft een woordvoerder van SBS tegenover het AD bevestigd. Finance Television, het internetprogramma van onder meer NOB en Bank Labouchère, zal mogelijk dienen als voorbeeld voor SBS.

Spoorloos brengt onder andere verloren gewaande familieleden weer bij elkaar en zoekt biologische moeders of vaders op voor de geadopteerde kinderen in Nederland. De KRO begint met een nieuwe serie van het populaire opsporingsprogramma Spoorloos. De bijbehorende website is ook helemaal vernieuwd. Op de site kunnen bezoekers met elkaar discussiëren en zijn er fragmenten, adressen en artikelen te vinden. Ook is er een rubriek waar je de werkwijze van de redactie kunt vinden en meer kunt lezen over de presentatoren.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Heb jij thuis nog een paar voetbalschoenen in de kast staan, stuur ze dan op naar NOVA. De makers van het tv-pogramma zijn namelijk bezig met het inzamelen van voetbalschoenen voor de voetbalclub van het Afrikaanse Sesheke, de standplaats van NOVA-correspondent Roeland Stekelenburg. Shirts hebben de spelers als. Dit zijn namelijk de ‘Harry’s Tuincentrum’-shirts uit de serie All Stars, alleen de voetbalschoenen ontbreken dus nog. Meer informatie over de actie, is te vinden op de website van Nova.

B&O heeft een uitstekende, maar ietwat oubollige reputatie – noem het de Rolls Royce van de audiotoestellen. Om daar wat aan te doen heeft het bedrijf nu een gratis MP3-speler uitgebracht, de Beoplayer. Het programma is niet al te groot en bevat verschillende erg handige functies zoals het organiseren van tracks: naar vertolker, naar genre, naar song – of albumtitel. Later dit jaar staat BeoLink PC2 gepland; bedoeling is dat MP3-songs draadloos overgebracht kunnen worden om afgespeeld te worden op andere muzieksystemen van BeoSound1 of BeoSound Centure, of zelfs de stereo in de wagen.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten