Veronica op V8: nog steeds onduidelijk !

V8 is vanavond begonnen met uitzenden. Gena Lee Nolin, de Amerikaanse actrice die bekend is van haar rol in ‘Baywatch’ heeft vandaag de officiële opening verricht op het kantoor aan de Amsterdamse Plantage Middenlaan van Nederlands nieuwste televisiekanaal V8. De jongerenzender zal veel veel films en series gaan uitzenden.

Voorheen heette het station FOX8, maar werd door de moedermaatschappij te koop gezet. SBS heeft dit station overgenomen en omgedoopt tot V8. Het kanaal werd door SBS gekocht met de bedoeling een echte jongerenzender te beginnen samen met de Vereniging Veronica.

Maar het is nog steeds niet duidelijk of de naam Veronica per 1 september wel weer op de de buis te zien zal zijn via de nieuwe zender V8. De vereniging Veronica is op dit moment nog in onderhandeling met SBS. Bij de opening van de zender V8 waren geen mensen van de vereniging Veronica aanwezig.

Volgens SBS-directeur Fons van Westerloo en programmadirecteur Bart in ’t Hout is nog steeds niets op papier geregeld. “Het gaat alleen maar over geld”, zegt In ’t Hout. “Bepaald moet worden hoeveel de naam Veronica, het gelijknamige omroepblad en internet waard is. Dat moet in deze maand gebeuren, anders hebben we te weinig tijd om de omvorming van V8 in Veronica duidelijk te maken. Maar het zal me verbazen als het niet doorgaat.”

Van Westerloo: “Ik schat de kans boven 50 procent dat V8 per september Veronica heet. We hebben de indruk dat het Veronica-bestuur nu op één lijn staat. En we kunnen de deal nog stap voor stap uitvoeren, waarbij eerst de tv wordt geregeld en vervolgens het blad en digitale activiteiten.” [E / V8 / ANP]