538 Report

De verslaggevers Cees en Robin van RadioWereld.nl hebben het laatste nieuws over Radio 538 weer even op een rijtje gezet. Maandag 31 december, oudejaarsdag, en dat betekend dus dat dit het allerlaatste 538 Report van 2001 is. Geen nood, volgend jaar gaan we natuurlijk gewoon door.

>> Grandmix 2001
Vanavond om 18 uur is het weer zo ver: De Grandmix van het afgelopen jaar. Afgelopen weken is Ben Liebrand druk bezig geweest om de circa 150 platen aan elkaar te mixen. Vorig jaar had Ben Liebrand een handige mail-service, zodat je na afloop van de uitzending de tracklist in je mailbox ontving. Of dit er dit jaar weer is weten we nog niet, want helaas heeft Ben het de afgelopen dagen te druk gehad op z’n site te updaten. Hou dus vandaag zijn site in de gaten of luister naar Radio 538 en je komt er vanzelf achter.
 
Wil je de grandmix bewaren, maar heb je geen zin om met bandjes of md-tjes te stoeien. Of wil je de mix in perfecte kwaliteit hebben, dan moet je nog een paar weken geduld hebben, dan verschijnt de mix namelijk op cd in de winkel.
 
>> Barry’s Oliebollenparty & de Powermix
Net als vorig jaar zal ook dit jaar Barry Paf het programma op oudejaarsavond verzorgen. Samen met Koert, oliebollen, appelflappen en champagne zorgt Barry voor een mix van veel muziek en lol. Gewoon luisteren vanaf 21 uur en je hoeft je geen minuut te vervelen!
 
Aansluitend vanaf middernacht wordt het feest pas echt compleet. Tot 6 uur ’s ochtends hoor je de Powermix. Jeroen van Inkel en DJ. Devious hebben de grootste danceklappers van de afgelopen jaren aan elkaar gemixd. Just listen & dance!
 
>> Sita week
En Radio 538 pakt het nieuwe jaar al meteen goed uit. Vanaf morgen t/m vrijdag is het Sita week op 538. Hoor je Sita, bel dan gelijk met 538 en je maakt kans op gave Sita prijzen, waaronder een gesigneerd exemplaar van haar solo album en 2 kaartjes voor het speciale Sita concert in Amsterdam op 8 januari.
 
Donderdag geeft Jeroen Nieuwenhuize de Sita-Superprijs weg. Je gaat naar het eerder genoemde Sita concert en vervolgens  overnacht je in een super-de-luxe hotel in Amsterdam. ’s Ochtends ontbijt je samen met Sita! (En voordat half mannelijk Nederland op hol slaat: Geen beschuit!)
 
>> Evers Staat Update
De afgelopen week kon je luisteren naar “Het beste van Evers Staat Op uit 2001”. Alle typetjes van Edwin kwamen voorbij en daarnaast waren een aantal akoestische sessies te horen van artiesten die het afgelopen jaar in de studio langs zijn geweest. De meeste mensen hadden dus wel door dat Evers zelf dus niet opstond afgelopen week. Vooral pech voor de mensen ’s ochtends in de auto, want de serviceblokken met verkeer en weer waren er niet (terwijl er toch files stonden). Hopelijk zorgt Radio 538 voor de toekomstige zaterdag uitzendingen van Evers voor een oplossing.
 
Dan deze week: Het komt goed uit dat het deze week Sita week is, want vrijdagochtend komt ze waarschijnlijk ook langs bij Edwin in de studio.
 
