Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Het laatste nieuws op maandag 2 juli 2001

06.00 uur

De politiek volgt de verkeerde weg bij de herverdeling van etherfrequenties voor de radiostations, vindt Gerjo Bruntink, manager bij zenderbeheerder Nozema. Eerst moet duidelijk zijn welke frequenties beschikbaar zijn, en dan pas kan tot herverdeling worden besloten.
Lees verder in de Volkskrant

Het meest recente kabinetsvoorstel over de herverdeling van de zenderruimte van publieke en commerciële radiozenders biedt onvoldoende garantie voor een goede verspreiding van de publieke radio. De NOS schort daarom de medewerking aan de hele operatie op. Volgens een NOS-woordvoerder zullen in de lijn van het voorstel in de toekomst 2,2 miljoen luisteraars in de Randstad verstoken zijn van Radio 1. In het oosten zullen 700.000 mensen Radio 4 niet meer kunnen ontvangen.
Lees Trouw verder

PvdA en D66 in de Tweede Kamer zijn uitermate kritisch over de rol van het ministerie van Verkeer en Waterstaat bij de voorbereidingen en het verloop van de omstreden UMTS-veiling van vorig jaar. Vrijdag werd het onafhankelijke onderzoek van het Onderzoekcentrum voor Financieel Economisch Beleid (OCFEB) van de Erasmus Universiteit Rotterdam openbaar. De Tweede Kamer had opdracht gegeven tot het onderzoek omdat zij de evaluatie van het kabinet na afloop van de veiling van frequenties voor derde generatie mobiele telefonie onvoldoende vond.
Lees Trouw verder

Het Commissariaat voor de Media, de Nederlandse mediawaakhond, roept op tot een ingrijpende herziening van het Europese mediabeleid. Ze denkt dat de culturele diversiteit van de omroepsector in gevaar is en waarschuwt voor een verschraling van de programma’s. Aanleiding daartoe is de crisis in de dotcom- en telecomsector, en daarmee samenhangend een terugval in de reclamebestedingen, die volgens het Commissariaat dreigt over te slaan naar de omroepen. Daarom pleit voorzitter ad interim Lennart van der Meulen voor meer reclame op de commerciële tv-zenders.
Lees verder in het Algemeen Dagblad

Nieuwsblad-hoofdredacteur lanceert idee voor zondagskrant in Groningen. De hoofdredactie van het Nieuwsblad van het Noorden wil een zondagskrant. Hoofdredacteur Geert Jan Laan ziet dat als een van de mogelijkheden om na de fusie medio volgend jaar met het Groninger Dagblad, een nieuw lezerspubliek aan te boren. Het voorstel is uniek omdat nergens in Nederland een krant een zondags-editie uitbrengt.
Lees hier verder

Nóg is de korte golf een onaantrekkelijk reservaat voor zenders die grote, verre en meestal arme landen willen bereiken. En nog is de middengolf het domein van losers die er niet in slaagden een FM-frequentie te pakken te krijgen. Maar dat wordt binnen afzienbare termijn heel anders, want DRM komt.
Lees verder in de Volkskrant

Altijd al gedacht dat zakelijk instinct iets is waarmee je geboren moet worden. En Johnny de Mol is duidelijk erfelijk belast. De zoon van tv-producent John de Mol en zangeres Willeke Alberti heeft een website opgezet www.glamago.nl die best wel eens heel succesvol kan worden. Het idee is eigenlijk zo simpel dat je je afvraagt waarom nog nooit iemand erop gekomen is: een site waarop de populairste soapsterren van Nederland zelf contact onderhouden met hun fans.
Lees Trouw verder

Frits Brink vertrekt binnenkort als voorzitter van de NCRV. Een gesprek over het kreupele paard van Hilversum en de ‘C’ van zijn omroep.
Lees Trouw verder

Amateur wint het van SBS met beelden Milosevic. ‘Dit is hét beeld’, zegt verslaggever Wouter Kurpershoek van het NOS Journaal. ‘Milosevic in de gevangenis. Na tien jaar. Dit is waar iedereen op zat te wachten.’ Het NOS Journaal zond vrijdagochtend om zeven uur de eerste beelden uit van Milosevic die op de binnenplaats van de penitentiaire inrichting uit de helikopter stapt en naar zijn cel wordt vervoerd. De beelden, wiebelig en onscherp, werden gemaakt door een video-amateur die aan de achterkant van de gevangenis woont.
Lees verder in de Volkskrant

Het dagblad / De krant moet dunner. In het groeiende woud van informatiebronnen heeft de krant het niet gemakkelijk. En nu het economisch tij keert, ziet mediaconcern PCM zich gedwongen tot forse bezuinigingen. Van de vier landelijke kranten die PCM uitgeeft (Algemeen Dagblad, NRC Handelsblad, de Volkskrant en Trouw) is Trouw de enige die nog groeit. Nog meer bijlagen en magazines zullen het tij niet keren; de krant moet juist dunner worden.
Lees Trouw verder

KPN maakt prepaid mobieltje veel duurder. KPN maakt mobiel bellen met een prepaidkaart veel duurder in de hoop zo meer abonnees voor zijn mobiele net te strikken. Bovendien moet KPN, om meer concurrentie mogelijk te maken, korte lokale gesprekken via de vaste lijn een beetje goedkoper en lange gesprekken en internetsessies iets duurder maken.
Lees Trouw verder

Kabelleed / Opkomst internet doorkruiste plannen UPC met digitale tv. UPC heeft heel hard inkomsten nodig. Het bedrijf zit tot aan zijn nek in de schulden, alle belangrijke onderdelen zijn inmiddels in onderpand gegeven en de aandelenkoers is het afgelopen jaar met meer dan negentig procent gedaald. Toch houdt het grootste kabelbedrijf (2,1 miljoen abonnees in onder meer Amsterdam en Rotterdam) vol dat het een fraaie toekomst tegemoet gaat. Dan moeten de klanten vanaf dit najaar wel bereid zijn om te betalen voor digitale televisie.
Lees Trouw verder

Na 86 dagen in de ether haalt JIMtv een gemiddeld dagelijks bereik van 275.000 kijkers. Dat is het niveau waar de zender pas na een jaar had willen staan. Na drie maanden loopt het weekbereik van JIMtv op tot 1 miljoen. ,,We zitten daarmee op hetzelfde niveau als onze onmiddellijke concurrent TMF”, weet men bij JIMtv.
Lees Standaard verder

Radio 538 heeft het eerste talent van de eigen dj-school in dienst genomen. Jules van Hest (21) heeft het zo goed gedaan bij de diverse lessen dat hij bij het commerciële station op zondag- en maandagnacht het programma 53N8 mag gaan presenteren.
Lees Trouw verder