Search
Close this search box.

Komkommer-nieuws op Vrijdag 10 Augustus 2001

[05.00 uur]
De Europese Commissie heeft uitgezocht of de mobiele telefoons op de Europese markt veilig zijn. Op basis van de beschikbare wetenschappelijke informatie concludeert de commissie dat alle telefoontjes veilig zijn. Op dit moment wordt gewerkt aan nieuwe strikte EU-grenswaarden voor elektromagnetische straling, met een wettelijk maximum van drie gigahertz. Vrijwel alle modellen doen het nu al minstens zo goed als de nieuwe norm.

In Amerika probeert de failliete aanbieder van mobiele telefonie NextWave opnieuw aanspraak te maken op 90 licenties. Het bedrijf heeft 5 miljard dollar aan nieuw kapitaal losgekregen, waarmee het alsnog mobiele telefonie wil gaan aanbieden. De licenties gelden voor het gebruik van frequenties voor mobiele telefonie in een aantal grote steden. NextWave kreeg ze in 1996, maar kon het geld niet bijelkaar krijgen. Inmiddels zijn de licenties in januari opnieuw geveild.

Ze noemen zich CD Freaks en hebben een t*ring hekel aan kopieer beveiligingen. Alles over dit onderwerp vind je hier. Evenals alles om van die beveiligingen af te komen.

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

De Haagsche Courant heeft onder zijn lezers een wedstrijd uitgeschreven in het vervalsen van schilderijen van Herman Brood. Aanleiding is het bericht dat er na de zelfmoord van de kunstenaar her en der vervalsingen opduiken. Volgens de Haagsche Courant wekt het werk van Brood de indruk dat iedereen zoiets kan maken. Uit de wedstrijd moet blijken of dat waar is. Deelnemers krijgen twee weken de tijd om een ‘Brood’ te maken. De winnaar krijgt een kunstwerk van Brood, maar de krant laat nadrukkelijk in het midden of dat een echte zal zijn.

Staatssecretaris Van der Ploeg blijft vinden dat De Nieuwe Omroep (DNO) niet thuishoort in het publieke bestel. Hij legt daarmee een advies van een onafhankelijke commissie naast zich neer. DNO (Walter Etty en Aad van den Heuvel) had daar bezwaar aangetekend tegen het besluit van Van der Ploeg om geen voorlopige erkenning te verlenen. Zij willen ‘betrokken’ programma’s maken over onder meer de relatie tussen noord en zuid, milieuvervuiling en mensenrechten. Etty noemt het besluit van Van der Ploeg ”onbegrijpelijk”.

TV Gelderland blijft toch wedstrijdbeelden uitzenden van Vitesse, NEC en De Graafschap. De omroep pakt voortaan op maandagavond uit met het Gelderse betaald voetbal. Het populaire programma De Verlenging verhuist daartoe van zondagavond laat naar maandagavond vroeg. Dat blijkt uit de presentatie van de nieuwe winterprogrammering.

Open TV gaat in samenwerking met Sichuan NTC, een systeemintegrator en investeringsmaatschappij, een platform voor interactieve tv ontwikkelen voor kabelklanten in de provincie Henan. Sichuan NTC verwacht begin volgend jaar te starten met interactieve kabeltelevisie. De diensten zullen worden aangeboden aan zo’n 1,5 miljoen huishoudens die zijn aangesloten op de kabel. Verwacht wordt dat de samenwerking met Sichuan zal leiden tot meer opdrachten in China.

Veronica en Adam Curry’s Jamby zijn samen eXperience begonnen, de eerste stap van Veronica op het terrein van de interactieve webtelevisie. Drie onderdelen geven de mogelijkheden van dit nieuwe medium aan. Een breedbandverbinding zoals ADSL is wel noodzakelijk.

We zitten weer midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

De gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar zijn mogelijk het vliegwiel voor lokale televisie in Venray. Dat blijkt uit een nog niet naar buiten gebracht voorstel voor een publiciteitscampagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, volgend jaar maart. Televisie moet daarin een belangrijke rol gaan spelen. Het voorstel is afkomstig van het Venrayse communicatiebureau Peterink & Partners. Het bureau werkt samen met de plaatselijke uitgever Van den Munckhof en de lokale omroep LOV. Die zal, als televisie in Venray haalbaar blijkt, de reguliere uitzendingen gaan verzorgen. Het voorstel ligt op dit moment bij mogelijke financiers en sponsors, waaronder de gemeente en de stichting CAI, de voormalige eigenaar van het Venrayse kabelnet.

Een medewerkster van de Amerikaanse Universiteit van Evanston is ontslagen omdat ze het universiteitsnetwerk misbruikte voor privégebruik. Op de harde schijf van deze secretaresse werden 2000 van Internet gedownloade muziekbestanden aangetroffen.

De NOS zendt op woensdag 15 augustus rechtstreeks de wedstrijd Engeland-Nederland uit. Dit is het laatste vriendschappelijke duel van het Nederlandse elftal vóór de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd Ierland-Nederland op 1 september in Dublin. De wedstrijd is te zien vanaf 20.55 uur op Nederland 2. De voorbeschouwing op de wedstrijd Engeland-Nederland op 15 augustus begint op 20.33 uur, waarna om 20.55 uur de wedstrijd rechtstreeks wordt uitgezonden.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

De grootste Britse tv-kabel exploitanten NTL en Telewest bereiden een verregaande samenwerking voor om kosten te besparen, wellicht als aanloop naar een fusie.
Lees hier verder

Staatssecretaris Rick van der Ploeg (Cultuur en Media) wijst het bezwaar af dat De Nieuwe Omroep indiende tegen zijn besluit om de vereniging geen voorlopige erkenning als publieke omroep te geven.
Lees hier verder

In 2000 hebben Nederlandse omroepen (publiek en commercieel) een recordaantal tv-uren besteed aan sport: 2699. Volgens de dienst Kijk- en Luisteronderzoek (KLO) van de NOS stuwden vooral de twee grote sportevenementen van vorig jaar, het EK voetbal en de Olympische Spelen, de hoeveelheid uitzenduren op. Gemiddeld zag de Nederlander vorig jaar 105 uur sport op televisie.
Lees hier verder

Muziekorganisatie Conamus en het Nationaal Pop Instituut beginnen een campagne om Nederlandse popmuziek te promoten in Duitsland. Staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) geeft op 18 augustus in Keulen het startsein voor de campagne die MusicXport.nl heet.’
Lees hier verder

‘De al meer dan twee jaar slepende crisis bij de AVRO heeft een nieuwe climax bereikt. Ondernemingsraad (OR), eindredacteuren, samenstellers en teamleiders hebben intern de noodklok geluid over ‘blijvend onvermogen’ van AVRO’s directie en managementteam. Twee keer beloofden zij al beterschap, maar zonder veel resultaat.’
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.