Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Jan Rietman en Henk Bres verlaten Radio Nationaal

Presentatoren Jan Rietman en Henk Bres zijn met ruzie opgestapt bij Radio Nationaal. Dat heeft Directeur “Karel van Cooten” van de zender voor het gezellige Hollandse lied, gisteren bevestigd. Natuurlijk wordt er meteen naar een goede vervanger gezocht, tot die tijd neemt Van Cooten de presentatie van het middagprogramma (12.00-14.00 uur) voorlopig zelf waar op Radio Nationaal wat sinds 1 Juli uitzend op de middengolf (AM 1296) met een zeer krachtige zender in Engeland.

Karel van Cooten: Er waren in het verleden natuurlijk al meer problemen geweest. Afgelopen donderdag wilde de programmaleiding (Bart van Leeeuwen) het probleem met Jan Rietman bespreken maar dat was onmogelijk en Rietman stapte meteen op. Voor Nationaal was dat de druppel die de emmer deed overlopen.

Zijn collega Henk Bres waarmee Rietman het programma samen presenteert kon niet anders dan ook opstappen, aangezien hij niet in dienst was van Radio Nationaal. Henk Bres die na afloop van dit incident op zijn eigen manier via zijn eigen site zijn vuile was naar buiten bracht, verklaarde zich overigens wel solidair met zijn collega en maakte eveneens een eind aan zijn Radio-Nationaalcarrière.

Jan Rietman liet zich volgens de directeur niet ,,aansturen”, wat in dit geval inhoudt dat de vroegere NCRV-presentator (LosVast) zijn eigen muzieksmaak draaide en zich niet hield aan de ‘playlist’ van het commerciële station. Daarbij zou hij ook een dubbele pet op hebben. Rietman zou een plaat hebben gedraaid of willen draaien van Tommie Jordaan, die bij de platenmaatschappij van Rietmans partner onder contract staat.

In de MediaRoddels op deze site wordt momenteel gesuggereerd dat de site www.radionationaal.nl is uitgezet vanwege deze commotie, maar dit heeft een andere oorzaak. Hostingprovider Vuurwerk heeft ernstige problemen als gevolg van problemen bij de migratie van servers. Door een aantal tegenvallers tijdens een verhuizing zijn een aantal websites, zoals TMF en radio538, maar ook Radio Nationaal sinds maandag uit de lucht. Het is nog niet duidelijk wanneer de problemen zijn opgelost. (M)