Kort nieuws op Donderdag 26 Juli 2001

05.00 uur

SBS verwacht op korte termijn een tv-programma te brengen dat uitgezonden wordt via het mobiele gprs-netwerk. Directeur Fons van Westerloo zei dat tijdens de presentatie van de najaarsprogrammering van de zenders SBS6, NET5 en V8. Het programma wordt gemaakt in samenwerking met Ericsson en het NOB. Van Westerloo verwacht – ondanks de malaise in de internetindustrie – dat een steeds groter deel van de omzet uit internet- en telecomactiviteiten zal komen. Over de exacte invulling en de start van de gprs-uitzendingen is nog niets bekend.

De Amerikaanse internetmuziekaanbieder Napster gaat directeur Hank Barry vervangen door Konrad Hilbers van Bertelsmann, zo is in San Francisco bekendgemaakt. Barry, een advocaat die in mei 2000 tijdelijk bij Napster werd aangesteld, neemt zitting in de raad van bestuur. Hilbers is een veteraan van de Duitse mediagigant Bertelsmann AG en was tot voor kort directeur van de muziektak van het bedrijf, BMG Entertainment. Bertelsmann is de grootste aandeelhouder van Napster.

In verband met opheffing heeft de Lokale Omroep Heerhugowaard Herato een zender VTX35NL50 en een zendlijnbegrenzer VTR254mkII in de aanbieding. Verkrijgbaar tegen elk aannemelijk bod. Informatie en aanbiedingen bij de heer H. Schijf Tel. 072-5744086

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Bij het Duitse mediabedrijf EM.TV is woensdag de omstreden topman Thomas Haffa opgestapt. Haffa stond sinds eind vorig jaar onder druk wegens gegoochel met financiële cijfers en vermeende voorkennis bij handel in aandelen van zijn eigen bedrijf. In 2000 stapte zijn broer Florian al op. Haffa wordt opgevolgd door Werner Klatten, die tot dusver leiding gaf aan SpiegelNet van uitgever Spiegel-Verlag. Op zijn laatst treedt Klatten op 1 januari 2002 aan.

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

Sony Music Nederland brengt de single ‘Kom van dat dak af’ voorlopig niet uit. Hoewel de single niets met Herman Brood of zijn zelfmoord te maken heeft, leek het Sony beter van uitbrengen af te zien ,,om eventuele problemen te voorkomen”, aldus een woorvoerder. De nieuwe versie van het oude nummer van Peter Koelewijn is gemaakt door de groep Barry Barry. Het is niet duidelijk of en, zo ja, wanneer de single wel wordt uitgebracht, aldus de woordvoerder.

Prestigieuze ‘Amstel Cup’ vanaf augustus op V8. ‘KNVB investeert 16 miljoen in jeugd’, kopte de Telegraaf op 28 juni van dit jaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ‘Amstel Cup’ zijn weg gevonden heeft naar de jongste TV-zender van Nederland: V8. De samenvattingen van de spannende en meest interessante poulewedstrijden staan centraal. Ook de superbelangrijke loting voor de eerste Knock Out ronde van de prestigieuze bekercompetitie om de ‘Amstel Cup’ staat voor de maand augustus op het programma. Aan de competitie om de ‘Amstel Cup’ wordt meegedaan door 48 amateurclubs, achttien eerste Divisie clubs en tien clubs uit de KPN Telecompetitie.

Ben je opzoek naar de site van jouw favoriete artiest? Dan kun je die zeker vinden via artiestenlink.nl. De site heeft een groot archief van de sites van bekende artiesten opgebouwd. Op de website staan alleen verwijzingen naar de officiële website’s of naar de site’s die onder beheer vallen van de platenmaatschappijen. Je bent dus verzekert van de juiste link. De artiesten staan op voornaam geselecteerd in alfabetische volgorde.

TV Noord-Holland is nog vier weken lang op zomertoer. Tot en met 26 augustus trekt het Zomercafé door Noord-Holland van evenement naar evenement. Vanaf donderdag is het Zomercafé te vinden in Enkhuizen.

In een poging de informatie aan reizigers te verbeteren willen de Nederlandse Spoorwegen al op korte termijn gebruik gaan maken van sms. Het project, onder de naam Kwaliteitsverbetering Actuele Reisinformatie (KARIN), gaat daarnaast gebruik maken van internet. Ook op de stations moet de informatievoorziening verbeteren: daar moeten lichtkranten en informatieborden verschijnen.

