Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bekendste tunes NOS Radio Tour de France nu op cd

Het “Genootschap radiojingles en -tunes” brengt op 7 juli (de datum waarop de Tour de France begint) een unieke CD uit met de zo goed als volledige vormgeving van NOS Radio Tour de France. Het is voor het eerst dat de bekendste tunes en jingles van dit populaire radioprogramma op CD verschijnen. Bij de NOS komen tijdens Radio Tour de France dagelijks tientallen telefoontjes binnen van luisteraars die de tunes van dit programma willen aanschaffen. En precies dat was de drijfveer van de omroep en het Genootschap om met deze CD “Ici Radio Tour de France” te komen. De opbrengst van het project komt ten goede aan het ideële werk van het “Genootschap radiojingles en -tunes”.

De CD is in eigen beheer vervaardigd en wordt uitgebracht met toestemming van de NOS. Radio Tour de France is onder meer populair dankzij het intensieve gebruik van tunes en jingles in het programma. Deze zijn om rechtentechnische redenen tot nu toe echter nooit op CD verschenen. Het “Genootschap radiojingles en -tunes” heeft van de binnen-en buitenlandse rechtenhebbenden eenmalig toestemming gekregen om de honderden muziekjes toch op CD te mogen zetten. Eerder gaf het “Genootschap radiojingles en -tunes” in eigen beheer al CD’s uit met 18 bekende radiotunes, met jingles van zeezender Radio Noordzee Internationaal en met de geschiedenis van de zeezender-jingles.

Profiel “Genootschap radiojingles en -tunes”
Het “Genootschap radiojingles en -tunes” is een niet-commerciële organisatie, met als doel het opzetten van een Nationaal Archief met radiojingles en radiotunes vanaf 1945 tot heden. Het Genootschap bestaat sinds februari 1995 en heeft de actieve medewerking van een aantal landelijke omroepen, van het Nationaal Audiovisueel Archief N.A.A. en van de grootste jingleproducenten in Nederland en de Verenigde Staten. Daarnaast kan het Genootschap rekenen op de medewerking van een groot gezelschap internationale producenten en verzamelaars van radio-jingles.

Het digitale archief van het Genootschap is momenteel 1800 uur groot en vormt een dwarsdoorsnede van de in Nederland uitgezonden radiojingles en radiotunes uit de afgelopen 50 jaar. De collectie is groter dan welk archief in Nederland dan ook over dit onderwerp. Het Genootschap radiojingles werkt zeer regelmatig belangenloos mee aan de totstandkoming van radioprogramma’s over jingles / radiovormgeving of aan historisch getinte muziekprogramma’s. In de afgelopen 4 jaar zijn vele
tientallen radio- TV- en dagblad-interviews gegeven. Meer informatie is te lezen op de geheel vernieuwde website: www.jingleweb.com, de grootste jingle-website van Nederland.

Gerelateerde berichten