Kort nieuws op Dinsdag 11 September 2001

[05.00 uur]

Goedemorgen.

Ferry Maat wil een eigen radiostation beginnen. een station voor onthaasting omschrijft Ferry Maat. Het station met de naam Easy moet vanaf januari 2002 van start gaan. Of het gaat lukken om op die datum van start gaat hangt af van de financiële haalbaarheid. Op dit moment wordt er een onderzoek naar de ruimte op de markt gedaan.

De ‘schoonheid’ van de stomme film, Julie Bishop, is op 87-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Ze speelde mee in 84 films, onder anderen met Humphrey Bogart en John Wayne. Haar debuut maakte ze in 1923 in de stomme film ‘Children of Jazz’. In 1957 stond ze voor het laatst voor de camera’s in ‘The Big Land’.

Vanaf 1 september is ook de lokale omroep van Baarn, welke uitzendt via de 105.5 MHz uit in stereo te beluisteren.

De landelijke publieke omroepen hebben afgelopen week een gezamenlijk marktaandeel van33.5 procent behaald, dat is + 0.5 %. De Holland Media Groep behaalde 26.1 procentwaarmee men -0.2 %daalde en SBS Broadcasting had 15.2 procent en daalde dus -1.1 %.

Wilt u helemaal op hoogte zijn van de laatste nieuwsfeiten, surf naar de Zerobase afdeling op de RadioWereld

Rudi Carrell verdwijnt in 2002 van de Duitse televisie. Dat meldt Bild am Sonntag. De Nederlandse showmaster, die al lange tijd furore maakt bij de oosterburen, wil zijn contract uitdienen, maar “voor de camera ben ik er daarna niet meer”, citeert de krant onze landgenoot. Carrell zou zich voortaan vooral achter de schermen willen laten gelden als producent, adviseur en programmamaker.

RadioWereld is op zoek naar een YorinFM Reporter. Wie houd ons op de hoogte van alles wat interessant is voor berichtgeving op RadioWereld over YorinFM.

De Nederlandse tv-kijkers in het buitenland zijn woedend omdat zij sinds dit seizoen verstoken zijn van het vaderlandse competitievoetbal. BVN, de publieke satellietzender voor landgenoten in het buitenland, mag het betaalde voetbal niet langer uitzenden. De clubs willen dit niet meer vanwege afspraken met andere zenders in het buitenland en ter bescherming van hun internetsites. BVN wordt overspoeld door honderden boze reacties uit de hele wereld, met name uit het Caribisch gebied, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten.
Lees hier verder

Dagbladuitgever Wegener heeft geen plannen om zijn internetactiviteiten te saneren. De uitgever van regionale dagbladen werkt aan een verdere samensmelting van de papieren kranten met de internetedities.
Lees hier verder

Na Dutchtone blokkeert nu ook KPN Mobile sms-jes die verstuurd worden vanaf enkele veelgebruikte sms-sites.
Lees hier verder

Een vrouw uit Californië heeft een rechtszaak aangespannen tegen een platenfabrikant die een cd uitbracht die niet op de pc kan worden beluisterd.
Lees hier verder

Ook in Nederland is het nieuwe tv-seizoen begonnen. Er is maar één omroep die victorie kraait: de Evangelische Omroep (EO). Sinds de politiek besliste dat de drie publieke zenders elk een eigen gezicht moesten krijgen en de omroepen hun programma’s over al die zenders moesten verspreiden, zag de EO zich voor een grootse taak gesteld: ,,God op alle zenders”.
Lees hier verder

Wie het vakantiegevoel wil vasthouden moet naar de Wereldomroep blijven luisteren. Die suggestie deed een presentator van Radio 1 enige dagen geleden in het vroege krantenoverzicht, dat dagelijks tegen zevenen wordt uitgezonden. Zo’n gek idee is dat niet, want de Wereldomroep houdt de vakantiegangers in Europa dagelijks in een compact en overzichtelijk programma uitstekend op de hoogte van de situatie in Nederland en de rest van de wereld. En waarom zou je die zender alleen beluisteren op de camping in de Algarve of in een huisje in Les Landes?
Lees hier verder

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

De Valkenswaardse Omroep Stichting moet naar een nieuwe organisatiestructuur. Een werkgroep gaat van start om dat nieuwe model voor tv, radio en tekst tv in elkaar te timmeren. Voordat het echter zover is gaat een speciale commissie uitzoeken wat de Valkenswaardse bevolking van de lokale omroep vindt. Volgens de huidige VOS-voorzitter, Pierre de Werdt, moet eerst eens grondig gekeken worden of er een basis is om per 1 januari van het volgend jaar een nieuwe start te maken.
Lees hier verder

De kortgedingrechter in Groningen is gevraagd een oordeel te geven in een slepende ruzie tussen de lokale omroep Radio Westerwolde en haar producent Bert Vos Producties BV uit Stadskanaal. De omroep voor Vlagtwedde, Bellingwedde en Pekela heeft de rechter gevraagd om Vos Producties te veroordelen haar per onmiddellijk de ruim 22.000 gulden plus rente te betalen die zij nog van dat bedrijf tegoed meent te hebben.
Lees hier verder

Rudi Carell (66) verdwijnt volgend jaar definitief van de beeldbuis. Achter de schermen blijft hij wel actief. Carell is op dit moment in Duitsland zeer populair met het door hem zelf geproduceerde 7 Tage 7 Köpfe.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

See you.

Gerelateerde berichten