Kort nieuws op Dinsdag 24 Juli 2001

07.45 uur

De gezellige man Ursul de Geer stopt na 10 jaar met het maken van programma’s voor RTL4. ,,Ursul gaf zelf aan dat hij wilde stoppen met het vakantieprogramma Het is hier fantasties. RTL vind het jammer omdat de zender nog wel plannen met hem had om hem andere programma’s te laten presenteren. Maar Ursel de geer wilde toch stoppen volgens RTL Wat hij nu gaat doen is onbekend

Het media- en amusementsconcern Disney is van plan Fox TV over te nemen van News Corp en Haim Saban voor $5,3 miljard in cash. Met de overname krijgt Disney toegang tot 81 miljoen kabelabonnees van Fox Family channel. Disney neemt eveneens Saban Entertainment over, dat is een productie- en merchandisingbedrijf met een bibliotheek waarin 6500 kinderprogramma’s van een half uur zijn opgenomen.

Het mobieletelecombedrijf Telfort heeft andere telecombedrijven voorgesteld om gezamenlijk in Nederland twee netwerken aan te leggen voor het aanbieden van nieuwe mobiele telefonie. Dit in plaats van vijf afzonderlijke netwerken.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

De nieuwe site van BNN at Work is online. O.a. Katja, Bridget en Rob Kamphues zijn op pad geweest naar Canada. Verhalen over de plaatsen waar ze zijn geweest, de ‘hot-spots’ en ‘must-sees’ zijn op de site te vinden.

Meedoen met VARA’s Filmkwis 29 kan tot 24 juli, met een videoband als prijs. Surf hiervoor naar de VARA

Presentator Jan Rietman is met ruzie opgestapt bij Radio Nationaal, een middengolfzender voor het gezellige Hollandse lied. Volgens directeur K. van Cooten draaide de voormalige NRCV-coryfee alleen zijn eigen muzieksmaak en zou hij zich niets aantrekken van de zogeheten ‘playlist’ van het commerciele station. Mede-presentator Henk Bres, bekend van tv-spelletjes, verklaarde zich solidair met zijn collega omdat hij niet anders kon en stopte ook met ijn Radio-Nationaalcarriere. Verderop in deze site vind u een uitgebreid verslag

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

Aanstaande zaterdag beginnen de studio opnames van de Nederlandse horrorfilm Deadline. In de film gaat het over verslaggevers die op zoek zijn naar een nieuwsprimeur. Tijdens hun speurtocht raken ze steeds meer verstrikt in een geheimzinnig en mysterieus drama. In de film speelt Cas Jansen de hoofdrol en Henny Stoel heeft een bijrol als nieuwslezeres. Bijzonder aan de studio opnames is dat iedereen ze kan volgen via internet. Na het harde werken schuiven acteurs aan in de chatbox. Op de site kun je meer lezen over de film en achtergronden. De film wordt begin volgend jaar op DVD uitgebracht.

We zitten weer midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Momenteel kun je iedere maandagavond kijken naar Finals waarin je een groep jongeren op vakantie in Spanje kunt volgen. Dinsdag kun je met twee hoofdrolspelers chatten. Rosa en Jamie verschijnen dan in de videochat van finals.nl. Naast het chatten, kun je de dames ook zien. Heb je dringende vragen aan Jamie en Rosa dan kun je die morgen stellen vanaf 19.00 uur. Verder kun je op de site meer lezen over de Finals-cast , het programma en je kunt je mening kwijt in het forum

Het laatste nieuws op DInsdag 24 Juli 2001

Door een storing bij Vuurwerk zijn onder meer de sites van TMF en Radio 538 onbereikbaar. De oorzaak: een vertraging bij werkzaamheden. Volgens een medewerker van Vuurwerk, de grootste hostingprovider van Nederland, zijn onderhoudswerkzaamheden die zondagavond om 11 uur begonnen, flink uitgelopen.

George Harrison ligt op sterven. De 58-jarige ex-Beatle, die momenteel in Zwitserland wordt behandeld aan een hersentumor, heeft toegegeven dat hij de strijd tegen zijn ziekte aan het verliezen is. Dat meldde The Sunday Mirror. Maar wij kunnen zeggen dat dit weer roddels zijn.
Lees verder in de Telegraaf

De PvdA in Leiden maakt zich zorgen over de ontvangst van Radio West in deze regio. De partij vraagt burgemeester en wethouders om samen met de besturen van andere gemeenten stappen te ondernemen om de zender op de radio te houden. Radio West vreest het slachtoffer te worden van de zenderveiling die staatssecretaris De Vries wil houden. Daarbij wordt ook een aantal regio-frequenties aan de hoogste bieder verkocht.
Lees hier verder

Voorstel Telfort voor delen UMTS-netwerken Telfort wil dat de vijf mobiele operators in Nederland gezamenlijk twee UMTS-netwerken gaan bouwen om die vervolgens te delen.
Lees webwereld verder

Het spelletje van Joop van der Reijden met Veronica lijkt uitgespeeld. Onder zijn leiding kwam de omroep aan de rand van de afgrond terecht. Maar onderschat hem niet, zeggen ingewijden. Zal Joop van der Reijden, inmiddels al een dagje ouder (74), er in slagen zich uit zijn laatste Gordiaanse knoop te bevrijden? De verwachtingen zijn niet hooggespannen voor de Veronica-voorzitter. ,,De daad van een waanzinnige”, noemt Fons van Westerloo, de baas van SBS, de stap van Veronica om uit te treden uit de Holland Media Groep.
Lees NRC verder

Neem nou dat spotje met die lama. Een jongeman, in wie BBC-kijkers een bekend gezicht uit het satirische programma The The Friday Night Armistice kunnen herkennen, kijkt het dier recht in de ogen. Dat wordt spuwen. Maar door een gelukkig toeval weet de jongeman het gevaar net op tijd te ontwijken. Soms is het geluk immers dichterbij dan men denkt. Het publiek vond het een leuk filmpje. In maart eindigde het met 20 procent van de stemmen op de tweede plaats van de maandelijkse populariteitsverkiezing van de STER, vlak na de drie vrienden van Amstel-bier. De vraag is alleen of iedereen heeft begrepen wie de afzender was.
Lees NRC verder

‘Flair, Humo, Feeling en de andere tv-bladen en tijdschriften van de Mediaxis-groep varen voortaan onder Finse vlag. Dat is het gevolg van de overname van de tijdschriftendivisie van VNU door het Finse uitgeversconcern SanomaWSOY. De ongeveer 500 Belgische werknemers van Mediaxis zouden van de overname weinig moeten merken.’
Lees Standaard verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot morgen hopelijk weer op tijd.