Ferry Maat niet naar radio 192

Afgelopen vrijdag heeft RadioWereld in het medianieuws vermeld dat Ferry Maat, “tot vorig jaar te horen op Radio 2” bij het nieuwe Radio192 zou gaan werken. In een interview met het Veronica Magazine zou Maat dit hebben laten doorschemeren.

Bij navraag bleek deze informatie niet helemaal te kloppen. Het middengolfstation 192 waar onder andere Eddie Becker, Will Luikinga, Tineke de nooy, en Ad Bouman dagelijks te horen zijn heeft wel interesse in Ferry Maat, maar dit is niet geheel wederzijds.

Een landelijk roddelblad had foto’s gemaakt op een feestje waar ferry ook aanwezig was en had de indruk gegeven dat Ferry ook een gegadigde was voor het nieuwe station, en dat is zonder navraag weer verder gepubliceerd.

Ferry Maat: ik heb niemand van het Veronica blad gesproken, ik snap niet dat dit soort verhalen zomaar in de media verschijnen. Ik ben met andere dingen bezit en heb momenteel helemaal geen tijd voor radio 192. Ik hoop wel een keer terug te komen op de radio, maar wanneer dat zal gebeuren weet ik echt nog niet.

Maat is momenteel druk bezig om een nieuw jingle pakket te produceren voor RTV Drente. De regionale omroep RTV-Drenthe zal vanaf september op radio en tv een nieuwe vormgeving gaan gebruiken. De opdracht is verleend aan Ferry Maat die en uitgebreid jinglepakket zal componeren.

Naast de gezongen jingles zal hij ook een aantal instrumentale tunes en logo’s produceren voor de nieuws- en sport uitzendingen; deze programma’s zullen vanaf september voorzien worden van het duidelijk herkenbare thema van RTV-Drenthe.

Ferry Maat Produkties was in Nederland, naast het produceren van de jingles voor Radio 2, ook al actief in de regio met name voor zenders als RTV-Oost, Radio M en Flevoland. (M)