Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kort nieuws op Vrijdag 6 Juli 2001

06.00 uur

Het VARA-radioprogramma ‘Stenders Vroeg’ zal van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 juli ‘meelopen’ met de Nijmeegse Vierdaagse. Onder leiding van Eric Dikeb zal een groep van zo’n honderd luisteraars én bekende gasten proberen de 4×50 kilometer te volbrengen. Presentatoren Rob Stenders en Fred Siebelink doen in ‘Stenders Vroeg’ iedere ochtend tussen 6 en 9 live verslag. Op vrijdag 20 juli is de band Volumia te gast.

www.4dfm.nl is weer online! Op deze site alles over het evenement en de feesten in Nijmegen. De site is een van de producten van het samenwerkingsproject van lokale omroepen in de regio Nijmegen. Tijdens de feesten en de wandelmarsen is het 4Dfm-4Daagseradio zeven dagen live in de lucht en te beluisteren via de frequenties 106.2, 106.3 en 107.8 en via de kabel van UPC in de regio.

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

VJ Sonja Silva stapt op bij de muziekzender TMF volgens de Prive. Door een meningsverschil over een uitstapje naar de commerciële zender V8 boterde het al enige tijd niet meer tussen de presentatrice en haar werkgever. Bij TMF zegt men: ‘Sonja gaat weg, alleen weten we nog niet wanneer. Dat kan nog wel even duren.’

Radio Excellent de lokale omroep voor Pijnacker en Nootdorp gaat a.s zaterdag 7 juli live uitzenden vanaf de jaarlijkse braderie in het centrum van Pijnacker. Alle bekende DJ’s van Excellent zijn aanwezig en er zullen regionale artiesten hun opwachting maken van 2 uur in de middag. ook geven ze waanzinige prijzen weg die gesponsord zijn door bedrijven uit de regio zo ook zullen de pretparken in Haaglanden toegangskaarten weggeven. Kom dus allen naar de gezelligste braderie van het jaar en geniet mee met de leuke programma’s van radio Excellent

Verrassend nieuws: Patty Brard gaat het komende televisieseizoen de presentatie van ‘Big Brother’ op zich nemen. Na Rolf Wouters en Beau van Erven Dorens zal de presentatrice het live-programma elke week voor haar rekening nemen. Het zal een spannende periode worden voor Patty, want een live-programma presenteren is toch wat anders dan zij gewend is.

We zitten weer midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Vanaf 9 juli zal Vizzavi voor een aantal gepersonaliseerde SMS-diensten, die in de proefperiode (de afgelopen 10 maanden) gratis aan de gebruikers zijn aangeboden, een vast bedrag per SMS-bericht in rekening brengen. EenSMS-bericht kost dan 77 cent. Het gaat hier om de SMS-services weerbericht, horoscoop en ANP binnenlands nieuws, ANP buitenlands nieuws, ANP sportnieuws en ANP economisch nieuws. De overige SMS-diensten en de beltonen blijven gratis.

De meeste nieuws- en mediasites zijn slecht toegankelijk voor gehandicapten. Vooral de sites SBS.nl, Elsevierweekblad.nl en Trouw.nl zijn slecht toegankelijk en gebruiksonvriendelijk. Dat zeggen gehandicapten van het project Drempels Weg (project van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is bedoeld om internet beter toegankelijk te maken.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

De NOS doet dit jaar wederom uitvoerig en live verslag via televisie, radio, internet en teletekst van de Tour de France, de belangrijkste wielerronde van het seizoen die dit jaar plaats vindt van zaterdag 7 juli t/m zondag 29 juli 2001. Vanaf zaterdag 7 juli zendt de NOS dagelijks op Nederland 2 een rechtstreeks een verslag uit van de Tour-etappe die verreden wordt.

De programma’s van Radio Mondial Setasan, Rapar/CBS en de MOR (Migranten Omroep Rotterdam) die in Rotterdam op kabelfrequentie FM 106.5 worden uitgezonden zijn met ingang van 1 juli ook via het internet te beluisteren. Deze omroepen maken programma’s voor allerlei groepen in de Rotterdamse samenleving en zijn daarmee ook buiten Rotterdam van belang. Veel kleinere gemeenten kunnen geen eigen omroep op de been brengen om dit soort programma’s te maken. Door de uitzendingen ook op internet te verspreiden kunnen bezitters van een internetaansluiting wereldwijd naar de programma’s luisteren via de site van de lokale omroep: www.slor.nl

De Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa) heeft bepaald dat voor de overname van PrimaCom, eigenaar van de Noordhollandse kabelmaatschappij Multikabel, door UPC geen vergunning is vereist. De Nma heeft geconcludeerd dat als gevolg van de voorgenomen concentratie geen economische machtspositie ontstaat of wordt versterkt. De partijen zijn beide actief op het gebied van de exploitatie van kabelnetwerken, waarmee radio- en televisiesignalen worden gedistribueerd en onder meer internettoegang, betaaltelevisie en telefonie worden aangeboden.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Prettig weekend

Gerelateerde berichten