SBS en Veronica blijven onderhandelen

SBS en Veronica zijn er nog steeds niet uit of ze tot een verregaande vorm van samenwerking komen. De onderhandelingsperiode is daarom verlengd tot 15 juni, aldus een SBS-woordvoerder. SBS had gedacht eind mei meer duidelijkheid te kunnen verschaffen, maar de twee partijen zijn het nog niet eens over onder meer de financiën, internetactiviteiten en de bedrijfsstructuur.

SBS wil de naam Veronica gebruiken voor de huidige zender V8, het voormalige Fox8. Het station FOX8, werd door de moedermaatschappij te koop gezet. SBS heeft dit station overgenomen en omgedoopt tot V8. Het kanaal werd door SBS gekocht met de bedoeling een echte jongerenzender te beginnen samen met de Vereniging Veronica.

Voor 15 juni moet dus duidelijk worden of de partijen tot een samenwerking komen. Dit moet ook wel want de tijd begint te dringen. SBS wil wel op 1 september beginnen met het nieuwe Veronica omdat dan de winterprogrammering begint. Eerder is trouwens ook niet mogelijk omdat de naam Veronica pas per 1 september vrij komt. SBS-directeur Fons van Westerloo zei onlangs nog dat hij de kans boven de 50 procent schat dat V8 per september Veronica heet.

Vorig jaar stapte de vereniging Veronica na onenigheid over de verdeling van de inkomsten en beleid uit de Holland Media Groep (RTL4, RTL5 en Yorin). Daarmee verloor de Holland Media Groep het recht op de naam Veronica. [E / ANP]