Het laatste nieuws op Donderdag 26 Juli 2001

Forum wil regiovrije dvd-spelers stoppen. Het DVD Forum wil stappen ondernemen tegen de producenten van goedkope dvd-spelers die het niet zo nauw nemen met de regiocodering.
Lees Webwereld verder

Nieuw geluid trekt beter de aandacht. Een Britse onderzoeker heeft een nieuw type geluid ontwikkeld dat ‘minder irritant en beter hoorbaar’ is. ‘Ideaal voor mobiele telefoons.’
Lees WebWereld verder

Een maand voor het begin van het driedaagse popfestival Lowlands in Biddinghuizen zijn de kaartjes al bijna uitverkocht. Van de 57.500 toegangskaarten zijn er al meer dan 50.000 verkocht. Dat heeft een woordvoerster van organisator Mojo woensdag bekendgemaakt. De gepeperde vraagprijs voor een kaartje, 195 gulden inclusief een kampeerplaats.
Lees Trouw verder

AT&T wil haar tv-kabels van AT&T Broadband laten fuseren met het tv-kabelbedrijf van AOL Time Warner. Daarover lopen onderhandelingen.
Lees in de Planet

In het televisieprogramma Six in the Sun mogen zes jongeren naar Griekenland om helemaal uit hun dak te gaan. Ze zuipen, feesten, kotsen en flirten met iedereen. Wat ze niet weten: hun ouders kijken mee via de camera. En worden soms woedend als ze hun dochters zien flikflooien. Het is één van de formules van de jongerenzender V8, die sinds mei low profile uitzendt, en waarvan dinsdag in Amsterdam de nieuwe programma’s voor het winterseizoen werden gepresenteerd door SBS (SBS 6, Net 5, V8).
Lees de Volkskrant verder

We zitten weer midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

In de NPS-documentaire ‘Single Luck‘ die maandagavond werd uitgezonden, zijn de tv-makers voorbijgegaan aan het overlijden van Cats-drummer Theo Klouwer. Het programma was een herhaling van een uitzending uit 1995 waarin de hit ‘One Way Wind’ (1971) van de Volendamse groep centraal stond.
Lees hier verder

Bestuursvoorzitter Thomas Haffa van het geplaagde Duitse televisieconcern EMTV stapt op. Haffa bezwijkt daarmee voor de aanhoudende kritiek van aandeelhouders. EMTV, onder meer eigenaar van de Muppets Show, heeft sinds september vorig jaar 95 procent van zijn beurswaarde verloren na een winstwaarschuwing en fouten in de boekhouding. Haffa wordt opgevolgd door de journalist Werner Klatten, afkomstig van het weekblad Der Spiegel.
Lees NRC verder

De Nederlandse kinderzender Fox Kids komt, samen met zijn Amerikaanse moederbedrijf, in handen van Walt Disney. Het Amerikaanse amusementsconcern koopt voor 5,3 miljard dollar (13,4 miljard gulden) Fox Family Worldwide, een keten van kindertelevisiezenders. Dochter Fox Kids Europe is genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs. Fox Family heeft geen beursnotering, maar is gelijkelijk in handen van Rupert Murdochs News Corporation, en Saban Entertainment, de investeringsmaatschappij van Haim Saban. Mediabank Allen Co. bezit een procent van de stukken.
Lees het Parool verder

‘Nieuws op internet levert geen stuiver op – dus moeten de puzzelverslaafden er aan geloven. De Britse kranten The Times en Sunday Times gaan geld vragen voor hun cryptogrammen op het web.’
Lees de Volkskrant verder

Een uur lang hoorde ik op de radio Jacques Chapel in zijn verslag van de Tour de France spreken over Roeks. De Franse wielrenners Laurent Roux en Didier Rous ken ik wel, Roeks niet. Of zou het Rooks zijn, op zijn Engels, een Australische of Amerikaanse neef van onze Steven Rooks? ’s Avonds op tv ging het toch over Roux, volgens de Franse regels uitgesproken als Roe. De Belgische tv sprak over Roeks. Kennelijk vertrouwt Chapel op zijn zuidelijke collega’s. Maar de Vlamen pesten gewoon de Walen door Roeks te zeggen.
Lees NRC verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Echt waar, bijna vakantie ….

Gerelateerde berichten