KORT NIEUWS OP MAANDAG 7 MEI 2001

07.00 uur

Een camerateam van de KRO’s heeft Radio Decibel gevolgd tijdens het kampioenschapfeest van PSV. Programmaleider Gert van der Waal neemt het team mee langs de pleinen in de stad om te proeven van de sfeer van een echt Eindhovens voetbalfeest. KRO ontbijt TV is te zien op maandagochtend van 07:00 uur tot 08:30 uur op Nederland 1.

3FM nieuws: Zoals we al eerder meldden komen de arbeidsvitaminen vanaf 14 tot en met 18 mei vanaf de woelige nederlandsche wateren. Niet alleen kun je luisteren naar je radiootje, maar je kunt zelfs een nacht met Wim Rigter en Skik in een bootje doorbrengen.
Als je durft én een goede reden hebt, geef je dan op via www.arbeidsvitaminen.nl. Degene met de leukste inzending mag van 14 op 15 mei met de Arbeidsvitaminen mee naar de Wadden. Je monstert samen met Wim én Skik aan en vaart af naar onontgonnen gebied. En later die week hoor je een verslag van jullie survivaltocht.

De NOS zendt dinsdagavond 15 mei een interview uit met prins Constantijn en zijn bruid Laurentien Brinkhorst. Het tweetal treedt 17 mei voor de wet in het huwelijk en 19 mei voor de kerk. De NOS zal daar ook rechtstreeks verslag van doen. Het interview, door Maartje van Weegen, is te zien van 21.20 tot 21.53 uur via Nederland 2.

De Amerikaanse band de Beach Boys brengt een cd uit met onbekende nummers. Met de cd viert de platenmaatschappij van de Beach Boys het veertigjarig bestaan van de popgroep.

Een zilveren Nipkowschijf voor Andere Tijden (NPS/VPRO) en een Grenzeloos Geluid Radioprijs voor Vreemde Verhalen: het regent prijzen bij de VPRO! Geen idee waarom deze programma’s geëerd worden? Kijk eens op de websites, waar Marten Minkema’s radiodocumentaire nog steeds te beluisteren is (Vreemde Verhalen, 30 november ’99, uur 2) en waar Andere Tijden de geschiedenis bewaart in on demand audio, video en tekst. www.anderetijden.nl en www.vpro.nl/vreemdeverhalen

Uitgeverij De Telegraaf houdt rekening met een sterk verminderde nettowinst over dit jaar in vergelijking met het jaar 2000. De winstwaarschuwing duidt op 20 tot 30 procent lagere nettowinst. In het jaar 2000 boekte De Telegraaf een winst van 106,8 miljoen gulden, 25 procent minder dan in 1999. Gevolg van de verwachting is dat de internetactiviteiten op een laag pitje zijn gezet.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Indorppop 2001 gaat door. Dat is de conclusie van het bestuur van de Zuidwoldiger stichting die de organisatie van het openluchtfestival in handen heeft. Gezien het uitblijven van verdere uitbraken van mond- en klauwzeer zijn er volgens de stichting geen belemmeringen om het festival door te laten gaan. Meer info vind u op www.indorppop.nl

Microsoft is er niet blij mee maar de nieuwe Media Player, versie 8, is al her en der op internet te vinden en te downloaden. Microsoft dreigt met juridische maatregelen tegen websites waarop de player te vinden is. De aanwezigheid van de Media Player is extra opvallend omdat Microsoft onlangs verkondigde dat de Media Player 8 alleen onder Windows XP zal werken. Dit blijkt nu niet te kloppen, onder Windows 2000 en ME werken de meeste functies, alleen voor het branden van CD’s en het afspelen van DVD’s is XP vereist.

Het Tweede Kamerlid Jan de Wit (SP) heeft aangifte gedaan bij de politie tegen het ontduiken van de Wet op de Kansspelen. De aanklacht is gericht tegen RTL/de Holland Media Groep en de TROS. Het Kamerlid is van mening dat het uitzendingen van belspellen op televisie van RTL 4, RTL 5, Yorin en ondere andere de TROS, misleidend zijn en stelt dat deze omroepen de wet op de kansspelen overtreden omdat aan hen geen vergunning is verleend.

Hoewel Radio 10 FM het vermogen van de zender in Rotterdam (FM 103.3 MHz) heeft laten vergroten is de ontvangst ten zuidwesten van de zender niet beter geworden. De verwachting was dat het bereik hier wel zou verbeteren, omdat lokale omroep in Werkendam die op de naburige FM-frequentie 103.2 MHz uitzond is opgeheven. Ben van Berk, Hoofd Techniek van Radio 10 FM hierover: “Hoewel de omroep in Werkendam niet meer uitzend hebben zij nog wel de vergunning om op de 103,2 FM uit te zenden. Pas na 1 september zal de vergunning een andere frequentie krijgen. Dan zal ook de zender in Rotterdam naar 103,2 FM gaan, met nog meer vermogen. Een vermogen van 4 kW op 103,3 FM is daarom een tussenstap. We hebben geen toestemming gekregen om direct op vol vermogen op 103,2 FM te gaan uitzenden, dit heeft onder andere te maken met de internationale coordinatie van deze FM frequentie (Belgie moet toestemming geven)”. (RadioZenders)

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.