Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wim Jonk nieuwe analyticus bij Studio Sport

Voetbal-international Wim Jonk gaat met ingang van het nieuwe voetbalseizoen als analyticus aan de slag bij NOS Studio Sport. Jonk (34) vult voor een gedeelte het gat op dat ontstond door het vertrek van Ron Spelbos, die begin juni de NOS vanwege zijn werk bij de KNVB verliet.

Jonk heeft als voetballer een indrukwekkende staat van dienst. Hij begon zijn sportieve loopbaan bij FC Volendam en speelde vervolgens bij Ajax, PSV en Sheffield Wednesday. Bij deze Engelse club stopt Jonk nu als betaald voetballer.

Voor het Nederlands elftal speelde Jonk tijdens het EK van ’92 en tijdens de WK’s van ’94 en ’98. Als international speelde de middenvelder 49 wedstrijden, waarin hij 11 doelpunten maakte. Met Ajax veroverde Jonk de landstitel, de UEFA Cup en de KNVB beker. Ook met Inter Milaan won hij de UEFA Cup. Met PSV won hij de KNVB beker, twee maal de Johan Cruijff Schaal en één keer de landstitel.
Studio Sport is blij met het in huis halen van Wim Jonk. Met zijn specifieke achtergrond en brede ervaring is Jonk een belangrijke aanvulling op de kennis die er op dit moment al is bij Studio Sport.

In de late Studio Sport uitzending van vanavond (23.00 uur, Nederland 2) zal Jonk nader ingaan op zijn keuze om als analyticus bij de NOS aan de slag te gaan. Ook zal hij dan de reden van zijn besluit om te stoppen als voetbalprofessional nader toelichten.

Gerelateerde berichten