Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De nieuwe presentator van Ontbijtradio

Riks Ozinga is de nieuwe presentator van Ontbijtradio, een ochtend programma op Radio 2. Riks Ozinga is tevens vandaag voor het eerst te horen op de publieke zender Radio2.

Riks Ozinga (39) is sinds 1998 werkzaam voor het RTL Nieuws. Hij was onder meer nieuwslezer bij Veronica FM, redacteur Radio en RTL Text en presentator van het RTL Ontbijtnieuws. In 1999 werd hij er Chef Radio/RTL Text.

Ozinga begon zijn radio- en televisiecarrière bij de Stadsomroep Utrecht. Hij presenteerde er tussen 1989 en 1995 diverse radioprogramma’s (o.a. actualiteiten, sport, muziek), was muzieksamensteller en presentator van het tv-programma ‘Juist in Utrecht’. In de periode 1995-1997 werkte hij als redacteur/presentator bij de Wereldomroep en als nieuwslezer/redacteur bij het NOS Radionieuws en Classic FM. Van 1997 tot 1998 was hij presentator en producer van het weekendmagazine ‘De Estafette’ bij Radio West. Bij deze omroep was hij ook nieuwslezer en redacteur. (M)