Search
Close this search box.

Het laatste nieuws op Dinsdag 10 Juli 2001

06.00 uur

Een harde botsing met een ruime meerderheid in de Tweede Kamer brengt de staatssecretarissen De Vries van Telecommunicatie en Van der Ploeg van Media niet af van hun plan de etherfrequenties voor commerciële radiostations te veilen.
Lees verder in de Volkskrant

In Nederland groeit het aantal buitenlandse toeristen dat speciaal voor dancemuziek naar het land komt. Organisatoren Dance Valley en ID&T, de twee grootste van het land, rekenen dit jaar op een toename van 10 procent van buitenlandse danceliefhebbers. Nederlandse dancemuziek is volgens de organisatoren en kenners nog nooit zo cool geweest.
Lees Trouw verder

De Amerikaanse kabelaar Comcast brengt een bod uit op de tv-kabels van telefoniebedrijf AT&T, voor 44,5 miljard dollar, 110 miljard gulden, plus 13,5 miljard dollar overname van schulden. Daarmee komt het totale bod op een slordige 145 miljard gulden. AT&T’s eerste reactie was negatief.
Lees Planet verder

Verstokte kortegolfluisteraars in Canada en de Verenigde Staten luchtten hun woede via internet, Britse parlementariërs deden dat in het Lagerhuis. Zij konden het niet verkroppen dat BBC World Service zijn kortegolffrequenties in Noord-Amerika per 1 juli plompverloren had opgegeven. Radio Nederland Wereldomroep was weliswaar meteen in het gat gesprongen. Maar toch.
Lees verder in het Volk

Na de mislukte onderhandelingen met SBS over een gezamenlijke onderneming nam het Veronica-bestuur voorzitter Joop van der Reijden taken af. Een bestaan als gepensioneerde dreigt, maar zeker is dat lang niet. De woordvoering doet hij niet meer. Daarvoor verwijst hij naar mr. Willem van der Meer de Walcheren, adviseur van het Veronica-bestuur. ‘Nee, ik heb geen spreekverbod’, grinnikt Veronica-voorzitter drs. Joop van der Reijden (74), die niettemin weigert iets te zeggen. Van der Meer de Walcheren: ‘Dat is zo in goed onderling overleg met Joop afgesproken in het bestuur.’
Lees verder in het Volk

Nederlandse dagbladen verliezen fors op hun internetuitgaven. Tegenover 107,4 miljoen gulden aan uitgaven staan 17,9 miljoen aan inkomsten. Dat meldt de Volkskrant die zich daarbij baseert op een vertrouwelijk onderzoek, dat werd opgesteld in opdracht van de Nederlandse Dagblad Pers (NDP), de vereniging van dagbladuitgevers. De 35 bij de NDP aangesloten krantenconcerns gaven op dat ze vorig jaar 107,4 miljoen gulden in hun sites investeerden. De opbrengsten, voornamelijk uit advertenties, bedroegen 17,9 miljoen.
Lees verder op het Web

In het gebouw van de afdeling tijdschriften van het uitgeversconcern VNU in Hoofddorp heeft maandag brand gewoed. De brandweer gaf ongeveer half zeven het sein brand meester. Er zijn geen gewonden gevallen. Het gebouw was voor de rest van de dag afgesloten. Voor de medewerkers van diverse weekbladen was dat een probleem. ,,De laaste pagina’s lagen al klaar, maar konden wij niet meer doorgeven aan de drukker”, vertelde een medewerker van Nieuwe Revu. ,,Nu maken we bij iemand thuis alternatieve pagina’s met foto’s en verhalen over de brand.”
Lees ook in de Gelderlander

De NOS zaait verwarring met zijn SMS-dienst voor de Tour de France. Al is de werkelijkheid anders, het lijkt als zou een abonnement op de dienst negentig cent per bericht kosten. Tevens blijkt de Rabobank sneller Tour-nieuws via SMS te verspreiden dan de NOS. Liefhebbers van de wielrensport kunnen bij verschillende Nederlandse media terecht om de Tour te volgen. De NOS en de Rabobank hebben elk apart uitgebreide SMS-diensten opgezet.
Lees Planet verder

In zijn vak als radiomaker kan hij al niet zonder, maar ook als directeur van Radio 538 komt een grote mond goed van pas. Verbaal is Erik de Zwart (44) sterk onderlegd. Dat bewijst hij op de radio, maar ook in zijn managementfunctie én in zijn voortdurende lobby tegen de kabinetsplannen om de radiofrequenties te veilen. Als De Zwart oproept tot luisteraarsacties, dan begint het bij de Tweede-Kamerleden te kriebelen.
Lees Crazy verder