Search
Close this search box.

Redacties weigeren fusie noorderlijke kranten

De directie van de Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC) praat met de redactieraad van het Groninger Dagblad en de Drentse Courant. De redacties van de dagbladen weigeren verder mee te werken aan de fusie met het Nieuwsblad van het Noorden.

Ze hebben bezwaar tegen het advies van een zogenoemde positioneringsgroep, die adviseerde over de naam van de nieuw te vormen krant. Volgens dat gezelschap groep kan de nieuwe krant het best Nieuwblad van het Noorden worden genoemd. De redacties van het Groninger Dagblad en de Drentse Courant vinden dat niet acceptabel, omdat daarmee de “oude, ongewenste cultuur” wordt gehandhaafd, aldus de redactieraad. Directeur Gijs Lensink van de NDC wil proberen de redactieleden alsnog te bewegen om in werkgroepen plaats te nemen om de fusieplannen uit te werken. “Ik kan me heel goed voorstellen dat de naam van de nieuwe krant een zeer emotioneel onderwerp is, maar we hebben het wel over een advies, dus een besluit is nog niet genomen.” (Adformatie)

Gerelateerde berichten