Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Rolf Wouters naar de AVRO

Presentator Rolf X. Wouters (38) heeft voor drie jaar een contract getekend bij de AVRO. Vanaf 1 oktober is hij werkzaam voor deze omroep. Wouters zal voor de AVRO zowel programma’s produceren als presenteren. In 2002 is hij op AVRO-televisie te zien met programma’s voor een groot publiek. Rolf X. Wouters is bekend geworden als programmamaker en presentator van RTL4 met o.a. het vernieuwde ‘Wedden Dat’ en Veronicaprogramma’s als ‘Uhh… vergeet je tandenborstel niet’, ‘Now or Never’, ‘Big Brother’ en ‘Discotrain’.

De nieuwe AVRO-presentator over zijn overstap naar de publieke omroep na tien jaar voor een commerciële omroep te hebben gepresenteerd: ‘Ondanks mijn goede samenwerking met HMG, is het tijd voor verandering. Ik ben zeer vereerd met de uitnodiging van de AVRO’.

Programmadirecteur Ad ’s-Gravesande: ‘We zijn ongelooflijk blij met zijn komst. Wouters beschouwen we als een grote aanwinst, omdat hij het type presentator is dat uitstekend in de AVRO-stal past. Hij zal in sterke mate bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe programmaformules die goed zullen passen bij de AVRO en de publieke omroep’.

Wouters studeerde aan Nijenrode en verbleef een periode in de Verenigde Staten. Hij begon zijn loopbaan in 1985 als copywriter en artdirector in de reclame. Vanaf 1988 was hij creatief directeur van NighInterpartners. In 1992 maakte hij de overstap naar televisie en vanaf 1993 werkte hij als programmamaker bij Joop van den Ende TV Producties. Al snel brak hij door als presentator van diverse bekende televisieprogramma’s. Sinds 1999 is hij actief als zelfstandig producent van ‘RedForest TV’, waarmee hij onlangs een eervolle vermelding in Montreux behaalde voor het Internet/Tv programma ‘deHunt’.