Search
Close this search box.

Komkommer-nieuws op Dinsdag 31 Juli 2001

05.00 uur

In de Media Roddels wordt momenteel veel onzin gesuggereerd. daarom zal De RadioWereld vandaag “Dinsdag 31 Juli 2001”, om 18.00 uur in dit medianieuws bekend maken wat er gaat gebeuren in medialand, weer een dag die de geschiedenis zal ingaan.

Het duurt nog tot februari volgend jaar voordat de nieuwe afleveringen van het NCRV-programma Blik op de Weg worden uitgezonden. Tot die tijd moeten liefhebbers van het verkeersmagazine het stellen met wekelijkse herhalingen en de website, waarop achtergrondinformatie, foto’s, een uitzendschema en dergelijke zijn te vinden.

Vakantiegangers die met hun mobiele telefoon het thuisfront proberen te bellen (of andersom) kunnen te maken krijgen met problemen. Een van de twee centrales die dergelijk telefoonverkeer regelt, kampt met storing. KPN denkt dat het komt door overbelasting. De storing is het afgelopen weekeinde begonnen en de oorzaak is nog niet bekend. Niet alleen de bellers van marktleider KPN zijn moeilijk bereikbaar.De storing raakt alle belbedrijven, zegt KPN maandag. Dutchtone verklaart nergens last van te hebben omdat het geen gebruik maakt van het netwerk van KPN.

Het bedrijf Image Sensing Systems (ISS) maakt goede sier met de verkoop van GSM-storingsapparatuur. Het bedrijf levert de apparatuur over de gehele wereld. Image Sensing maakt sinds enige tijd de ‘Mobile Blocker‘ een mobiel GSM-storingsapparaat.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

KPN werkt aan een nieuwe gratis dienst voor particuliere en zakelijke gebruikers: Telefoonrekening Online. Al op 12 april is deze dienst per brief geïntroduceerd bij een beperkte groep gebruikers, vanaf 9 juli tot/met 5 oktober wordt de dienst verder ‘uitgerold’ onder alle particuliere en zakelijke gebruikers. Het raadplegen gebeurt via de KPN-site op http://www.kpn.com. De dienst is beschikbaar van 08:00 uur tot 0:00 uur.

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

Zeven jaar lang was hij presentator bij Radio Noordzee Nationaal, nu Noordzee FM. Maar Jan Uriot verzet de bakens en gaat een programma voor televisie presenteren volgens mevrouw prive. ‘Garantie TV wordt vooral een positief programma, want de agressieve benadering zoals van Pieter Storms, is voorbij,’ vertelt Jan. ‘De kijkers zijn het zat!’

De RTL Groep, die in Nederland onder andere Yorin en de RTL’s exploiteert, denkt dat ze dit jaar 10 tot 15 procent minder zullen verdienen als gevolg van een teruglopende advertentiemarkt. De RTL-zenders verloren in Nederland 2,3 procent van de kijkers en 3,6 procent van de advertentiemarkt.

Radio Excellent de lokale omroep voor Pijnacker en Nootdorp organiseerd op zondag 9 september 2001 samen met deOranjevereniging Nootdorp een gezellig kappellen festival om de zomer muzikaal en feestelijk af te sluiten. Op podia in het centrum van Nootdorp presenteren zij hun muzikale creativiteit. Meer info vind u op Radio Excellent

We zitten weer midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Het laatste nieuws op Dinsdag 31 Juli 2001

De Duitsers hebben genoeg van de tv-programma’s uit de keuken van het Nederlandse Endemol. Onder de kop Geen zin meer in tv-kaas uit Holland haalde Bild am Sonntag gisteren paginagroot uit naar de amusementsfabriek van John de Mol in Hilversum.
Lees verder in de Telegraaf

