Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Fox-zenders verkocht aan Disney

3 miljard dollar is betaalt voor Fox Family Worldwide, een keten van kindertelevisiezenders door het Amerikaanse amusementsconcern Walt Disney. Verkopers zijn News Corporation, het mediaconcern van de Australiër Rupert Murdoch, en het concern Saban Entertainment. Disney neemt tevens 2,3 miljard dollar aan schulden over.

Fox Family Channel is de belangrijkste aanwinst van de overname, dat in de Verenigde Staten via kabel en satelliet maar liefst 81 miljoen abonnees heeft. Dit kanaal wordt binnenkort omgedoopt in ABC Family, naar de zender ABC die onder het Disney-concern valt. Disney krijgt in Europa maar liefst 75 procent in handen van de zender Fox Kids Europe. De nieuwe zender krijgt zeker een hoger Disney-gehalte, maar zal niet worden samengevoegd met de bestaande Disney-zenders in Europa. De laatste 25 procent van Fox Kids gaan naar de effectenbeurs. (M)

Gerelateerde berichten