Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Het laatste nieuws op Vrijdag 6 Juli 2001

06.00 uur

De rechtbank in Maastricht heeft dinsdag niet gevonnist in de zaak contra de verwijdering van sim-lock uit mobiele toestellen, maar gelastte nader onderzoek door het Openbaar Ministerie, waardoor de verwijdering van sim-locks nog zeker een half jaar kan doorgaan.
Lees Planet verder

,,Elke dag kijk ik in de tv-gids of er iets de moeite waard is. Dat wordt een steeds grotere ellende. Het lijkt wel of we een wingewest van Amerika zijn geworden. We worden overspoeld door tweede-, derde- en vierderangs filmpjes. En er wordt steeds meer rekening gehouden met wat de meeste mensen leuk vinden. Dan krijg je ongelooflijk banale shit over mensen die in huizen worden opgesloten. Of BNN, dat is het dieptepunt. Maar dat heeft hoge kijkcijfers, zeggen ze dan. Terwijl een behoorlijke documentaire, een concert of een kunstprogramma wordt versnipperd naar onmogelijke tijden.
Lees NRC verder

De BBC ligt in Engeland onder hevig vuur nadat de publieke zender bekend maakte in 2000 52 miljoen pond (188 miljoen gulden) te hebben uitgegeven aan internet. Net als de publieke zenders in Nederland ontvangt de BBC kijk- en luistergelden. Volgens de commerciele zenders van het land misbruikt de BBC haar priveleges, en financiert de zender met publieke gelden nevenactiviteiten, zoals websites waarmee ze commercieel concurreert.
Lees verder bij Planet

BBC-baas Greg Dyke roept de overheid op te investeren in digitale televisieprogramma’s. Doet ze dat niet, dan gaat zowel de Engelse digitale als analoge televisie er aan, waarschuwt de BBC-chef. Tony Blair wil in 2006 stoppen met analoge televisie-uitzendingen. Alles moet via de gedigitaliseerde infrastructuren. Dat is echter, zo stelt Greg Dyke, is geen haalbare kaart.
Lees verder bij Planet

De Postbank heeft ruim 600.000 reacties gekregen na een actie voor een gratis mobiele telefoon. De Postbank moet echter tienduizenden spaarders teleurstellen omdat er ‘slechts’ 500.000 toestellen beschikbaar zijn. Wie aanspraak wilde maken op een mobiel toestel met internettoepassingen (WAP) moest wel eerst 1000 gulden sparen. De actie startte op 21 mei. “Al op 15 juni kwam het einde van de voorraad in zicht”, zegt een woordvoerster. We hebben onze klanten via de postkantoren en de website ingelicht dat het geen zin meer had om mee te doen.”
Lees verder in de Telegraaf

Als het aan het bedrijf Webmercials ligt, is de tijd van stilte op internet snel voorbij. De Nederlandse onderneming introduceert gesproken en gezongen reclameboodschappen voor op de website. Gesproken navigatiehulp behoort ook tot de mogelijkheden. “Websites zijn op een professionele manier aantrekkelijker te maken voor bezoekers door muziek en gesproken woord toe te voegen”, roept men bij Webmercials. “Een nieuwe beleving die te vergelijken is met de overgang van de stomme film van weleer naar films met geluid.”
Lees verder in de Telegraaf

De Amerikaanse verspreider van persberichten PR Newswire heeft een belang van 50 procent genomen in zijn Nederlandse equivalent, ANP Pers Support. Hiermee denkt ANP Pers Support kan de dienstverlening te kunnen versterken door gebruik te maken van de internationale expertise van PR Newswire op het gebied van productontwikkeling en verkoop en marketing. Dat heeft de directeur van het ANP, P. Tesselaar, meegedeeld.
Lees verder in de Telegraaf

De filemelding geeft straks niet langer de kilometers verkeersopstopping die een automobilist op zijn geplande route te wachten staan, maar ook de minuten oponthoud. Het Traffic Informatie Centre (TIC) in Utrecht, dat onlangs door minister Netelenbos officieel werd geopend en alle verkeersinformatie verzamelt, begint op korte termijn in de randstad met een proef die tot het einde van het jaar zal doorlopen. Dan wordt besloten of deze informatie via onder meer de radio zal worden verspreid.
Lees verder in de Telegraaf

Kleinere muziekuitgevers en individuele songwriters hebben zich aangesloten bij een steeds langer wordende lijst mediabedrijven die de Amerikaanse muziekruildienst Aimster aanklagen wegens inbreuk op de auteursrechten. Volgens de aanklagers probeert Aimster het gat op te vullen dat Napster heeft achtergelaten, nu dat bedrijf van een Amerikaanse rechtbank honderdduizenden auteursrechtelijk beschermde muziekbestanden moet filteren.
Lees verder in de Telegraaf

Gerelateerde berichten