Bekende dj’s van de voormalige zeezenders werken op 11 en 12 augustus mee aan het tweedaags muzikaal evenement Muziek uit Zee. Krijn Torringa, Adje Roland, Eddie Becker en Ted Bouwens hebben hun medewerking toegezegd. Het evenement wordt georganiseerd door de voormalige zeezender Radio Monique, in samenwerking met Radio 192.
Lees Trouw verder

Zelf televisie maken? In de zomermaanden zien omroepen dat duidelijk als een manier om zendtijd op te vullen zonder eindeloos programma’s te hoeven herhalen. Zo vraagt het Jeugdjournaal via haar website kinderen leuke vakantieactiviteiten op te sturen, en komt dan met een bus langs om die activiteiten te filmen. Het is niet altijd even interessant om te zien, maar de korte items geven wel een goed idee wat kinderen in de vakantie doen: van het naspelen van een middeleeuws dorp tot verhuizen.
Lees NRC verder

Het driedaagse popfestival Lowlands wil breken met de traditie van wildkamperen bij het evenemententerrein in Biddinghuizen. Op de website www.lowlands.nl krijgen festivalgangers het dringende advies om niet eerder dan vrijdag 24 augustus af te reizen naar Flevoland. ,,We zijn blij met het enthousiasme van onze bezoekers”, zegt woordvoerster M. Manders van organisator Mojo. ,,Maar we willen het festival driedaags houden. De mensen die al op donderdag komen, bezorgen ons organisatorische problemen.”
Lees Trouw verder

Buitenlandse popgroepen kunnen alleen in Maleisië optreden, als zij toestemming van de regering hebben. De regering vreest volgens de Britse omroep BBC vooral de invloed van black metal op de Maleisische jongeren. Volgens vice-premier Abdullah Ahmad Badawi moeten alle groepen een bandje van een recent concert aan de regering overleggen. Aan de hand daarvan wordt bepaald of zij mogen optreden.
Lees Trouw verder

De president van de rechtbank in Zutphen wil Normaalzanger Bennie Jolink horen voordat hij uitspraak doet in een kort geding. Voormalig manager A. Froeling van Normaal eiste maandag in het kort geding rectificatie van een artikel in popblad Samsonic. In het blad staat over Froeling: ,,… en dan tilt-ie je glashard voor miljoenen. Verraad. Een mes in je rug.
Lees hier verder

Platenmaatschappijen en radiostations zitten weer om de tafel om tot een overeenkomst te komen over het uitzenden van muziek op internet.
Lees hier verder

De hervormde predikant G. Broere uit Elburg heeft met enkele familieleden zijn dochter Jacqueline, de NCRV en programmamaker Thom Verheul voor de rechter gedaagd. Ze eisen schadevergoeding wegens aantasting van hun goede naam in de NCRV-documentaire Verborgen Moeders, waarin Jacqueline haar vader beschuldigt van incest en het aanzetten tot abortus.
Lees hier verder

Britten staan bekend als stijf, maar ze lijken de weg naar de romantiek toch te hebben gevonden. Ze sturen zo’n 71 miljoen romantische sms’jes per week. Dat is circa een kwart van het totale aantal mobiele tekstberichten die in een week in Groot-Brittannië worden verzonden.
Lees hier verder

Deze week presenteerden de commerciële omroepen hun nieuwe winterprogrammering. Verhitte concurrentiestrijd resulteert in overlapping.
Lees hier verder

Digitale televisie vanuit de ether doet begin volgend jaar in Purmerend, Landsmeer en Oostzaan haar intrede. Het nieuwe televisiefenomeen maakt het mogelijk om vanuit de ether vijfentwintig televisiekanalen te ontvangen. Het is de bedoeling dat het nieuwe televisiesysteem in deze regio de concurrentie met de kabelmaatschappij UPC aangaat.
Lees hier verder

De film ‘American Pie 2’ is pas over twee weken in de Amerikaanse bioscoop te zien, maar wordt nu al illegaal uitgewisseld via internet.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Prettige vakantie.

Gerelateerde berichten