Kort nieuws op Dinsdag 10 Juli 2001

06.00 uur

In het radioprogramma ‘Storing’ van Jeroen Pauw heeft Yorin-presentator Beau van Erven Dorens verteld dat hij weggaat bij The Movement. Zijn contract met hem wordt niet verlengt volgens de zender, ‘Ik ben eruit gegooid. Ze waren niet tevreden over wat ik heb gedaan. Yorin is echter zeer verrast over deze uitspraak. Volgens een woordvoerster is er inderdaad een gesprek geweest, maar komt er nog een vervolgafspraak. ‘De conclusie die hij heeft getrokken, is niet de onze’. Heeft Beau nu een beetje zijn eigen glazen ingegooid?

RockNet is een Online Music Magazine dat zich bezig houdt met een ondergeschoven kindje in (rock) muziekland. De hier behandelde muziek luistert naar namen als AOR, Melodic Rock, Folk, Progressieve / Symphonische rock en dergelijken. De nadruk ligt op CD recenties, maar de site kent ook een forum en nu en dan weten de makers een interview met een van de besproken artiesten te regelen. Ook lokale / regionale bands kunnen hun demo of CD insturen en dan een recentie op de site zien verschijnen. Breng jezelf helemaal op de hoogte via www.rocknet.nl

Omrop Fryslân roept op om een nacht door te brengen in een tipi op een onbewoond eilandje in het Friese natuurgebied De Alde Feanen. In ruil voor bed en brood moeten de deelnemers bereid zijn om op Omrop Fryslân-radio te vertellen over hun ervaringen.

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

De teletekstdienst van de NOS via het internet blijkt heel moeilijk bereikbaar te zijn. Dit meldde het Rotterdams Dagblad gisteren. Met name maandagmiddag bleek dat het geval. Het oproepen van een teletekstpagina levert een zogenoemde 504-fout op. Deze melding wordt onder meer gegeven, wanneer de server van de website overbelast is. Volgens een woordvoerder komt het wel vaker voor, dat Teletekst via het internet niet of slecht bereikbaar is. Met name wanneer er sportwedstrijden zijn zoals deze weken de Tour de France en zoals maandagmiddag de uitgestelde herenfinale op Wimbledon.

Napster heeft inmiddels al een week te kampen gehad met technische problemen. Op 2 juli stopte de site met de uitwisseling van muziekbestanden om problemen met de database te verhelpen, maar gisteravond bleken de problemen nog niet verholpen. In discussieforums op internet wordt de grafrede over de voorheen zo populaire muzieksite al uitgesproken.

We zitten weer midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

De veiling van spullen uit het Starmaker-huis voor de slachtoffers van de cafébrand in Volendam heeft ruim 33.000 gulden opgeleverd. Dat maakte verkoopsite Spott.nl, die de veiling organiseerde, vrijdag bekend.

De Wereldomroep heeft – net als vorig jaar – een Vakantiegids gemaakt. Met het weerbericht, verkeersinformatie en de frequenties op een rij. Verder de laatste roddels en een verhaal over de populairste vakantielanden. De redactie breidt de gids steeds verder uit.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

De oud vakantieman Frits Bom nadert waarschijnlijk het einde van zijn carrière. Na een jaar werkzaam te zijn geweest bij de regionale omroep TV Gelderland gaat hij daar nu ook weer weg. Frits Bom was te duur geworden voor TV Gelderland. Waarschijnlijk zal het programma “De Televisieman” hiermee ook komen te vervallen.

Het Duitse ministerie van Leefmilieu gaat de middelen voor onderzoek naar de gevaren van gsm-straling verdubbelen, en dat elk jaar tot 2005. Het totale budget voor dat onderzoek van 2002 tot 2005 zal daardoor meer dan 8,5 miljoen euro (343 miljoen frank) bedragen, maakte de Duitse Bundesumweltminister Jürgen Trittin bekend.

Het jaarlijkse North Sea Jazz Festival begint vrijdag. De NPS is erbij en doet verslag op radio en tv. Met onder meer registraties van optredens van Buena Vista Social Club, Bobby McFerrin en Mathilde Santing. Jazz bij de NPS geeft meer informatie.

Hoe knip ik de voortanden van mijn cavia? Hoe maak ik mijn kanarie tam? En wat doe ik tegen reigers die mijn vijver leegvissen? Op AVRO’s website Alle dieren tellen mee beantwoorden twee dierenartsen alle brandende dierenvragen in diverse forums.

Krantenuitgevers staken vorig jaar ruim 107 miljoen gulden in internet, en ontvingen 18 miljoen gulden aan inkomsten. Behalve dit verlies van bijna 90 miljoen gulden boekten de uitgevers nog ruim 28 miljoen gulden verlies op deelnemingen in internetbedrijven.

De NOS en het Netwerk Scenarioschrijvers (een afdeling van de Vereniging van Schrijvers en Vertalers) hebben overeenstemming bereikt over de nieuwe honoreringsvoorwaarden voor het schrijven van televisiedrama. In de overeenkomst zijn de minimumtarieven met 25 procent opgetrokken en is een regeling getroffen voor hergebruik, zoals herhalingen en uitzendingen via de kabel. De overeenkomst, die op 1 juli is ingegaan, is een collectieve overeenkomst die voor alle voor de omroep schrijvende acteurs van elk soort tv-drama geldt.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot morgen

Gerelateerde berichten