Kort nieuws op Donderdag 12 Juli 2001

05.00 uur

Van Baal Media is opzoek naar stemmen m/v voor het inspreken van diverse jingles en commercials. Je kunt een korte demo via mpeg3 mailen naar het volgende e-mail adres renehuizinga@hotmail.com mocht Van Baal Media tevreden zijn dan krijg je een mailtje terug en wordt dan opgenomen in ons stemmenbestand. De kosten bedragen vijfentwintig gulden.

De stijgende lijn in het televisiekijken is afgebroken. In 2000 keken Nederlanders bijna 12,4 uur televisie, bijna evenveel als in 1995. Wel daalde het aandeel van de publieke en commerciële tv-zenders, maar dit wordt gecompenseerd doordat mensen meer naar onder andere buitenlandse zenders kijken. Dat blijkt uit een analyse die onderzoekers van de Katholieke Universiteit Brabant (KUB) hebben gemaakt van cijfers die zijn verzameld door onderzoeksbureau Intomart. Eerder meldden onderzoekers van de KUB nog dat Nederlanders de afgelopen vijf jaar minder televisie zijn gaan kijken.

De Vara organiseerde tijdens het Oerol festival een sms-speurtocht. En met succes, want volgens de Vara kwamen er een paar honderd mensen op af. Aan de hand van sms-berichten werden de speurders per fiets en te voet Terschelling over gestuurd. Op de website www.Oerolzone.nl vind u meer informatie.

Cameo Media Holding, bekend van SBS-programma’s als Hart van Nederland, en MoneyView Nederland hebben een nieuw persbureau opgericht. Novum heet het en het wil nieuws leveren aan radio, televisie, internet, kabelkranten en dagbladen. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Het bureau is al stilletjes begonnen (een zogenoemde softlaunch) in september 2000, en is nu zo zeker van z’n zaak dat het zich presenteert aan de markt. Tot dusver leverde Novum entertainmentnieuws aan onder meer Sp!ts en het Veronicablad. Maar het bureau levert ook binnen- en buitenlandnieuws, sport, politiek, financieel economisch en lifestyle-nieuws, zegt woordvoerder T. de Lange.

We zitten weer midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

CNN News Group heeft een nieuwe voorzitter, de 49-jarige Walter Isaacson. Hij volgt Tom Johnson op, die eind juni ontslag heeft genomen. Isaacson was hiervoor 23 jaar als journalist in dienst van het magazine Time, de laatste jaren als hoofdredacteur. Bij CNN geeft Isaacson leiding aan bijna 4000 werknemers in meer dan veertig kantoren verdeeld over de hele wereld.

Het jongerenprogramma BNN United is een magazine op televisie met bijzondere gasten, reportages en veel aandacht voor internet. Het programma heeft nu ook een eigen website geopend. Op de site vind je de onderwerpen van de afgelopen programma’s terug, kun je lezen over de ontwikkelingen rond het programma en hoe jij deel kunt zijn van het programma. Verder worden de verschillende mensen van BNN United voorgesteld en kun je chatten in de chatroom.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

KPN en Belgacom zullen volgende week vrijdag, 20 juli, bekendmaken dat zij exclusief met elkaar onderhandelen over een fusie. Dat schrijft dagblad Trouw vandaag op basis van Belgische bronnen die dichtbij de onderhandelingen staan. De twee bedrijven hebben geen commentaar.

Vrijdag start een zestal NPS-docu´s over stellen waarvan één van de partners van Nederlandse afkomst is en de andere van buitenlandse origine. In hoeverre heeft dat gevolg voor een relatie? De eerste aflevering is ‘De ontmoeting’ getiteld. Lees meer op de website

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

De site van Omroep Gelderland heeft een metamorfose ondergaan. Sinds 29 juni heet de site DirectNieuwsNet. Bij binnenkomst ziet de bezoeker direct het laatste nieuws middels de teletekstpagina’s. Verder o.a. veel programma-info.

In de Utrechtse Jaarbeurs is op dit moment de Megafestatie 2001 in volle gang. Het is een jongerenevenement met een mix van sensatie, informatie en entertainment. Muziek en artiesten, sport en kicks, trends, mode, carrièreplanning en de nieuwste elektronische speeltjes vormen de belangrijkste ingrediënten van dit interactieve evenement dat op een totaaloppervlakte van zo’n 120.000 vierkante meter in alle hallen en buitenterreinen van het Jaarbeurscomplex nog tot en met 15 juli doordendert. Meer info vind u op www.megafestatie.nl

De AVRO talkshowDe kern van de zaak gaat donderdagavond over onder toezicht gestelde jongeren. Kijkers kunnen na afloop van de uitzending op de site van In debat live chatten (chat button linkerkant pagina) met de gasten en discussieleider Karel van de Graaf.

Het laatste nieuws op Dondersdag 12 Juli 2001

Jongeren onder de 25 steken nog maar weinig tijd in de oude media: publieke zenders en gedrukte media. In vijf jaar tijd is de tijd die zij hieraan besteden gehalveerd. Van de tijd die jongeren in media steden, gaat 80 procent naar nieuwe media als de commerciële omroepen en de pc en internet.
Lees verder in de Telegraaf

Onlangs riep zangeres Christina Aquilera haar fans nog op om haar demo album uit 1994 niet te downloaden of te kopen. Daarmee gaf ze aan alles behalve trots te zijn op haar eerste gezongen cd.
Lees verder in de Telegraaf

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.