Search
Close this search box.

SFEERVOLLE ‘MARLBORO FLASHBACKS’ OP NET 5

Dinsdag 31 juli tussen 22.45 en 00.15 uur op NET 5 is in ‘Marlboro Flashbacks’ muzikaal funky optreden van Candy Dulfer te zien en te horen. Samen met haar band geeft ze een spetterend optreden weg met een funky repertoire uit de 70’s. Vorig jaar luidde zij zo het nieuwe jaar in in Paradiso te Amsterdam.

Er is door Candy Dulfer bewust niet gekozen voor een willekeurige groep of artiest. Ze heeft haar gevoel laten spreken en een keuze gemaakt uit een muzikaal genre dat voor haar inspirerend is geweest. De funkmuziek uit de jaren zeventig is voor haar het summum van muzikaliteit. Fraaie teksten hebben niet meegespeeld in de totstandkoming van die keuze. Teksten vindt zij vaak enigszins achterhaald. Maar dat kan niet gezegd worden van de funky sound, waarvan Candy vindt dat de pure vorm ervan eigenlijk niet meer bestaat vandaag de dag.

Werk van ‘George Clinton’, ‘Sly Stone’, ‘James Brown’, ‘Earth, Wind & Fire’ en ‘Temptations’, om maar een aantal namen te noemen, passeert de revue. Niet te veel repeteren en studeren op de originele nummers is het motto van Candy Dulfer voor de tour. De muziek moet vooral echt klinken en dat wordt pas bereikt als er flink geïmproviseerd wordt. Het is dus een kwestie van gevoel. “Om precies te zien het onderbuikgevoel”, zegt Candy, “Bij funk draait het niet echt om de tekst en ook niet echt om de techniek. Funk is muzikaliteit op z’n hoogtepunt. Om funk te kunnen spelen moet je je instrument erg goed beheersen”. (Net5)

Gerelateerde berichten