Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tour de France: Minder belangstelling

De uitzendingen van de NOS over de Tour de France zijn afgelopen weken iets minder goed bekeken dan vorig jaar. Per dag volgden gemiddeld 805.000 mensen op televisie het verloop van de tour, tegen een gemiddelde van 850.000 in 2000.

De dienst Kijk- en Luisteronderzoek van de NOS becijferde verder dat de etappes een gemiddeld marktaandeel van 50 procent hebben gehaald. De dagelijkse uitzendingen werden uiteindelijk gewaardeerd met een 7,3.

Zondag 22 juli werd de best bekeken etappe gereden, die van Tardes naar Luz Ardiden over 141,5 kilometer. De klassieke etappe naar de Alpe d’Huez werd het best gewaardeerd, met een 7,6. De finish op de Champs Elyzees trok 1,3 miljoen kijkers en kreeg een 7,2 van het publiek.

Gedurende de wedstrijd zijn 3 miljoen tour-pagina’s van de NOS bezocht. Het live verslag van de etappes en de nieuwspagina werden het best bezocht.

Gerelateerde berichten