Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De toekomst van SBS

SBS 6 investeert dit televisieseizoen vele tientallen miljoenen guldens in een spraakmakende programmering. Dit najaar staan er maar liefst zeven nieuwe Nederlandse programma’s op stapel, waaronder twee real life soaps en een nieuw programma met Robert ten Brink en een groot aantal events, waaronder natuurlijk de gegarandeerde kijkcijferhit ‘Domino Day 2001’. SBS 6 zal zich de komende maanden nadrukkelijk profileren met diverse grote marketingcampagnes in kranten, op televisie, radio en met abricampagnes.

Zeer spraakmakend zullen de twee nieuwe real life soaps zijn die SBS 6 vanaf dit najaar gaat uitzenden. In ‘Link’ draait alles om intriges en amusement. Vijf jonge koppels in de leeftijd van 18-25 jaar brengen als individuen enkele dagen met elkaar door. Ze moeten stuk voor stuk zien te verbergen wie zijn of haar partner is. Aan alle tien de taak te achterhalen welke spelers een koppel vormen. Het wordt natuurlijk superlink als twee van de spelers een ‘fake’ koppel blijkt te zijn dat voor de nodige onrust zal zorgen.

‘Blind Vertrouwen’ zal relatie minnend Nederland op haar grondvesten laten schudden. In dit programma wordt de loyaliteit tussen partners zwaar op de proefgesteld. Drie stellen tussen de 25 en 30 jaar gaan zestien dagen naar Portugal. Daar worden ze, gescheiden van elkaar, in een luxe villa geplaatst. Daar wacht hen een ‘warm’ onthaal. De dames worden verwelkomd door zes ‘sappige’ kerels, die hen zestien dagen gezelschap houden en de heren worden getrakteerd op zes prachtige vrouwen. Ruim twee weken worden de koppels en hun verleiders 24 uur per dag gevolgd door vaste- en verborgen camera’s.

Robert ten Brink komt naast het succesvolle ‘Lotto Weekend Miljonairs’ met het nieuwe programma ‘Super Robert’, waarin hij Nederlanders de helpende hand biedt op het gebied van onder meer relaties, droomwensen en in bijzondere situaties.

Nieuw zijn verder het ‘Big Diet Magazine’, de Nederlandse versie van ‘Dieren op Spreekuur’, een nieuwe reeks ‘Door ’t Lint’ en ‘Verboden in te Rijden’ over hoe erg je moet oppassen bij de aankoop en het laten repareren van je auto. Natuurlijk keren programma’s als ‘Hart van Nederland’, ‘Ushi & Van Dijk’, ‘Klussen & Wonen’, ‘Tuinieren met Kijkers’, ‘Explosief’, ‘Ton’, ‘De Week van Willibrord’, ‘De Bevalling’, ‘De Kraamafdeling’, ‘Hart in Aktie’ en ‘Breekijzer’ terug, net als de Amstel Cup en Eerste Divisie.

EVENTS
SBS 6 SBS 6 brengt dit najaar bijna elke maand een grootte gebeurtenis. Eind juli is dat het voetbaltoernooi ‘Ajax Toernooi 2001’, in september is dat de speciale ‘Lotto Weekend Miljonairs’ week, in november ‘Domino Day 2001’, in december de kerstaflevering van ‘All You Need is Love’ en wederom een speciale ‘Lotto Weekend Miljonairs VIPS’ waarin Bekende Nederlanders voor het goede doel spelen en in januari natuurlijk het ‘Embassy WK Darts 2002’.

BUITENLANDSE SERIES
Op het gebied van buitenlandse series brengt SBS 6 de gloednieuwe Amerikaanse serie ‘The Fugitive’, gebaseerd op de gelijknamige serie en speelfilm. Naast deze serie keren onder meer ‘Police Academy’ en ‘JAG’ met nieuwe afleveringen terug op het scherm.

SPEELFILMS
SBS 6 heeft dit televisieseizoen als vanouds een groot aantal speelfilms geprogrammeerd, waaronder ‘Mercury Rising’, ‘Con Air’, ‘Armageddon’, ‘Dr. Dolittle’, ‘Enemy of the State’, ‘The Negotiator’, ‘Something About Mary’, ‘The Mask of Zorro’, ‘The Siege’, ‘The Mummy’, ‘Entrapment’, ‘Godzilla’, ‘Arlington Road’ ‘Ronin’, ‘Flubber’, ‘Mafia!’, ‘The Avengers’, ‘Rush Hour’, ‘Legionnaire’ en ‘Letters From a Killer’. (M)

Gerelateerde berichten