>> WeekendRick in de Morgen
Afgelopen zaterdag was Gerard Joling te gast bij Rick van Velthuysen. En dat betekende dat er eindelijk iemand in de studio was die Rick een beetje tegengas gaf. De foto’s zijn te bekijken in het fotoboek op Radio538.nl.
Zondag stond de uitzending bijna geheel in het teken van de verdwenen zwerfkei uit Delfzijl. Rick had het vermoeden dat dit weer een van de traditionele oudejaarsgrappen zou zijn. Tijdens de jacht naar deze kei had Rick diverse mensen uit Friesland en Groningen aan de lijn, waaronder Piet Paulusma en deze leek er meer over te weten, maar liet niets los. De zoektocht eindigde uiteindelijk in Oldeberkoop (Friesland), want toen Rick de voorzitter van de plaatselijke oudejaarsvereniging aan de lijn had en hem vroeg naar de kei, werd deze toch wel lichtjes nerveus en verbrak de verbinding.
 
Overigens was Kimberly op vakantie, daarom was er een reserve Kim opgetrommeld: Marieke. Haar maten zijn nu te bewonderen in het Fotoboek op Radio538.nl.
 
Komende zaterdag zal Peter Heerschop langskomen en zondag is de allerlaatste WeekendRick in de Morgen.
 
>> De Eeuwige 100
Vorige week dinsdag hoorde je de Eeuwige 100. Dit was de top 3 van dit jaar. Met daarachter de positie van vorig jaar:
1 (1) Guns N’ Roses – November rain
2 (3) Meatloaf – Paradise by the dashboardlight
3 (20) Metallica – Nothing Else Matters
 
Opvallende stijgers dit jaar waren o.a. Phil Colloins met Against all odds (van 58 naar 4), Europe met The final countdown (van 78 naar 12) en Survivor met The eye of the tiger (van 73 naar 13). De hoogtse nieuwe binnenkomer was Queen met We will rock you (nummer 24). De complete lijst is nog na te lezen op Radio538.nl en klik rechts op “Top 100”.
 
>> Programmering update & kort 538 nieuws
Ook Jeroen Nieuwenhuize had afgelopen week een paar daagjes vrij. Tim Klijn nam zijn uren over.
Wessel van Diepen zat afgelopen zaterdag in Amerika, daarom presenteerde DJ Jean Dance Department. Daarin hoorde je, zoals gebruikelijk aan het eind van het jaar, de “top 3 van 2001” lijstjes van vele bekende DJ’s. De floorfiller Playlist, die tussen 20 en 21 uur wordt uitgezonden, is ook weer te vinden op het Dance Department gedeelte op Radio538.nl.
 
Nog meer terugblik op het afgelopen jaar: afgelopen vrijdagavond werd de Powermix jaarovericht 2001 (gemixt door Joost Berk, playlist staat op Radio538.nl) uitgezonden en afgelopen zaterdag hoorje in Juize de beste Juize-mixen van het afgelopen jaar.
 
Het 538/TMF promotie team zoekt nieuwe mensen! Wil jij meegaan naar de evenementen van 538 en TMF en het visitekaartje vormen voor deze zenders, surf dan snel naar Radio538.nl en klik op de button “538/TMF promotie team”.
 
De jongste telg van de 538 jocks heeft nu al een eigen Fanclub: Jules van Hest. En hij is er zelf nog operator van ook. Kijk maar eens op fan.clubs.nl/julesvanhest.
 
Nog meer internetnieuws: de domeinen jeroenvaninkel.nl en martijnkolkman.com zijn “under construction”. Wanneer deze on-line gaan en of ze van desbetreffende jocks zijn is ons (nog) niet bekend.
 
>> De Schijven
Alarmschijf: P!nk – Let’s get this party started
538 Dancesmash: DJ BoozyWoozy (van de Klubbheads) – Party Affair (de dance versie van “Family Affair” van Mary J. Blidge)
Meer informatie over de schijven vind je op Radio538.nl.
 
Normaal gesproken sluiten we nu dan af met een overzicht van de bovenste regionen van de Top 40. Vanwege het jaaroverzicht van afgelopen vrijdag (en omdat het rond de jaarwisseling is) is er geen nieuwe Top 40.
 
Daarom sluiten deze laatste 538 Report van dit jaar af door iedereen te bedanken die ons het afgelopen jaar heeft geholpen en jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar te wensen. Wees voorzichtig met vuurwerk.