Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort nieuws op maandag 10 juli 2000

RTL Group (CLT-Ufa en Britse Pearson Television), krijgt op 26 juli een notering op de Londense effectenbeurs.

Veronica is van 14 tot en met 16 Juli aanwezig zonder boot op de nationale Vlootdagen in de nieuwe haven van Denhelder. Men heeft wel een grote Cybertruuk waar je alle wetenswaardigheden kan bekijken van het internet en onderzoeken. Wil je ook iets leuks zien, dan kun je eens een gezellig babbeltje maken met de promotie damens van The Young One.

Babette van Veen en haar vriendinnetje van het programma Factor 4 zijn gestopt. Verveeld lazen de dames hun tekstjes op, en presenteerden een belspelletje. RTL had schijnbaar genoeg van de dames, en haalde ze van de buis. Nu mag Brabantse Big Brother babe Sabine het proberen. Insiders bij RTL vertelde ons zaterdag dat Sabine nu al haar langste tijd heeft gehad.Waarschijnlijk zal (jeroen) een oude rot uit het vak haar werk vandaag al overnemen.

De kinderserie Tatum en Jennifer is weer van start gegaan. Twee kinderen die het heerlijk vinden om in de camera te kijken. Ze zijn (nog) de hele week te zien op Veronica TV, ze “proberen” een verslag te geven over de Megafestatie.

De Megafestatie wordt gehouden van 8 t/m 16 juli in de Jaarbeurs van Utrecht. De openingstijden zijn van 11.00-19.00 uur, mocht je deze kinderen aan het werk willen zien. We zijn erg benieuwd naar de kijkcijfers. Meer weten over deze kinderen, kijk dan even hier, of wil je echt alles weten, kijk dan meteen hier.

Lexicam.com TV producties zoekt een presentatrice tussen de 25 en 35 jaar met enige televisie ervaring, die kan voorlezen en zingen voor een nieuw peuter/kleuter programma op een landelijke kinderzender. Als u geen ervaring heeft op een van de bovengenoemde gebieden is het niet zinvol te reageren, daar wij slechts opzoek zijn naar mensen met ervaring.Verder moet je eind juli beschikbaar zijn. Stuur een mailtje met CV en eventuele foto’s naar lexicam@planet.nl

De server van de site van Omrop Fryslân (www.omropfryslan.nl) kon zondagochtend alle bezoekers niet verwerken zodat de site de hele morgen niet meer bereikbaar was. Dit heeft mogelijk te maken met de Simmer 2000 / Slachtemarathon. De site is sinds vorige week in gebruik genomen.

De NOS heeft een uitgebreide elektronische programmagids op het internetadres www.omroep.nl gelanceerd. Het programma-overzicht op omroep.nl biedt informatie van enige tientallen radio- en televiseprogramma’s van zowel publieke als commerciële omroepen. Na aanclicken van een bepaald programma krijgt de internetter achtergrondinformatie over de betreffende uitzending.

In het basispakket dat Amsterdamse televisiekijkers ontvangen moeten minder lokale zenders komen. Deze plaatselijke zenders – Salto 1 en 2 en AT 5 – leggen een ‘onevenredig groot beslag op de schaarse capaciteit’. Dat schrijft de Algemene Programmaraad in het kabelplan waarin de zenders staan die vanaf 1 september in het basispakket zitten. Lees meer in het Parool

Radio 10 FM-disc-jockeys Jos van Heerden en Remco Smit zijn begonnen met de ‘REVIVAL PARTY’, samen met een ex-producer van Joop van der Ende. Gespecialiseerd in speciale events voor bedrijven, op braderieen en dance-classicsfuiven, met opties voor artiesten, lokaties, sponsoring en acteurs. Foto’s en info: Kijk dan hier

De aankleding van Nederland 3 is al enige tijd geleden flink onder handen gnomen. VARA, NPS, en VPRO hebben gezamenlijk voor een andere leader gezorgd. Die blijft dan ook bestaan. Maar vanaf September kunnen de kijkers van nederland 1 en 2 ook een nieuwe aankleding verwachten. Nederland 2, dat een pretnet moet worden, zal snel en dynamiche over willen komen, en Nederland 1 meer serieus en betrouwbaar.

De Anti-rookspot van het farmaceutisch bedrijf is niet strijdig met wet, dat oordeelde de rechtbank van Utrecht. Het openbaar ministerie (OM) tekende onmiddellijk hoger beroep aan tegen dit vonnis. Volgens het OM en eerder ook de inspectie voor de gezondheidszorg, zijn de spotjes die Glaxo in de bioscoop en op de tv uitzond, pure reclame. Elk spotje vermeldde het internet-adres van dit farmaceutische bedrijf, waarop de naam Zyban, Glaxo’s antirookmiddel, gemakkelijk kan worden gevonden.

Op 15 juli zal in het Amsterdamse bos het New Frontier-festival plaatsvinden. Deze dag zal de top van de internationale danswereld voor een groots evenement zorgen. In 3voor12, een VPRO’s webmagazine, kun je dit New Frontier-festival in tekst, audio en video van 13.00 uur tot 01.00 uur live volgen. Je vind hier dan dj-sets, live opnamen, interviews en nog veel meer. Op de site kun je nu al vast een voorproefje nemen met de warming-up van DJ Dimitri

Met ingang van 1 juli jongstleden is Len Doens (voorheen program director Vlaanderen) bij TMF aangesteld in de functie van program director international. Hij neemt de functie over van Frank Helmink, die na vier jaar TMF in dienst treedt bij het media content bedrijf Alpha69 Productions. Esther Tweebeeke, voormalig hoofdredactie/productie TMF NL) gaat de functie van program coördinator bekleden. Zij rapporteert aan Len Doens. Tot slot is Joris van Heukelom (voorheen marketingmanager TMF Vlaanderen) per 1 juli aangesteld in de functie van marketing director internationaal.

‘Een Europese invasie’ bedreigt de Amerikaanse tv. Big Brother’s toiletcam boeit miljoenen gezinnen van Miami tot Seattle en bevestigt de zwartste verwachtingen van cultuurpessimisten. Met dank aan Endemol. De Volkskrant schrijft er over…. Lees hier meer

De rechtstreekse tv-uitzending van het burgerlijk huwelijk van prins Bernhard jr. en Annette Sekrève heeft donderdag 850.000 kijkers getrokken. Normaal kijken op hetzelfde tijdstip in totaal ongeveer een miljoen mensen in Nederland naar een binnen- of buitenlandse televisiezender. De kijkers gaven de uitzending een 7,5. Samen zorgden ze voor een marktaandeel van 70 procent.

Liedjesschrijver Pieter Goemans, maker van onder andere Aan de Amsterdamse Grachten, is zaterdagochtend vroeg in een ziekenhuis in Amstelveen overleden. Hij is 75 jaar geworden.

De Britse omroep BBC uniek filmmateriaal kwijt van een optreden van The Beatles. Het betreft het enige live-optreden van The Beatles uit het programma Top op the Pops (1966). De oorzaak is een slechte archivering in de jaren zeventig.

Tot slot nog even de verkeers-informatie op deze lokale radiozender ! ! ! !

Mocht u nog op vakantie willen gaan, houd u er dan rekening mee, dat u ook buiten onze regio enkele file’s kunt tegenkomen, File’s op de volgende wegen, regio Groningen……, regio Zeeland, ……, regio Utrecht……..,Tevens komt u ook nog een file tegen komen in onze plaatselijke hoofdstraat.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot dinsdag.