538 Report

De verslaggevers Cees en Robin van RadioWereld.nl hebben het laatste nieuws van 538 weer even op een rijtje gezet:

>> Programma update
Dennis Verheugd was vrijdag nog vrij. Dit keer nam Frank Dane (your midnight marauder) zijn uren over.
Barry paf geniet de komende twee weken van zijn vakantie. Daarom presenteert Lindo Du(in)vall de Latenight Radioshow.

Afgelopen zaterdag was Rick van Velthuysen jarig en…te laat op z’n werk! Even ter verduidelijking: Rick loopt altijd te zeuren als er een collega te laat is. Dat was natuurlijk koren op de molen voor de rest van het “WeekendRick team” (tijdelijk o.l.v. Jens Timmermans) en dat werd Rick natuurlijk even flink ingewreven.

Sinds vrijdagmiddag heeft 538 weer nieuwe uuropeners. Dit keer een paar verschillende versies waarin fragmenten van actuele hits uit de Top 40 verwerkt zijn.

>> Evers Staat Update
Deze week is het Andrй Hazes week bij Evers Staat Op. De hele week hoor tracks van het nieuwe album van Andrй en maak je kans op leuke prijzen van deze Amsterdamse zanger.

Wie er vrijdag Live38 komt spelen is ons nog niet bekend, maar zodra we het weten meldden wij dat natuurlijk.

De komende periode komen de volgende artiesten nog langs bij Edwin: Kane (waarschijnlijk 2 november), Frank Boeijen, Golden Earing, Blшf en het One Two Trio.

Meer info over Evers Staat Op vind je op www.eversstaatop.nl

>> Latenight Radioshow / Week van de Dagbladbezorger
Naast de studentenkameractie op 538 is er deze week weer een traditionele actie op 538: De week van de dagbladbezorger. Om alle dagbladbezorgers in Nederland in het zonnetje te zetten speelt Lindo Duvall deze week een actualiteitenquiz onder dagbladbezorgers. Wil jij ook meedoen aan de quiz en kans maken op een SnapCam, kijk dan snel op radio538.nl bij Barry

Vorige week werd het bezoek van Lasgo aan Barry afgelast. Daarom zal Lasgo morgen (dinsdag) alsnog langskomen. Ongetwijfeld zullen ze rond 22 uur ook komen chatten in de Darkroom op www.radio538.nl Maandag 1 oktober komt Barthezz langs met de primeur van de nieuwe single.

Bepaal zelf welke VIP binnenkort te gast moet zijn door op www.radio538.nl/barry je keuze op te geven!

>> Radio 538 Studentenkameractie
Regelmatig hoor je in promo’s op 538 kanshebbers voor de gratis studentenkamer. Op de studentenkamer kwamen al tegenprestaties binnen zoals het schoonmaken van alle trappen van de Dom of het met de tandenborstel verwijderen van de duivenpoep tussen de keien van de Dam. Wil je ook kans maken op een jaar lang een studentenkamer in een studiestad naar keuze, een meubelcheque ter waarde van 5000 gulden, een tweedehands fiets met vijf sloten en een jaar lang de beste bijbaantjes en heb jij een veel betere tegenprestatie? Geef ‘m dan snel door op www.radio538.nl/studentenkamer

Vanaf 22 september kun je via de site stemmen op de tien origineelste inzendingen en eind september maakt Edwin Evers de winnaar bekend.

>> Ladies’ Night in de 53N8
Vergeet niet dat je op www.radio538.nl/53n8 nog steeds kunt stemmen op je favoriete nummer van een vrouwelijke artiest voor de Ladies’ Night op Radio 538. In de nacht van 27 op 28 september (van 0 tot 6 uur) zullen ‘nachtwakers’ Frank Dane en Martijn Kolkman de populairste nummers draaien, waaronder ook de persoonlijke keuzes van een aantal bekende Nederlanders. Wordt jouw favoriete plaat gedraaid dan maak je ook nog kans op een Ladies’ Night prijzenpakket.

>> Bekijk de Radio 538 Studio
Het is alweer ruim een half jaar geleden dat de vernieuwde studio van 538 geopend werd. In het begin was er nog een webcam aanwezig, maar die ging al vrij snel daarna kapot en is sindsdien (helaas) verdwenen. Inmiddels is er weer een nieuwe manier om de studio te bezichtigen. De fotograaf is weer langs geweest en nu kun je met je muis virtueel alle hoeken van de studio bekijken. Nieuwsgierig geworden? Ga dan naar Radio538.nl en klik op de button ‘rondkijken in de 538 studio’.

>> Trance Energy
Over 5 weken (20 oktober) is het weer zo ver. Dan gaat het dak van het Thialf in Heerenveen er weer af, want Radio 538 en TMF organiseren weer Trance Energy. Dit keer in de line-up: Klubbheads, Cross, Johan Gielen, Mario Piu, Scott Bond en Judge Jules. Meer info op www.trance-energy.nl

>> kort kort kort
De foto’s van Jeroen van Inkel zijn Formule 1 avontuur zijn nu te bekijken op www.radio538.nl/rinkeldekinkel

Vorige week melden we je al dat het Nationaal Omroepcongres was uitgesteld in verband met de ramp in Amerika. Inmiddels zijn de nieuwe data bekend gemaakt: 17 en 18 oktober. Op enkele kleine wijzigingen na, blijft het programma onveranderd. Dan komen we ook te weten of Edwin Evers, Jeroen van Inkel en Erik de Zwart een marconi award in de wacht weten te slepen.

Deze week is het de laatste week dat de Fanta Couch Rush actie gespeeld wordt bij Niels Hoogland. Meer info op www.radio538.nl/niels

>> Superprijs
Omdat de superprijs vorige week niet is weggeven, wordt dat deze week alsnog gedaan. Donderdag maak je bij Jeroen Nieuwenhuize dus kans op een nightlife trip door Londen.

>> De Schijven
Alarmschijf: Kylie Minogue – Can’t get you out of my head (nummer 5 in de Tip Parade)
538 Dancesmash: Klubbheads – Here we go (nummer 19 in de Tip Parade en nummer 11 in de Dance Trends)
Meer informatie over de schijven vind je op www.radio538.nl

>> De Wanadoo Top 40
Elke vrijdagmiddag tussen 14 en 18 uur hoor je op 538 de Top 40 met Erik de Zwart. Dit was de (alarmschijven) top 3, waarbij de nummers 2 en 3 stuivertje wisselden, van afgelopen vrijdag:
1 (4) fallin’ – alicia keys (ex-alarmschijf)
2 (3) let me blow ya mind – eve ft. qwen stefani (ex-alarmschijf)
3 (2) miss california – dante thomas (ex-alarmschijf)

De klapperrr van de week is van P. Diddy (voorheen bekend als Puff Daddy). Bad boy for life kwam nieuw binnen op nummer 27.

Heeft u ook 538 nieuws, E-mail de 538 reporter Cees van Koppen en Robin Schrama