Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Raad van Kerken wil oplossing voor kerktelefoon

In Nederland maken tussen de 80.000 en 100.000 meest oudere gelovigen gebruik van de zogenaamde kerktelefoon om een kerkdienst te volgen uit hun eigen woonplaats.

In een brief van de Raad van Kerken aan de Tweede Kamerfractie van de PvdA is aangedrongen op een oplossing van de problemen met de kerktelefoon. Morgen is de laatste kans voor het zomerreces dat de Kamercommissie voor VenW een gesprek met Mevr de Vries kan hebben

De oorzaak ligt bij de KPN. Want de KPN verhoogde vorig jaar de tarieven van 7 naar 36 gulden per aansluiting per maand op last van telecomtoezichthouder OPTA. Of de kans nog bestaat dat kerkomroepen via de kabel het signaal kunnen doorgeven is nog niet duidelijk, omdat de kabelbedrijven het doorgeven van een kerkdienst geen winstgevende zaak is. De enigste oplossing via een compensatie voor de kostenstijging. (M)

Gerelateerde berichten