Search
Close this search box.

Komkommer-nieuws op Vrijdag 27 Juli 2001

07.00 uur

Violet Falkenburg gaat bij TV Gelderland werken. Samen met Pascal Kamperman presenteert ze vanaf september een dagelijks consumenten programma. Falkenburg woont in de Betuwe. Ze presenteerde onder andere het NCRV programma Rondom Tien. Kemperman is ondermeer bekend als presentator van TV Gelderland Nieuws, De verlenging en het 4Daagse Journaal.

Op 2 augustus gaat Jurassicpark III in ons land in premiere. Op de volgende site vindt je niet alleen alles over dit laatste deel, maar ook over zijn beide voorgangers. Surf voor meeeer naar jurassicpark.com

De overgebleven leden van The Beatles willen opnieuw een compilatiealbum uitbrengen. Volgens voormalig drummer Ringo Starr zal het nog zeker tot volgend jaar duren voordat de plaat in de winkel ligt.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

“Enige tijd geleden hebben wij de site www.radiowereld.nl/fmtv onder uw aandacht gebracht. Nu doen we dat nogmaals, omdat de makers van deze site flink aan het uitbreiden zijn. Van bepaalde gedeeltes van het land is nu zelfs te zien waar de zenders staan op een handige overzichtskaart! En er is nog meer aan de site gesleuteld. Dus neem gerust weer eens een kijkje op deze site, het is de moeite waard!”

Geen zomerstop, maar een nieuw begin. Twee voor Twaalf is vanaf nu weer op zaterdag te zien. Surfers die niet kunnen wachten tot het weekend, spelen het spel online.

Oud-voetballer Ruud Gullit krijgt een eigen programma (Gullit) bij jongerenzender Yorin. Volgens Yorin-programmadirecteur K. Gerritsen kent iedereen in het buitenland de naam van Ruud Gullit. ,,Daarom gaat hij een serie maken met bekende buitenlanders. Hij kan op gelijk niveau met hen praten. Hij boort zijn internationale contacten aan om mensen van wereldniveau bij hen thuis te portretteren. Op deze manier leert de kijker deze sterren op een heel andere manier kennen.”

In het nieuwe voetbalseizoen zullen de wedstrijden van de Amstel Cup te zien zijn op V8. Aan de competitie om de ‘Amstel Cup’ wordt meegedaan door 48 amateurclubs, achttien eerste Divisie clubs en tien clubs uit de KPN Telecompetitie.

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

In de week van maandag 30 juli tot en met vrijdag 3 augustus zal het VARA/RVU-programma ‘Halte 747’ in het teken staan van de anarchistische beweging in Nederland. Vanaf camping ‘Tot vrijheidsbezinning’ in Appelscha, al 75 jaar de ontmoetingsplek voor anarchistisch Nederland, praten verslaggevers met jonge en oude anarchisten over de rol van de beweging toen, nu en in de toekomst. ‘Halte 747’ is iedere werkdag te beluisteren bij de VARA/RVU op 747AM.

Het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) verlengt de samenwerking met NOB Audio met vijf jaar. Dat betekent dat NOB Audio tot 2006 de audio-opnamen voor radio, televisie en internet zal verzorgen van de vier orkesten en het koor van het MCO. Het MCO werkt voor de Nederlandse publieke omroepen en bestaat uit het Metropole Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Radio Symfonie Orkest, het Radio Kamerorkest en het Groot Omroepkoor. Bekende programma’s waaraan het MCO meewerkt zijn onder meer de VARA Matinee en de omroepconcerten in Muziekcentrum Vredenburg en Paradiso.

Het laatste nieuws op Vrijdag 27 Juli 2001

 • ‘Endemol Entertainment, het Nederlandse productiehuis achter realityprogramma’s als Big Brother, werkt aan een nieuwe televisieformat waarbij de kijker een echte voetbalclub mag runnen. Volgens de makers gaat de interactieve dimensie van het nieuwe The people’s club veel verder dan bij Big Brother.’
  Lees Standaard verder

  ‘Maar na een televisie-uitzending waarin kennissen van Singh Varma verklaarden dat zij helemaal niet ziek is sterker nog: ze zou ziekte voorwenden om de aandacht van haar schuldeisers af te leiden begon de twijfel te knagen.’
  Lees commentaar NRC verder

  Spott.nl, de veilingsite van PCM Uitgevers, Holland Media Groep en VNU, staat opnieuw ter discussie. Wellicht morgen al worden er spijkers met koppen geslagen. het is de tweede keer al dat Spott mislukt.
  Lees Planet verder

  Computerkrakers maken hoofdredacteur Henk Krol van de Gay Krant het leven zuur. De pesterijen bereikten afgelopen weekeinde hun hoogtepunt, toen via het e-mailadres van de journalist van het homoblad een computervirus werd verspreid. Krol heeft aangifte gedaan.
  Lees verder in het Algemeen Dagblad

  We zitten weer midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

  Het Bedrijfsfonds voor de Pers heeft geld beschikbaar gesteld voor onderzoek naar de relatie journalistiek en internet. De subsidie van bijna 600.000 gulden zal gaan naar de website Villamedia. Eigendom van de journalistenbond NVJ, die een innige relatie heeft met het Bedrijfsfonds. Villamedia zal verder uitgebouwd worden, er zal onderzoek gedaan worden naar de relatie tussen internet en journalistiek. Volgens het persbericht zal Villamedia hiervoor als ‘experimenteerbank dienen’.
  Lees Planet verder

  Vijf dagbladen van uitgever PCM hebben een advertentie van eigen freelancers geweigerd. De auteurs, verenigd in de FreeLancers Associatie (FLA), wilden daarin hun collega-journalisten oproepen niet mee te werken aan een enquîte over auteursrechten. Krachtens een uitspraak van de rechtbank vorig jaar augustus moet PCM toestemming hebben van auteurs om hun teksten voor andere commerciële doeleinden (bijvoorbeeld internet) te mogen gebruiken. Het concern moet met terugwerkende kracht tot 1990 een schadevergoeding uitkeren.
  Lees Trouw verder

  De Holland Media Groep (RTL4, RTL5 en Yorin) heeft het programmabudget voor het komende televisieseizoen fors opgevoerd. Het ruimere budget moet de HMG-zenders een gezamenlijk marktaandeel van 32 procent (nu 30) op gaan leveren. Tijdens de presentatie van de nieuwe programmering zei president-directeur Dick van der Graaf dat 12 procent meer aan programma’s wordt uitgegeven dan het winterbudget van vorig jaar. Ondanks de extra investeringen heeft RTL4 nog geen opvolgers gevonden voor RTL Live en Koffietijd. Volgens Van der Graaf onderzoekt de omroep nog steeds mogelijke programmavoorstellen en is de kans dat een dergelijk programma dit jaar terugkomt op het scherm aanzienlijk. Maar voorlopig moeten kijkers het zonder een uitzending als Koffietijd stellen.
  Lees Trouw verder

  Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

  Prettig weekend

 • Gerelateerde berichten