Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kort nieuws op Maandag 2 Juli 2001

06.00 uur

Virgin Radio heeft na lang twijfelen dan toch de knoop doorgehakt, Chris Evans, een van werelds bekendste Dj’s heeft ontslag gekregen bij het engelse radiostation. Dit is overigens niet de eerste keer dat Chris is ontslagen. De rede van zijn ontslag volgens Virgin Radio is dat hij regelmatig gewoon niet kwam opdraven, en zijn radioshow door een ander overgenomen moest worden. Virgin Radio: “Of course, we are all sad that it has ended this way, but Chris clearly has not been focused on his show. “We will have a new Virgin Radio Breakfast Show, hosted by Steve Penk, starting on 9 July”. Overigens begint de nieuwe ochtendshow van Steve Penk al vandaag.

NOS Actueel zendt morgen rechtstreeks het goedkeuringsdebat aangaande het voorgenomen huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta uit. Dit debat komt vanuit de Ridderzaal op het Binnenhof, waar voor deze gelegenheid de Eerste en Tweede Kamer in verenigde vergadering bij elkaar komen. De toestemmingswet regelt de goedkeuring voor het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta. Dit huwelijk staat gepland voor 2 februari 2002 en zal in Amsterdam gesloten gaan worden.

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

Vanaf heden avond om 22.15 uur zendt Bnn zes weken lang nieuwe afleveringen uit van de populaire Nederlandse drama-serie Finals. De groep filmde elkaar tijdens hun eindexamenjaar, tijdens hun studie en nu ook tijdens hun vakantie! In Finals Zomer vertrekken de klasgenoten Maarten, Patrick, Iwan en Eric per trein naar het vakantiehuis van Maartens ouders in het Spaanse Sitges. Na een aantal dagen blijkt dat Hester, Jamie en Rosa de jongens achterna gereisd zijn om samen vakantie te vieren. De aanwezige camera’s in de groep registreren weer alles wat er zich in Spanje afspeelt: van uitgaansleven tot vakantieliefde, van hechte vriendschap tot keiharde ruzies.

Joop van den Ende wil een theater bouwen bij de RAI in Amsterdam. De theaterproducent meldde zich al eerder in Amsterdam met dergelijke plannen voor verscheidene locaties, maar iedere keer trok hij zich terug. De plannen voor een musicaltheater bij de RAI zijn serieuzer dan ooit, verzekert E. van Lambaart, directeur van Joop van de Ende Theaterprodukties. Stadsdeelwethouder P. Polderman van ZuiderAmstel ziet het helemaal zitten.

We zitten weer midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

De mannelijke hoofdrollen voor Costa!, de serie die als vervolg op de gelijknamige superpopulaire speelfilm door BNN wordt uitgezonden, zijn bekend! Een aantal acteurs dat in de film te zien was speelt ook in de serie een grote rol, zoals John Wijdenbosch (Björn), Kurt Rogiers (Tommy) en Michiel Huisman (Bart). Daan Schuurmans komt terug als Rens. John Jones (SamSam) speelt discotheekeigenaar Robin. Erwan van Buuren (‘Iwan’ uit de BNN-serie Finals) speelt Ted en de Belgische acteur Dieter Troublain vertolkt de rol van Stuart; twee jongens die voor de concurrerende discotheek ‘The Empire’ werken. Natuurlijk spelen ook de mooiste babes in Costa! de serie.

De journaliste en ex-televisieomroepster Jeanne Roos is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden. Jeanne Roos werkte ook als regisseur en speelde in de cabaretgroep Inktvis van het Parool, samen met haar vriendin Annie M.G. Schmidt. Jeanne Roos is 84 jaar geworden. Voor de toenmalige NTS werkte ze ook als de eerste omroepster.
De Italiaanse acteur/regisseur Roberto Benigni is begonnen met de opnamen van ’s lands duurste film aller tijden: ‘Pinocchio’. Het filmen vindt plaats in een voormalige chemische fabriek. Het maken van de sprookjesfilm kost ruim 100 miljoen gulden.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Telecomtoezichthouder Opta dwingt KPN om de tarieven voor lokaal bellen te verhogen. Het starttarief wordt echter goedkoper. Dat heeft de toezichthouder woensdag besloten om de concurrentie meer kansen te geven. Het is de bedoeling dat de nieuwe tarieven uiterlijk 15 augustus ingaan.

Hilversum gaat in de zomer steeds korter op slot. Dit is het seizoen van de meevallers op televisie. Dankzij de concurrentie met de commerciële televisie en betere net-coördinatie zijn er elke nieuwe zomer minder herhalingen op de publieke netten. Twee jaar geleden moest de publieke kijker het in juni doen met herhalingen van Inspector Morse en lange Franse films met inspecteur Maigret. Het NRC heeft er een uitgebreide mening over geplaatst

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot morgen

Gerelateerde berichten