Zoeken
Sluit dit zoekvak.

DIT NAJAAR OP NET 5.

Expeditie Robinson 2001, Dagelijkse Talkshow Thomas, Glamourland, I love… Vet, Ally McBeal, Sex&City
Nieuwe Nederlandse programma’s, topfims en de beste series.
NET 5 investeert dit najaar tientallen miljoenen guldens in nieuwe, Nederlandse programma’s. De beste (buitenlandse) series en een imposant aantal topfilms moeten de gestage groei van het marktaandeel een sterke impuls geven. De vormgeving van de zender wordt verder aangescherpt om beter aan te sluiten bij de kerndoelgroep, vrouwen tussen de 20 en 49 jaar. De najaarsprogrammering zal worden ondersteund met een zware publiciteitscampagne en joint promotion acties op radio en televisie en in print.

NEDERLANDSE PROGRAMMA’S
Dit najaar brengt NET 5, om de grote ambities nog eens te onderstrepen, meer uren Nederlandse programma’s dan ooit tevoren. Met ‘Thomas’ heeft NET 5 vanaf september haar eigen, dagelijkse talkshow. Journalist Thomas Siffer neemt de presentatie voor zijn rekening. Eigentijds en verrassend, nieuwsgierig en uitdagend, iedere dag neemt Thomas samen met zijn gasten een breed scala aan onderwerpen onder de loep. Gert-Jan Dröge keert terug met nieuwe afleveringen van ‘Glamourland’. Ook presenteert hij een hilarisch panelprogramma dat de lachspieren op de proef zal stellen.

NET 5 heeft, in nauwe samenwerking met de BBC, een eigen variant van het fabelachtige BBC programma ‘I Love…’ gemaakt. In dit programma blikken bekende artiesten terug op de jaren tachtig, aan de hand van muziek, film, sport, nieuws en televisiefragmenten. Vermaard documentairemaker Roy Dames, is het afgelopen jaar bezig geweest voor NET 5 met de serie ‘De Pauluskerk’. Ontroerende verhalen van mensen in en rondom de Pauluskerk in Rotterdam. Deze reeks belooft even aangrijpend en spraakmakend te worden als haar voorganger ‘De Meiden van de Keileweg’. Dit najaar ook de reportage reeks ‘Vet’, een indringende kijk in de wereld van de vermageringsindustrie en de mensen die op allerlei manieren met hun (over)gewicht worstelen, en de docusoap ‘Reisleiders’, waarin we de begeleiders van vakantie vierende jongeren volgen.

Als klap op de vuurpijl: vijftienduizend aanmeldingen, zestien uitverkorenen, ‘Expeditie Robinson 2001’. Dit jaar zal het unieke survivalprogramma met veel verrassende momenten en wendingen voor pracht televisie zorgen. Naast de reguliere wekelijkse uitzendingen komt er dit keer ook een studioprogramma geheel gewijd aan ‘Expeditie Robinson 2001’. Hierin praten we met kandidaten en experts, blikken terug en vooruit en nemen een kijkje achter de schermen van deze miljoenen productie.

BUITENLANDSE SERIES
Geen enkele andere zender in Nederland beschikt over zo veel absolute topseries als NET 5. Met nieuwe afleveringen van ‘Sex & the City’ en ‘Ally McBeal’ zullen donkere herfstdagen een zonnig tintje krijgen. Een nieuwe reeks van hartenveroveraar ‘Dawson’s Creek’, wordt ook ingezet. Daarnaast de door critici bejubelde vrouwenseries ‘Once & Again’ en ‘Judging Amy’. Ook staan nieuwe afleveringen van zowel de sterke politieserie ‘Law & Order: SVU’ als de serie ‘Boston Public’ van David E. Kelly in de programmering. Nieuw is ‘Strong Medicine’ een ziekenhuisserie met en geproduceerd door Whoopi Goldberg over twee vrouwelijke topartsen in Toronto, Canada en ‘Malcolm in the Middle’, een innemende comedy die zich, niet in de laatste plaats, laat onderscheiden door een voor dit genre, ongebruikelijke camera regie. Favorieten ‘Will & Grace’ en ‘The Nanny ‘ zullen dit seizoen ook niet ontbreken, de laatste zelfs dagelijks in de vooravond. Daarnaast beschikt NET 5 over een nieuwe reeks afleveringen van ‘The Sopranos’ die zojuist werd genomineerd voor een ongekende hoeveelheid van 22 Emmy’s.

SPEELFILMS
Het aanbod topfilms dat NET 5 dit najaar brengt is het sterkst sinds de introductie van de zender in 1999. Filmdeals met de grote Hollywood studio’s maken het mogelijk om het neusje van de zalm te selecteren voor de zender. Daarmee wordt een korte maar rijke traditie voortgezet van meest complete filmzender van Nederland. Met onder andere titels als ‘As Good as it Gets’, ‘A Perfect Murder’, ‘8 MM’, ‘City of Angels’, ‘I Know What You Did Last Summer’, ‘Meet Joe Black’, ‘The Horse Wisperer’, ‘Out of Sight’, ‘Nothing Hill’, ‘You’ve Got Mail’, ‘Message in a Bottle’ en ‘Shakespeare in Love’ is die reputatie ruimschoots gewaarborgd. Naast deze recente filmpremières zendt NET 5 dit najaar voor het eerst in de vaderlandse televisie geschiedenis het filmepos ‘Gone with the Wind’ uit. (M)

Gerelateerde berichten