Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het laatste nieuws op woensdag 4 juli 2001

06.00 uur

De rechtbank in Maastricht heeft dinsdag een nader onderzoek bevolen in het proefproces rond de zogeheten sim-lock, de blokkering van pre-paid van mobiele telefoons. Het proces draait om de vraag of het rechtmatig is om de sim-locks te verwijderen. Pre-paid mobieltjes worden door de providers ver onder de normale prijs verkocht als lokkertje.
Lees Trouw verder

Napster heeft de toegang tot haar server vannacht geblokkeerd, het downloaden en uitwisselen van muziekbestanden is niet meer mogelijk. Volgens een bericht op de website zijn technici bezig met het ‘upgraden’ van de database met nieuwe filters.
Lees verder bij planet

De Raad van Bestuur van de NOS heeft het verslag van de bijeenkomst van maandagmiddag over de verdeling van radiofrequenties positief ontvangen. Wat betreft voorzitter Gerrit-Jan Wolffensperger is er sprake van een akkoord, meldt zijn woordvoerder maandagavond. Maandag vond er een overleg plaats tussen de NOS, het ministerie van Verkeer en Waterstaat, zendermaatschappij Nozema en Broadcast Partners, dat uitzendingen van commerciële stations doorgeeft.
Lees de volkskrant verder

De oplages van de grote Nederlandse landelijke dagbladen zijn het eerste kwartaal van dit jaar verder gedaald. Alleen bij Trouw steeg het aantal verkochte exemplaren. Grootste daler was Het Financieele Dagblad (FD), dat van 70.735 exemplaren in het laatste kwartaal van vorig jaar met 5,4 procent terugliep naar 66.907 exemplaren in de eerste drie maanden van dit jaar. Het NRC boekte over heel 2000 nog een stijging van 18 procent.
Lees verder in het NRC

Gedeputeerde Staten plaatsen flinke vraagtekens bij de enorme bedragen, die politieke partijen naar Omrop Fryslân willen schuiven. De dagelijkse bestuurders willen in het najaar eerst een grondige discussie voeren over de provinciesteun aan de regionale omroep, voor er opnieuw tonnen worden toegezegd. Sinds begin dit jaar ligt er een aanvraag van de omroep zelf, die ƒ7 miljoen wil voor uitbreiding van de zendtijd.
Lees hier verder

De VRT heeft een rapport met grote onderscheiding gekregen van de Vlaamse regering. De resultaten van de openbare omroep in 2000 waren ,,uitstekend”. Voor televisie behoudt de VRT een zeer grote performantiegraad en voor radio vergroot de omroep nog de hoge resultaten. Dat heeft de Vlaamse minister van Media, Dirk Van Mechelen, bekendgemaakt. Het algemeen bereikcijfer van de televisiezenders op dagbasis groeit van 63,5 naar 66,1 procent. En zowel wekelijks als dagelijks kijkt 76,8 procent van de Vlamingen en kwartier lang naar de VRT-televisie.
Lees Standaard verder

Na sportzender Eurosport verdwijnen ook Extreme Sports en Cartoon Network van de Amsterdamse kabel, omdat zij via betaal-tv willen worden doorgegeven. De Algemene Programmaraad wil muziekzender TMF in het basispakket van de vijftien populairste zenders hebben. Concurrenten MTV en The Box verdwijnen in het aanvullende pakket. Dat staat in het Kabelplan 2001-2002, dat de Algemene Programmaraad (APR) vanmorgen aan kabelbedrijf UPC presenteerde. De adviesgroep blijft eisen dat wetenschapszender Discovery Channel op de kabel komt. UPC weigert dat.
Lees verder in het Parool

Gerelateerde berichten