KORT NIEUWS OP WOENSDAG 2 MEI 2001

07.00 uur

De documentaire over prinses Juliana, getiteld ‘Juliana’, die de NOS op Koninginnedag op Nederland 2 heeft uitgezonden, is goed bekeken. Gemiddeld keken 795.000 mensen naar de documentaire. Het marktaandeel was heel hoog: dat bedroeg 61%. De documentaire werd gewaardeerd met een 7.7.

De veertig jarige presentator Gregor Bak stopt na afloop van zijn contract op 1 september bij de NCRV. Hij zal geen programma meer voor de NCRV aan elkaar praten. Gregor Bak is volgens de NCRV na negen jaar ,,toe aan een nieuwe uitdaging”. Sinds 1994 is hij namelijk het gezicht van het programma Zo vader zo zoon. Verder is hij sinds 1992 presentator, samensteller en redacteur van het muziekprogramma C-majeur. De NCRV wil in de toekomst programma’s maken met minder presentatoren. Dit moet de ,,herkenbaarheid en profilering vergroten”, aldus de omroep.

Vanaf vandaag gaat Edwin Evers een uur langer door met zijn programma Evers Staat Op. Zijn programma zal nu van 06.00 tot 10.00 uur duren. Aanleiding voor de verlenging van het programma Edwin Evers is de langere ochtendspits en de behoefte van Radio 538 om het luisteren naar Radio 538 op het werk te bevorderen.

De zakelijke radio-internetsiteRadionieuws.nl is vernieuwd. De site, welke de meest uiteenlopende informatie biedt over radiozenders in Nederland, adverteren op radio, radio-onderzoeken en uiteraard het meest recente radionieuws, heeft haar content verder uitgebreid.

De omroeporkesten hoeven van staatssecretaris Van der Ploeg hun personeelsbestand niet in te krimpen. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. De bewindsman gaat hiermee voorbij aan de aanbeveling van de muziekcommissie Hierck om bij de omroep-orkesten 72 arbeidsplaatsen te schrappen. Van der Ploeg volgt wel het advies op om het Nederlands Philharmonisch Orkest in te krimpen, en om het Noordhollands Philharmonisch Orkest op te heffen. In Noord-Holland komt een nieuw orkest, dat wordt gevormd uit leden van het huidige Nederlands Balletorkest.

De filters die Napster gebruikt om auteursrechterlijk beschermd materiaal te blokkeren werken inmiddels iets te goed, zo meld webwereld. Napster heeft zich hiervoor tegenover haar gebruikers verontschuldigd. Zij hebben de afgelopen tijd bemerkt dat er wel erg veel materiaal wordt tegengehouden, ook muziek die gewoon legaal zou mogen worden gedownload. De lol is er zo langzamerhand wel een beetje af, vinden velen.

M6 is de naam van het Franse TV network die dan toch een Big Brother op zijn Frans mogelijk maakt. Loft Story is de naam van de reality show. Afgelopen week was de eerste uitzending en deze scoorde direct een marktaandeel van 26 procent.

EM.TV Duitsland heeft groot verlies gelden. Ruim 1,4 miljard euro over het jaar 2000. De aankoop van de Jim Henson Company, van de Muppet Show, en van Formule 1-bedrijf SLEC drukken een zwaar stempel op de resultaten. De inkomsten over 2000 bedroegen 665 miljoen euro.

Sinds donderdagmiddag is de site van Theo van Gogh onbereikbaar. De server waarop de site staat, bezweek donderdag onder de drukte. Theo Van Gogh had enkele verboden fragmenten uit het programma ‘De Rijdende Hufter’ op zijn site gezet. “De server was al behoorlijk instabiel en combinatie van drukte en de zwaarte van de videootjes was vervolgens de druppel die de emmer deed overlopen”, aldus de webmaster van de site. De VPRO is overigens niet van plan stappen te ondernemen tegen Van Gogh meld webwereld “Van Gogh mag die filmpjes er lekker op laten staan”, aldus een woordvoerster van de omroep.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

De uit Engeland overgewaaide Robot Wars begint in Nederland al aardig te lopen. BNN heeft een aparte website voor de robots ingericht. Ben jij ook al begonnen met het bouwen van je eigen robot? Het kan zijn dat je dan wat vragen hebt over bijvoorbeeld hydraulische motoren en speedcontrollers. Surf dan meteen naar BNN.

Fans van Ellen ten Damme kunnen op de 3FM-site het nummer Rain Roses van haar nieuwe album I Am Here downloaden. Ook zijn er kaarten te winnen voor het concert dat de zangeres speciaal voor 3FM geeft in Amsterdam.

Van Paulus de Boskabouter tot De Fabeltjeskrant. Tijdens de meivakantie worden afleveringen van oude kinderprogramma’s uitgezonden. Ze zijn te zien in het speciale vakantieblok Z@ppAchteruit op Z@ppelin.

Het tv-programma NL Net kan vanaf nu ook op internet worden bekeken via Omroep.nl. In NL Net is iedere doordeweekse dag een keur aan actuele onderwerpen uit de regio te zien. Op de internetpagina zal de bezoeker steeds de laatste vijf uitzendingen kunnen zien.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email