Diskjockey Van Inkel verhoord over antiflitspaalactie

Radiopresentator Jeroen van Inkel is door justitie als verdachte gehoord over zijn herhaalde oproepen vorig jaar op Veronica FM om flitspalen te vernietigen. Van Inkel riep in januari 2000 luisteraars op mee te doen aan een ‘antiflitspaalavond’.

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam is nog geen besluit genomen of Van Inkel ook strafrechtelijk wordt vervolgd. Volgens justitie werden na de herhaalde oproepen van Van Inkel op Veronica FM om ,,genadeloos toe te slaan” op verschillende plaatsen inderdaad flitspalen vernield. Ook stuurde een onbekende luisteraar het binnenwerk van een flitskast op naar Van Inkel. Het OM stelde de omroep aansprakelijk voor de schade.

Ook kondigde het college van procureurs-generaal aan dat Veronica FM en Van Inkel mogelijk vervolgd worden. Van Inkel maakte zich met zijn oproepen schuldig aan opruiing, aldus het college.
Justitie in Amsterdam startte begin vorig jaar een strafrechtelijk onderzoek. In het kader van dit onderzoek is Van Inkel, tegenwoordig werkzaam voor Radio 538, onlangs als verdachte gehoord. Over de inhoud van zijn verklaring wil justitie niets zeggen.

Volgens een woordvoerder van het OM is nog geen beslissing genomen over de vervolging van Van Inkel en Veronica FM. ,,Het verhoor van Van Inkel en enkele anderen heeft nog enkele punten opgeleverd die nader uitgezocht moeten worden, aldus de woordvoerder. (ANP)