Kort media nieuws op vrijdag 24 januari 2002

[6.50 uur]
Goedemorgen.

Radio 192 is vanaf nu ook te beluisteren in Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn op kabelfrequentie 100.4 FM. En in Harmelen, Kamerik, Ronde Venen en Woerden op 99.5 FM.

Zondag zendt BNN van 15.00 uur tot 17.00 uur op 3FM het radioprogramma That?s Live uit. Deze week met de band Within Tepmtation, bekend van de hit ?Ice Queen?. Naast een live-optreden schuift de band bij presentator Sander de Heer aan de bar. Verder gaat De Heer met Paula ‘Get the picture’ Udondek de platenzaak in. Ook is er een interview met Lars Andersson van de NOS over de uitzending van het koninklijk huwelijk op 2 februari. Wie een uitzending wil bijwonen, kan een mail sturen naar thatslive@bnn.nl.

Rob de Nijs en de Britse band Simple Minds krijgen dit jaar de Edison-oeuvreprijs. Volgens de jury hebben Rob de Nijs en de Simple Minds hun sporen ruimschoots verdiend in de popmuziek en hebben zij over de jaren een omvangrijk oeuvre opgebouwd met vele hits in Nederland. Edison Music Awards worden woensdag 27 februari uitgereikt tijdens het Nederlandse Muziekfeest in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Radio 2 zendt dit evenement rechtstreeks uit, terwijl de TROS het geheel 7 maart op tv laat zien.

Binnenkort wordt de site van het CRN geopend. CRN behartigd de verkoop van regionale commerciele radiostations in Nederland. Een voorproefje (in guldens) vind u dankzij een oplettende bezoeker op www.crn-sales.nl/index3

Het Commissariaat voor de Media moet een bezwaarschrift van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN) over de hoeveelheid toegewezen zendtijd opnieuw beoordelen. De rechtbank in Amsterdam heeft de bezwaren van de BUN tegen de beschikking van het Commissariaat gegrond verklaard. De BUN kreeg in november 2000 na een eerdere afwijzing jaarlijks tien uur zendtijd op de televisie en dertien uur op de radio toegewezen. Het Commissariaat oordeelde dat de BUN bewezen had dat haar aanhang uit minstens 36.000 personen bestond en groeiende was. Maar de koepelorganisatie van dertig boeddhistische organisaties schat het aantal mensen met ‘daadwerkelijke affiniteit’ met het boeddhisme op 170.000 en meent daarom recht op meer zendtijd te hebben.

Wil je 4 weken een gratis proefabonnement op het omroepblad “Vara TV Magazine” vrijblijvend en zonder verplichting ontvangen? Belangstelling? Tevens kun je zelf de ingangsdatum bepalen van de bezorging van de gratis nummers.

Betaalzender Canal+ heeft de uitzendrechten verworven van de Engelse bekercompetitie, de FA Cup. De Engelse beker beleeft komend weekeinde de vierde ronde. Zaterdag zendt Canal+ twee wedstrijden rechtstreeks uit: Middlesbrough-Manchester United (13.00 uur) en Chelsea-West Ham United (16.00 uur). Op zondag wordt de wedstrijd Arsenal-Liverpool vanaf 17.00 uur integraal uitgezonden. Het contract dat het station heeft gesloten geldt voor twee jaar. Hoeveel geld ermee is gemoeid, maakt Canal+ niet bekend.

Aanstaande maandag kun je bij BNN kijken naar een nieuwe aflevering van de inmiddels legendarische Stalkshow. Deze keer heeft Bart z’n zinnen gezet op tsjakkagoeroe Emile Ratelband. Of de meest positieve man van Nederland Barts stalkingsdrang kan verdragen is de vraag, want hij wordt de hele dag op de voet gevolgd door de gestoorde fan.

Omroep Brabant zal de Vaderlandse 150 wegens succes prolongeren. De uitzending is eind maart op de radio te beluisteren. Op internet kunnen de luisteraars alvast hun voorkeuren naar de omroep mailen.

Vandaagi gaat, na de winterstop, het Eredivisie-voetbal weer van start. De NOS zal vanaf die datum weer aandacht voor de competitie hebben in verschillende Studio Sportprogramma’s, te beginnen met Studio Sport, Eredivisie op vrijdag, van 22.47-23.22 uur op Nederland 2.

De moord op Beatle John Lennon, op 8 december 1980, wordt gezien als het schokkendste moment in de geschiedenis van de rock- en popmuziek. Dat blijkt uit een peiling van de muziekzender VH1, zo meldde het showbizz persbureau WENN.

Ook het grootste programmablad van Nederland ontvangen? Maak kennis met Veronica, een proefabonnement van 26 nummers voor 10,00 Euro (56% korting).

De acteur Tom van Beek (70) is afgelopen zondag in Amsterdam overleden. Thomas Karel van Beek speelde in een groot aantal toneelproducties en televisieprogramma’s. In de jaren negentig speelde hij onder andere in afleveringen van series als Dynastie der kleine luyden en meer recent Goede tijden, slechte tijden. Verder had hij (bescheiden) rollen in de films Flodder, Grijpstra en de Gier en Soldaat van Oranje.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Feza Migranten TV betreurt het niet te zijn betrokken bij de opzet van Multiculturele Televisie Nederland (MTNL), de multiculturele omroep, die vanaf 28 januari te zien is in de vier grote steden. De Rotterdamse televisieomroep verbaast zich erover dat de nieuwe ‘concurrent’ een doelgroep wil bedienen, waar Feza Migranten TV zich al ruim drie jaar ‘met succes’ op richt.
Lees hier verder

Muziekruildienst Aimster heeft haar naam vorige week overgedragen aan America Online. Afgelopen mei 2001 oordeelde de rechter dat Aimster inbreuk maakt op de naam AOL Instant Messenger (AIM) van America Online.
Lees hier verder

“Ik neem niet de taak van Rene Mioch over, laat dat duidelijk zijn”, aldus de reactie van Tatum Dagelet die toegeeft dat zij vanaf 3 februari het programma ‘Starring’ van Yorin gaat presenteren. Eigenlijk mocht het nog niet bekend worden.
Lees hier verder

Nieuwszender CNN heeft een van de bekendste gezichten van het Amerikaanse televisienieuws gestrikt. ‘Anchorwoman’ Connie Chung verruilt ABC voor de nieuwszender uit Atlanta, aldus The Washington Post woensdag.
Lees hier verder

SBS6 gaat stoppen met het uitzenden van seksprogramma’s en de talkshow van Jerry Springer. Dat heeft F. van Westerloo, directeur van het SBS-concern (SBS6/Net5/V8) donderdag gezegd. Het schrappen van deze programma’s maakt deel uit van de nieuwe koers die Van Westerloo wil varen.
Lees hier verder

De al drie jaar lopende zaak van vier platenmaatschappijen tegen Napster is met een maand uitgesteld, op verzoek van de maatschappijen zelf. De ‘nieuwe Napster’ is een betaalde dienst, auteursrechten worden niet meer geschonden. Van uitstel komt waarschijnlijk afstel.
Lees hier verder

Nog maar een paar jaar geleden leek het een utopie: een platte televisie die als een schilderij aan de muur hangt. Inmiddels zijn er zo veel ‘platte’ tv-mogelijkheden dat het apparaat met een beeldbuis over tien jaar waarschijnlijk is verdwenen. Sterker: een oprolbaar tv-scherm is zelfs geen science fiction meer.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.